Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Plantele, în sprijinul vaccinurilor anti-covid – HELPVAXIN

Dr. Paula Popiel

După un an de pandemie, cercetătorii au reușit să producă vaccinuri contra nou­lui coronavirus. Motiv de bucurie pen­tru unii, de teamă pentru alții. Lumea s-a împărțit în două tabere: pro și contra vaccin. A izbucnit un adevărat “război informațional”, în care sunt folo­site arme mai puțin convenționale: teorii ale con­spirației, sferturi sau jumătăți de adevăr. Medicina se bazează însă pe dovezi și studii științifice sigure. Este și cazul produsului naturist HELPVAXIN, realizat de echipa științifică “Bionovativ”. Amă­nunte aflăm de la unul dintre specialiști, dr. Paula Popiel.

“Vaccinurile anti-covid sunt nesperat de eficiente”

– Noile “ramuri” de coronavirus apărute în diferite zone ale lumii încep să pună la îndoială eficiența vaccinurilor folosite în prezent. Ce părere aveți, ca medic specialist?

– În prezent, cele mai multe informații știin­țifice există despre vaccinurile Pfizer – în principal, și Moderna – într-o măsură mai mică. Deja au fost vaccinate câteva milioane de persoane pe întreg mapamondul, iar cei vaccinați au avut parte de o monitorizare strictă, pentru completarea studiilor, care însă nu s-au putut definitiva, din cauza grabei cu care a început vaccinarea. Ei bine, această mo­nitorizare ne dă o mare cantitate de date prețioa­se. Conform cifrelor de până acum, aceste vaccinuri sunt, din punctul meu de vedere, nesperat de efi­ciente!

– Totuși, tabăra anti-vaccin susține că vac­cinurile sunt insuficient testate, “marea vacci­nare” fiind, de fapt, un experiment…

– Un vaccin împotriva unui virus care suferă atât de multe mutații nu poate fi studiat vreme de 4-5 ani sau mai mult. Dacă s-ar face asta, vaccinul și-ar pierde relevanța, pentru că virusul ar suferi până atunci multiple mutații. Pe de altă parte, vor­bim de date statistice culese de la milioane de pacienți. Au existat și efecte adverse, unele grave, dar rare. Or, efectele coronavirusului sunt devasta­toare și mult mai des întâlnite decât reacțiile adver­se la vaccin. Așadar, câtă vreme aceste două vacci­nuri au eficiență de peste 90%, le recomand cu căldură, pentru că salvează vieți!

“Ginsengul coreean sau siberian cresc rata de succes a vaccinării”

– Care este, în acest context, rolul produsului HELPVAXIN, realizat de echipa științifică pe care o conduceți?

Foto: 123RF

– În engleză, help înseamnă ajutor, și exact aceasta face produsul nostru: ajută organismul celor care se vacci­nează. Capsulele HELP­VA­XIN, între altele, cresc imu­ni­tatea, ceea ce ajută organis­mul să recunoască tipul microbului in­vadator și să producă anti­corpi împotriva lui. Ideea acestui pro­dus a pornit de la studii care arată că adminis­trarea unor plante cum ar fi ginsengul coreean sau si­be­rian creşte rata de succes a vaccinării.

– Adică rata de succes a vaccinului împotriva Covid-19 ar putea crește cu HELPVAXIN?

– Cu siguranță, pentru că administrarea unor imunostimulatoare de calitate îmbunătățește răs­pun­sul imun la vaccinare. Recomand începerea curei cu capsulele HELPVAXIN, cu două săptă­mâni înainte de vaccinare, și continuarea ei vreme de 6-8 săptămâni după această procedură, inclu­siv rapelul. În acest timp, organismul are nevoie de ajutor pentru a produce acele arme chimice, anti­corpii, eficiente împotriva virusului a cărui infor­mație genetică i-a fost inoculată.

– Contestatarii spun că cea mai mare pro­blemă a vaccinului este reacția imunitară prea puternică pe care o produce…

– Am luat în calcul supra-reacția imunitară atunci când am conceput formula HELPVAXIN. Acest produs revoluționar este construit, în pri­mul rând, pe ideea imuno-modulării. Din păcate, prea puțini medici alopați înțeleg pe deplin acțiu­nea plantelor imuno-modulatoare. Dar acestea tem­perează reacția sistemului de apărare al organis­mului, împiedicându-l să-și atace propriile țesuturi. Unele specii de plante medicinale au un puternic efect de protecție, dar fără a scădea capa­citatea de apărare în fața bolii, dimpotrivă! Studiile de medi­cină experimentală și clinice arată că specii ca astra­galus, ginseng siberian sau angelica de China au o puternică acțiune de reglare imunitară, inclu­siv în cazul vaccinării. Iar toate aceste plante le regăsim în componența HELPVAXIN.

– Cel mai des întâlnite reacții adverse după vaccinare sunt greața, febra, durerile de cap sau durerile musculare. Sunt acestea normale?

