Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Soția mea are atrofie corticală și cerebeloasă”

Foto: Shutterstock

Bună ziua! Soția mea, în etate de 73 de ani, în urma tratamentului de sinteză pentru coles­terol mărit, a ajuns într-o stare de sănătate foarte gravă, cu o rigiditate totală a corpului. Partea dreaptă este paralizată, dar uneori îi tremură mâna. Din cauza acestei paralizii, îi este afectată vorbirea și memoria. Rog cititorii fideli ai revis­tei, colaboratorii specialiști sau cei care s-au confruntat cu asemenea situație să mă ajute cu un tratament naturist. Sau poate cunoașteți un doctor neurolog care folosește tratamente alter­na­tive. Precizez că la tomografia computerizată, concluzia medicului specialist a fost: Atrofie corticală și cerebeloasă moderate, plaje de leucoaraioză periventriculară și lacune cronice subcorticale frontale și parietale. Vă mulțumesc și aștept răspunsul dvs.! Cu stimă,

MARIN G. – Tecuci, jud. Galați

“Nu pot elimina sputa care se formează în gât”

Stimată redacție, îndrăznesc să apelez la aju­torul dvs. pentru că ați fost mereu alături de noi. Afecțiunea de care sufăr de mulți ani a mai fost publicată în revista dvs. și în cazul altor pacienți, dar nu am găsit vreun răspuns. Este vorba de o secreție (flegmă) care se formează în gât sau la­ringe și care nu poate fi expectorată. Acest lu­cru se petrece de 5-6 ori pe zi. În urmă cu zece ani, existau niște pastile, Acti-Reflux, fabricate în UE, care diminuau aproape total sputa, dar acum nu se mai aduc și în farmacii nu există alte medi­camente pentru această problemă. Nici me­dicii ORL pe care i-am consultat nu mi-au pre­scris vreun tratament. Apelez la cunoștințele citito­rilor și a medicilor cu care colaborați, să-mi dea un sfat. Cu mulțumiri,

GABI

“Ajutați-mă să scap de durerile de șale și de șolduri!”

Dragă redacție, mă adresez dvs. cu rugămintea să mă ajutați să scap de durerile de șale și de șolduri. Am 83 de ani și de mai bine de doi ani mă lupt cu necazul ăsta, deși m-am tratat cu tot felul de medicamente. Am făcut și fizioterapie, dar degeaba. Menționez că nu sufăr de alte afecțiuni. Poate îmi recoman­dă cititorii un leac pentru durerile astea care îmi chinuie bătrânețile. Vă mulțumesc!

MELANIA – București

(Citiți sfaturile de la pag. 11, recomandate de d-na Elena Josan, în articolul “Leacuri pentru afecțiunile aparatului locomotor”)

“Tatăl meu a fost diagnosticat cu arterită cu celule gigant”

Bună ziua. Tatăl meu are 81 de ani și a fost diagnosticat, în urmă cu doi ani, cu arterită cu celule gigant (arte­rită temporală, arterită craniană), o inflamație a mucoa­selor artere­lor. De atunci face tra­tament cu Prednison, dar cu toate astea, și-a pierdut ve­derea. În ulti­mul timp, a început să aibă ame­țeli și ezi­tare la mers. Simte o slă­bi­ciune în picioare, mai ales când vrea să se ridice de pe scaun și când merge. De cu­rând i se umflă labele pi­cioarelor foarte tare, se învine­țesc la cea mai mică lovitură și îi a­morțesc. Nu știm ce să facem, la ce medic să mai mergem, mai ales că tata nu e trans­por­tabil. Ne e tea­mă că din cauza acestor proble­me în cu­rând n-o să-și mai poată folosi picioarele. Aș fi in­te­­resat mai ales de opinia unui specia­list. Mulțumesc.

GEORGE

“Sufăr de disfagie și înghit foarte greu”

Dragă redacție, de mulți ani sufăr de disfagie. Înghit foarte greu, atât alimentele solide, cât și lichi­dele. Am fost la mai mulți medici, am făcut en­dosco­pie cu bariu, radiografii, consult psi­hiatric… Toate rezultatele sunt bu­ne, dar eu nu mă pot alimenta normal. Ce pot să mai fac? Știe cineva un medic bun? Poate îmi vor recomanda specialiștii cu care colaborați un tratament care să mă ajute. Cu mulțumiri,

ALINA P.

“Se poate vindeca uterul fibromatos fără operație?”

Bună ziua. Am 38 de ani și sunt o cititoare fidelă a re­vis­tei. În urmă cu 10 ani, la un control gine­cologic, mi s-a descoperit o rană pe colul uterin. A fost cauterizată, iar de atunci rana nu a recidivat. În fiecare an am făcut analiza Pa­panicolau și de fiecare dată a fost bună. Însă la ultimul control am fost diagnosticată cu uter fibro­matos. Mi s-a prescris tratament cu Du­phaston pentru șase luni, după care medicul mi-a reco­mandat să mă operez. Știe cineva un trata­ment care să vindece uterul fi­bro­matos? Nu aș vrea să mă ope­rez. Vă mulțumesc!

LAURA T. – Brăila

“Îmi cade părul în ritm accelerat”

Am 22 de ani și de doi ani îmi cade părul în ritm accelerat, ast­fel că acum îl am extrem de rar. Am încercat nenumărate leacuri, fără niciun folos – părul îmi cade în continuare și de crescut nu îmi mai creș­te la loc, am deja câteva spații aproape goale, mai ales în creștetul capului. Nu știu cum să îl mai pieptăn, să acopăr “poienițele”. Cunoașteți o metodă eficientă pentru a stopa căderea părului? Dar pentru a se îndesi? Mă gândeam să-mi cum­păr o perucă și să mă rad pe cap, în speranța că părul va crește mai des. Această soluție mi-a fost sugerată de mama, dar nu știu cât este de bună. Aștept cu interes răspunsul dvs.

MIOARA

“Unde pot opera un hemangiom?”

Am 17 ani și din naștere am o pată roșie pe partea stângă a fe­ței – heman­giom. Am făcut ul­tra­­violete și alte procedee, dar fără efect. Se pare că singura soluție este operația estetică, dar nu știu unde se poate face. Mă puteți aju­ta cu o recomandare?

MIHAI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian