
Este un regim puternic hipocaloric, furnizând numai 600 – 1000 de calorii și aparține profesorului Trémolières, directorul Centrului de Cercetări Dietetice din Franța. Este un regim foarte dur și nu e recomandabil să fie urmat mai mult de 2-3 luni, decât sub supraveghere medicală. Duce la pierderea a 200-230 g pe zi.
Micul dejun: Ceai sau cafea neîndulcită cu zahăr sau îndulcite cu edulcoranți artificiali (zaharină, ciclamat sau aspartam) sau 200-250 ml de lapte smântânit sau 80 ml lapte smântânit și un iaurt fără grăsime sau 40 g de șuncă slabă sau un ou sau 150 g fructe proaspete (exclus bananele sau fructele uscate).
Prânz: Carne sau pește, 100-150 g (la grătar, friptă, fiartă, prăjită la tigaie fără ulei sau cu foarte puțin ulei). Legume verzi (exclus mazăre) 250-300 g cu o lingură de ulei, 25 g de brânză.
Cină: Ca la prânz, dar micșorând cu 20% cantitatea de carne.
Observații:
* 200 g fructe se pot înlocui cu 300 g legume verzi.
* 120 g carne se pot înlocui cu 2 ouă sau 70 g cașcaval cu puțină grăsime sau 80 g brânză telemea de vacă.
* Sunt absolut interzise: pâinea, biscuiții, prăjiturile, cartofii, orezul, făinoasele, toate băuturile cu excepția apei, mezelurile – cu excepția șuncii slabe.
* Se pot folosi din abundență condimente: piper, pătrunjel, cimbru.
* Nu consumați zeama de la friptură sau cea în care s-a fiert carnea.
* Recomandabil este și exercițiul fizic moderat (minimum o „plimbare” în ritm alert, timp de 30 de minute).
Sper că am reușit să aduc în inima cititoarelor credința că se poate slăbi. Vă doresc succes!
OANA – București