– Vaccinul nu e o simplă injecție! După inocu­lare, poate declanșa procese imunitare foarte puter­nice, și nu întotdeauna comode. Și, într-adevăr, problemele de care vorbiți sunt destul de des rapor­tate, mai ales la vaccinurile cu tehnologii mai vechi. Și la cele două vacci­nuri la care s-a folosit teh­no­logia ARN mesa­ger pot apă­rea efecte adverse, dar mai rar, și mai ales după rapel.

– Poate HELP­VAXIN să atenueze aceste simp­tome post-vaccinare?

– Împotriva reac­țiilor ad­verse, am creat un produs aju­tător: HELP­VAXIN FLASH. Acesta este dispo­nibil sub for­mă de capsule sau sirop, fiind administrat cu 1-2 zile înainte de vac­cinare și 7 zile după aceea. Acest produs adjuvant con­ține extracte vegetale cu efect antiinflamator și anti­algic. Se recomandă administrarea HELP­VA­XIN împreună cu HELP­VAXIN FLASH, acesta din urmă adresându-se efectelor adverse care pot să apară: frisoane, febră, dureri de cap, dureri mus­cu­lare, stări de slăbiciune pasagere. Împreună, cele două produse sunt probabil una dintre cele mai bune formule pre– și post-vaccinare.

– Multe persoane vaccinate se plâng de dureri locale, la nivelul bra­țu­lui. Poate fi atenuată du­rerea pro­vocată de înțepătură, cu remedii na­tu­riste?

– Durerea nu e produsă de înțepă­tura în sine, ci de reacția imunitară locală. De aceea, de multe ori durerea nu ține o oră, două, ci mai multe zile. În aceste cazuri, la început, se poate pune pe braț (pe locul înțepăturii) o compresă cu apă rece, care mai atenuează durerea. Ulterior, eu recomand aplicarea câtorva picături de ulei esențial cu efect imuno­modulator și antiinfla­mator: salvie, salvie dulce, helichrysum. Trei-patru pică­turi dintr-unul din aces­te uleiuri se aplică local și se masează ușor, pentru a pătrunde în piele. Pe locul tratat cu uleiuri se pune apoi o compresă cu infuzie de mușețel, care are efecte antiinflamatoare și antialergice.

– Vaccinurile tradiționale, care folosesc viruși inactivați, sunt tot mai mult evitate. În cazul lor, studiile clinice arată o eficiență de circa 80% sau mai puțin. Poate HELPVAXIN să crească acest procent de imunizare?

– Există multe indicii științifice care ne ajută să răspundem afirmativ la această întrebare. Totuși, nu putem spune cu cât crește procentul de reușită în acest caz. Asta, și pentru că multe dintre vaccinuri sunt produse în țări în care accesul la informații este îngrădit. Ca atare, procentele de imunizare declarate de producători sunt greu de verificat, neexistând studii independente despre eficiența lor.

“E de preferat dieta cu legume și fructe proaspete”

– Atunci, are sens ad­ministrarea HELP­VAXIN în cazul vaccinurilor cu rată mai scăzută de eficiență?

– Desigur, pentru că HELP­VAXIN are un foarte im­por­tant rol de protecție a organis­mului, conferit de imu­no-mo­dulatoarele din compo­nența sa. Trebuie înțeles că vac­cinul este o procedură foarte solicitantă pentru orga­nism. Mobilizarea sistemului de apărare, atunci când sesi­zează prezența unui microb, fie el și inactivat, are o am­ploare impresionantă. De aceea este necesară susținerea acestui proces – și nu doar cu HELPVAXIN!

– Există și recomandări de dietă alimentară în peri­oada post-vaccinare sau post-rapel, când orga­nismul este foarte solicitat?

– Eu recomand o alimentație cu cât mai puțini alergeni de tipul afânătorilor, potențatorilor de gust, sărurilor de hidratare sau potențatorilor de aromă sintetici din alimentele procesate. Se vor evita zahărul, alimentele cu mult amidon, carnea (în special cea provenită din crescătoriile de tip industrial). În schimb, e de preferat dieta cu multe legume și fructe proaspete, cu salate, cu pește ocea­nic sau crescut natural în apele dulci. Benefice sunt și grăsimile nesaturate din uleiurile vegetale virgine, de măsline, struguri, cocos, floarea-soare­lui. Recomand în mod special suplimentele ali­men­tare bogate în Omega-3.

– Ce alte recomandări aveți pentru persoanele proaspăt vaccinate?

– În primul rând, le recomand să-și acorde suficient timp pentru somn și relaxare, mai ales în primele trei zile de după vaccinare sau rapel. Dacă durerile de cap sau cele musculare nu le permit să se odihnească, administrarea HELPVAXIN FLASH, cu efectele sale antiinflamatorii și antialgice, îi ajută mult. Apoi, trebuie și o bună hidratare: se beau măcar doi litri de apă sau ceaiuri de plante căl­duțe, zilnic. Foarte utilă e evitarea sedentaris­mului, dar și a eforturilor fizice intense.

EDUARD COMAN

HELPVAXIN și HELPVAXIN FLASH pot fi comandate la tel. 0736.371.516 sau online, pe www.life-bio.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian