Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Copilul meu are o secreție la ochi” (Răspuns pentru LAVINIA – Vaslui, F. AS nr. 1087)

Foto: Shutterstock

Și eu am avut o problemă asemănătoare cu co­pilul, pe când încă era sugar, imediat ce m-am în­tors de la maternitate. Am învățat de la femei mai bătrâne ca, în timpul alăptării, să-i pun lapte de mamă în ambii ochi (câte o picătură în fiecare), fără a fi șters. Eventual, la baia de seară, ștergeți-i ochii cu un tifon înmuiat în ceai de albăstrele (nu mușe­țel!). Dacă mămica nu alăptează, atunci să încerce să șteargă ochii copilului cu un tifon steril înmuiat în urina copilului. Conține anticorpi. Personal, cu urina proprie am scăpat de urcior și conjunctivită, iar secreția copilului meu s-a rezolvat foarte repede și bine folosind laptele de mamă. Îi recomand mă­micii să nu mai folosească niciun fel de medica­ment, fiind foarte tari pentru vârsta încă fragedă a copilului. Mai puteți încerca un remediu: zilnic, dați-i copilului la masa de dimineață, pe stomacul gol, cel puțin 50-100 ml suc de morcovi, timp de 21 de zile. Multă sănătate!

IOANA – Brașov

“Caut un tratamet pentru necroza aseptică a femurului” (Răspuns pentru AUREL – jud. Neamț, F. AS nr. 1203)

Sunt invalid de piciorul stâng, genunchiul îmi e blocat din război. Cu un an în urmă, am mers mai mult și a început să mă doară foarte rău punctul coxis al osului femur (locul de îmbinare a femuru­lui cu osul șoldului). De asemenea, înainte de ploa­ie și, uneori, noaptea, mă dureau glezna și genun­chiul piciorului drept, sănătos. În loc să mă duc la băi sărate, unde se tratează asemenea dureri, am preferat să fac băi sărate la mine acasă. Am cum­părat sare grunjoasa (care se dizolva mai lent în apă) și am pus doi pumni de sare într-un săculeț de pânză. Am făcut băi cu apă caldă și masaje cu sare, astfel: așezat în cadă, aplicam săculețul de sare pe gleznă sau pe genunchi și îmi făceam masaj insistent. Apoi, sub jetul de la duș, timp de 20 de minute, masam energic picioarele, tălpile, fesele, umerii, omopla­ții, gâtul, ceafa, pieptul, brațele și spatele. Întotdeauna, baia o terminam cu un jet de apă rece. Acest exercițiu l-am făcut zilnic, dimineața. După două luni, n-am mai avut durerile despre care vă scriam. Încercați și dvs. și veți reuși! Vă doresc sănătate!

Gheorghe D.

“Există vreun tratament pentru ectazie de aortă ascendentă?” (Răspuns pentru MARIN – Sibiu, F. AS nr. 1268)

Și eu am fost diagnosticată cu insufi­ciență aor­tică. Am început să am probleme de la 36 de ani.

* Cel mai important lucru este să aveți o greutate normală și o tensiune arterială bună. Așadar, renunțați la carne, zahar și sare. Veți descoperi că vă veți simți mult mai bine.

* Faceți o cură de dezintoxicare. Cel mai bine ar fi să mâncați vegetarian câteva zile, apoi să tre­ceți la post negru (numai cu apă), măcar 7 zile.

* Faceți clismă cu infuzie de mușețel în fiecare zi, cât țineți post. Treceți apoi la un regim lacto-ovo-vegetarian.

* Nu renunțați la medicamente! Pe măsură ce vă veți simți mai bine, reduceți doza, la indicațiile medicului.

* Faceți un macerat din vâsc, coada-șori­celului și păducel – 2 lingurițe din fiecare plantă la 500 ml apă rece. Lăsați de seara până dimineața, când îl strecurați și îl beți în două reprize, înainte de micul dejun și prânz.

* Plimbați-vă zilnic, pe răcoare, cel puțin câte o oră.

* Când ajungeți la greutatea normală și nu mai aveți tensiune, căutați un fizioterapeut care să vă ajute să executați corect postura “stând pe cap”. Ar fi foarte util să învățați să respirați corect. Eu fac zilnic 50-100 exerciții de respirație, care mă ajută enorm. De ase­menea, încercați să practicați yoga cu instructori autorizați. Urmând personal toate aces­tea, viața mea s-a schimbat mult în bine. Dorm foarte bine noaptea (ani de zile am dormit șezând, cu capul sprijinit de masă sau de spătarul unui scaun); urc scările “vitejește” până la etajul 2 (înainte le ur­cam cu multe opriri); am redus consumul de medicamente și mă simt din ce în ce mai bine. Pot spune că sunt un om nor­mal. Vă doresc succes, multă voință și sănătate!

Paula C. – Reșița

“Răcesc foarte repede și mă vindec doar cu antibiotice”(Răspuns pentru OANA – București, F. AS nr. 1343)

1. Pentru creșterea vitalității, în special în pe­rioada rece, se poate face un tratament eficient. Într-o sticlă de un litru, se pun 1/3 usturoi pisat foarte bine și 2/3 alcool de 90°. Se ține la macerat timp de 15 zile, la loc întunecos și răcoros. După această perioadă, maceratul de usturoi se strecoară prin mai multe straturi de tifon, se toarnă într-o sticlă închisă la culoare și se păstrează la frigider, cu dop. Se începe cura cu 3 picături în 100 ml apă călduță, dimineața, pe stomacul gol. Se crește doza în fiecare zi cu câte o picătură de macerat, până când se ajunge la 25 picături pe zi, apoi se scade zilnic doza cu câte o picătură, până la 3 picături pe zi. Se face o pauză de 2-3 săptămâni, apoi se reia tratamentul pe toată perioada de iarnă. Să vă fie de leac!

LAURA T. – Timișoara

2. Multă vreme, și eu am su­ferit la fel ca dvs. Răceam încon­tinuu. Am făcut tot felul de tra­tamente, dar în zadar. Nimic nu m-a ajutat. O cunoștință mai în vârstă mi-a dat o rețetă cu care m-am făcut bine.

* Faceți o cură de mere cru­de. Două-trei zile pe săptămână, mâncați numai mere rase, cu coajă cu tot (0,5-1 kg). În acest timp, nu mâncați nimic altceva.

* Siropul de ceapă este, de asemenea, foarte eficient în răceli. Curățați 5 cepe mari, tăiați-le felii subțiri, puneți-le într-un castron și adăugați 8 linguri cu miere. Lă­sați-le o zi și o noapte, ameste­când, cu o lingură de lemn, cât se poate de des. Se va forma un sirop. Strecurați-l, puneți-l într-o sticlă cu dop și țineți-l la frigider. Luați câte o linguriță cu sirop de ceapă, de 3-4 ori pe zi.

* Luați și Spirulină, care crește rezistența orga­nismului la orice fel de infecție.

Vă doresc multă sănătate!

FLORENTINA – Cluj

“Fratele meu suferă de stomatită” (Răspuns pentru GABRIELA – jud. Brăila, F. AS nr. 1384)

Cu ani în urmă, soțul meu, care este medic vete­ri­nar, a avut aceleași manifestări ca fratele dvs. În disperare de cauză (după ce mult timp urmase numeroase tratamente cu sau fără Hidrocortizon, recomandate de medici specialiști de la diverse clinici bucureștene, fără nici o ameliorare, ur­mând în ultimă instanță să facă operație), și-a aplicat o rețetă proprie, folosind produse de uz veterinar. A ames­tecat într-un recipient de por­țelan un tub de Mibazon și o fiolă de 5 ml de vitamina A uleioasă (tot de uz veteri­nar). A transferat totul într-o cutie de me­dicamente și s-a uns cu aceas­tă cremă câteva zile la rând, după care s-a produs și mi­racolul: crăpătura s-a închis și de atunci n-a mai avut nici o proble­mă. Merită să încerce și fratele dvs. acest leac.

Dumnezeu să vă ajute!

VIORICA – București

“Nepoțica mea are polipi nazali și răcește frecvent” (Răspuns pentru MONICA – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1393)

Am avut aceleași probleme cu fetița mea, și după câțiva ani de tratamente medicamentoase și o operație de polipi (toate fără rezultate!), am apelat la tratament bal­near. Noi am fost la Govora. Tratamentul bal­near l-am urmat vreme de 5 ani, câte o cură de 18 zile pe an. Re­zultatele au apărut după a doua cură: perioadele de obstrucție nazală au devenit mai rare, mai scurte și au început să treacă fără tratament. Acum, deși au trecut trei ani de când am întrerupt tratamentul balnear, fetița mea răcește foarte rar, iar anotimpul rece nu mai e un coșmar pentru toată familia. La Govora se tratează rinite, bronșite cro­nice, astm bronșic. Pentru aceleași afecțiuni, sunt recoman­date și alte stațiuni: Slănic Prahova și Slă­nic Mol­dova, unde există saline.

Vă doresc sănătate și vă rog să aveți încredere în tratamentul balnear. În cazul meu, a făcut mi­nuni.

Camelia – Galați

“Există vreun tratament naturist pentru pericardită?” (Răspuns pentru GABRIELA G., F. As nr. 1444)

Cu mulți ani în urmă, aveam un frate grav bol­nav, cu aceleași simptome ca ale mamei dvs. Trans­portat urgent la spital, medicul de gardă i-a greșit diagnosticul, i-a făcut internare la spitalul de boli contagioase, recomandându-i un tratament greșit. Părinții mei au căutat un alt medic, iar acesta nici nu a terminat consultația și a spus: “Copilul are apă la plămâni, iar inima e și ea într-o pungă cu apă”. Un om bătrân, care avea stupi, a implorat-o pe mama să externeze copilul și i-a pus la dispoziție oricâtă miere dorește, numai să-i dea copilului de 3-5 ori, zilnic, câte o linguriță cu miere, ca atare sau întinsă pe pâine neagră. Condiția reușitei tratamen­tului este ca jumătate de oră sau o oră după admi­nistrarea mierii să nu se bea niciun fel de lichid. În cazul fratelui meu, după două luni de tratament naturist, când a făcut controlul medical, inima și plă­mânii erau în stare perfectă. Fratele meu are acum 48 de ani și e perfect sănătos, n-a mai avut pro­bleme de acest fel niciodată.

În speranța că aces­te sfaturi vă vor fi de folos, vă doresc numai bine și multă sănătate!

ELENA S. – Focșani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian