Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mască de față cu semințe de floarea-soarelui

Foto: Shutterstock

Ingrediente: un pumn de se­mințe co­jite de floarea-soarelui, o linguriță de mie­re polifloră, o lin­guriță de unt­de­lemn de plante presat la rece.

Mod de preparare: Se dau se­mințele de floarea-soarelui prin râș­nița de mă­cinat cafea. Pentru elimi­narea ultimelor impurități, măcinișul obținut se cerne printr-o sită cu ochiuri mai mari. Se to­pește mierea în puțină apă caldă, și se amestecă lichidul cu pulberea de se­mințe și untdelemnul. Dacă preparatul este prea gros, se mai ada­ugă puțină apă cal­dă, până se obține o pastă ce poate fi în­tinsă ușor pe obraz.

Întrebuințare și efect: Pasta se întinde uniform pe obrazul, gâtul și decolteul foarte bine curățate înainte, se lasă să acționeze o jumătate de oră, după care se clătește cu apă călduță.

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E, ulei și lecitină și formează împreună cu substanțele hră­nitoare din miere și ulei un produs ex­cepțional pentru îngrijirea obra­zului. Se recomandă în toate tipurile de ten. În locul mierii, se pot folosi, pentru varia­ție, gălbenuș de ou sau smântână proas­pătă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian