Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Vreau să aflu mai multe despre hernia hiatală”

Dragă redacție,

Foto: Shutterstock

Mă numesc Ecaterina, am 66 de ani și vreau să vă spun oful meu – bolile de care sufăr. Totul a început acum trei ani când, rând pe rând, am făcut câte o boală. Fac atacuri de panică, am amețeli, nod în stomac, tremur. Asta se întâmplă când ies afară, în spații deschise. Fac tratament cu Betaserc, Arlevert, Cipralex și Bro­mazepan.

A doua problemă este că am apă la inimă (pericardită) și fac tratament cu Colchicină. Am și insuficiență cardiacă; când fac câțiva pași obo­sesc foarte tare, și urmez tratament cu Concor 2,5 mg, Rosuvastatină Teva și Motiliu. Am avut timp de două luni o bronșită, pe care am tratat-o cu Erdomet, Foster 100/6, Bronhovaxom. Am făcut analize și RMN, și nu am niciun rezultat bun. În ultimul timp, mi s-a descoperit și o hernie hiatală. Aș vrea să știu ce este hernia asta și ce riscuri sunt dacă nu vreau să mă operez. Aștept un răspuns din partea specialiștilor revis­tei și a cititorilor. Cu mulțumiri,

CATI – București

„Sufăr de leucemie cronică și mi-e teamă să merg la spital”

Mult îndrăgită și binefăcătoare redacție, prin intermediul dvs mă adresez tuturor celor care au plăcerea de a mă ajuta și pe mine. Am 86 de ani și în urmă cu 7 ani am fost diagnosticată cu leucemie cronică. La acest diagnostic am urmat un tratament cu citostatice, în urmă cu 4 ani. Deoarece nu mă simt bine, iar în situația actuală am o reticență de a mă interna din nou, vă rog mult să îmi recomandați un tratament alopat sau naturist pen­tru acest diagnostic. Vă mulțumesc!

ANICA T. – București

„Am stafilococ auriu localizat la ochi”

Bună ziua, dragii mei. De ani de zile citesc revista dumneavoastră și nu credeam că într-o bună zi o să-mi vină și mie rândul să scriu la rubrica „Cititorii întreabă”. Problema mea este următoarea: nu mă mai vindec de Staphy­lococcus Aureus, localizat la ochi. Am mân­că­rimi, mi se umflă ochii și lăcrimează abundent. După tratamente repetate cu antibiotice, sunt ca la început. Vă cer ajutorul în speranța că o să găsesc un remediu în revista dvs. Vă mulțumesc!

CĂTĂLINA

(Adresați-vă d-nei dr. Lucica Sima de la Cli­ni­ca ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Nu mă simt bine deloc. Cred că am sechele după Covid”

Bună ziua! În luna noiembrie a anului trecut m-am infectat cu Co­vid-19 și am fost internat în spital 18 zile. Din fericire, am avut o formă ușoară și n-a fost cazul să fiu transferat la Terapie Intensivă, ca să fiu intubat. Am stat într-o rezervă izolată și am urmat trata­mentul stan­dard – cu paracetamol, hepa­toprotectoare (Liv-52) și oxi­gen na­zal. La negativarea infecției am fost externat (analizele erau bune, din spu­sele medicilor), dar nici acum nu mă simt bine deloc, deci se pare că am rămas cu sechele du­pă Covid. Concret, obosesc ime­diat – la cel mai mic efort, respir greu – chiar și când mă aplec să-mi leg șire­turile, dorm foarte prost și sunt mereu obosit și fără chef de nimic, am dureri de brațe și de picioare, iar la ser­viciu nu mai dau ran­da­ment ca înainte. Prin intermediul revistei dvs. vreau să adresez o rugăminte sutelor de mii de ro­mâni care au trecut cu bine prin această expe­riență dramatică (gândindu-mă că și printre citi­torii revistei se găsesc destui!): oameni buni, dacă după externare ați avut aceleași simptome ca mine și v-ați găsit leacul, vă rog să-l împăr­tășiți în paginile revistei – ce medicamente ori remedii naturiste ați luat sau ce medic v-a ajutat! Vă rog să dați detalii scrise despre neplăcerile post-Covid, pentru că sunt mii de români care nu-și mai revin la normal după infectare și nu știu ce au de făcut! Vă mulțumesc! Multă sănă­tate tuturor!

SANDU C. – Pitești

„Am candidoză vaginală recidivantă”

În urmă cu un an am fost la un control medi­cal, deoa­rece am observat că am o scurgere vagi­nală. Mi s-a spus că am candidoză vaginală și mi s-a dat tratament cu Flucovim și Clotrimazol. Dar după câteva luni, infecția a reapărut. Am repetat, la indicațiile medicului, același trata­ment, însă la câteva luni, iar a apărut. Nu știu ce să mai fac. Am făcut și spă­lături vagi­nale cu bicar­bo­nat, am luat și Canesten Gyn ovule, și cremă Ca­nesten, părea că mi-a tre­cut, dar văd că acum iar au apărut mân­­cărimile, usturimi­le și secreția albicioa­să. Dacă poa­te cineva să mă aju­te cu un tra­tament eficient i-aș fi recu­nos­cătoare. Vă mulțu­mesc și le doresc tuturor cititorilor un Paște fericit!

A. T.

„De unde îmi pot procura răsaduri de legume românești?”

Dragi cititori, am moștenit o casă la țară, cu o grădină generoasă, și m-am apucat s-o des­țelenesc, pentru că în ultimii 5-6 ani rudele mele n-au mai putut s-o muncească din cauza bătrâ­ne­ții și s-a sălbăticit cu totul. Acum, că pământul e curățat de bălării și mărăcini, numai bun de în­sămânțat, aș vrea să aflu de unde îmi pot procura răsaduri de legume românești, cu gustul de odi­ni­oară, pe care încă mi-l amin­tesc din anii copi­lă­riei și de care mi-e atât de dor!… Mai există roșii care cresc mari cât palma, crăpăcioase și cu miezul ca fagu­rele? Dar fasole galbenă cu teaca lată, dulce și gustoasă? Am loc să-mi pun de toate în grădină, îmi trebuie doar semințe sau ră­saduri bune, românești. Dacă știți vreun păstrător al gustului românesc pe lângă Pitești sau la maxim 150 de kilometri împre­jur, dați de știre în paginile re­vis­tei, pentru că sunt foarte mulți oa­meni interesați, la fel ca și mi­ne. Să auzim numai de bine!

ALEXANDRU P. – Pitești

(În numărul viitor publicăm un reportaj despre semințele româ­nești. Cu adrese!)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian