
În urmă cu 15 ani, am suferit și eu de uveită. Toate investigațiile etiologice erau negative, dar boala evolua, în ciuda tratamentului complex pe care l-am efectuat. Profesorul Clinicii de Oftalmologie din Timișoara a intuit posibilitatea existenței unor focare dentare. Am făcut un control și mi s-au depistat 3 granuloame. După eradicarea lor, boala oculară s-a vindecat și nu a mai recidivat. V-aș sugera să vă faceți un control stomatologic. Vă doresc însănătoșire grabnică!
SIMONA F.
„Fratele meu suferă de stomatită” (Răspuns pentru GABRIELA – jud. Brăila, F. AS nr. 1384)
Vă recomand o rețetă „magnifică”, care se poate prepara în farmacii: Sulfatiazol – 2 g, Metronidazol – 2 g, Bicarbonat de sodiu – 2 g, Stamicin – 1 g, Hidrocortizon acetat – 0,125 g, Vitamina B1 – 0,025 g, Vitamina B2 – 0,025 g, Vitamina A – 1 fiolă/ 300.000 U.I., Anestezină – 0,025 g, Glicerină ad. – 40 ml. Cu acest preparat se fac badijonări locale de trei ori pe zi. Rețeta o am de la un medic stomatolog care mi-a tratat băiețelul de gingivo-stomatită ulcero-necrotică. O recomand cu încredere. Întrucât băiețelul meu era și anemic (stomatitele apar pe fondul imunității scăzute), a făcut tratament cu vitamine (B1, B2, B6, C) și fier. Vă recomand cu căldură rețeta pentru badijonaj local, dar vă sfătuiesc să-i solicitați medicului de familie și un tratament fortifiant, cu vitamine. Sănătate!
FELICIA E. – Piatra Neamț
„Sufăr de gastrită erozivă și tratamentul nu dă rezultate” (Răspuns pentru MIOARA D. – Craiova, F. AS nr. 1385)
Vă trimit o rețetă care are eficiență maximă: se cumpără o pungă de pătlagină de la Plafar, se fierbe în 2 l de apă, până mai rămâne un litru. Acest lichid se amestecă cu 400 g de miere și 400 g de suc de morcov. Se consumă câte 3 cești pe zi, timp de o lună. Rezultatele sunt miraculoase. Multă sănătate!
VASILE S. – Pitești
„Cum pot scăpa de crizele de tahicardie paroxistică?” (Răspuns pentru ALIN R. – Brăila, F. AS nr. 1422)
În primul rând, vreau să vă spun că am ajuns să aștept ziua de joi ca pe o sărbătoare, pentru că apare un nou număr din această minune de pe pământ care se numește „Formula AS”, un balsam calmant pentru multe suflete suferinde, inclusiv al meu, deoarece și eu m-am vindecat luând o rețetă din „Formula AS”, pe care doresc să o transmit și d-lui Alin din Brăila. Rețeta este următoarea: se face un amestec din 50 g talpa-gâștii, 10 g sovârv, 20 g conuri de hamei, 30 g tei. Se face o infuzie din 1-2 linguri de amestec la o cană de apă în clocot. Se beau 1-2 căni de ceai zilnic, cu 30 de minute înainte de culcare, îndulcite cu miere de albine. Cu acest tratament, eu m-am vindecat în zece zile. Am făcut tratament cu Sotatol timp de două luni, internată în spital, și tot în zadar – pe zi ce trecea, mă simțeam tot mai rău și mai rău. Asta, până am găsit rețeta asta miraculoasă cu plante. Menționez că am exact același diagnostic ca d-l Alin și mă pot considera un om vindecat.
MIOARA G. – Reșița
„Tata are hepatită cronică persistentă” (Răspuns pentru MIRUNA S., F. AS nr. 1444)
Eu am același diagnostic ca tatăl dvs. și mă tratez naturist, cu următoarea rețetă: borș de sfeclă, preparat din 1 kg sfeclă roșie tăiată mărunt, plus câte o legătură de mărar, de pătrunjel și de leuștean, cât și o căpățână medie de usturoi (curățată și tăiată). La acestea se adaugă o mână de mălai sau drojdie. Se pune totul într-un borcan de 5 l, se completează cu apă și se lasă la fermentat 5-7 zile. Când se simte că înțeapă ușor, se strecoară borșul și se ține la frigider. Între timp, se va pregăti șarja următoare. E bine să se bea pe stomacul gol. Se vor face 6-7 porții, deci în total 6-7 săptămâni de cură. În paralel, se va bea ceai de gălbenele – circa 1 l pe zi (infuzie), ceai de armurariu – 2 căni pe zi (decoct). Tratamentul este mai eficace, dacă se ia și Hepanox – un medicament naturist.
* Tatăl dvs. trebuie să țină și un regim naturist – cu puțină carne de pasăre, cu miere, nuci, morcovi, brânză de vaci, salată de păpădie, lămâi, frunze de aloe (2-3 cm de plantă pe zi), ceapă, spanac, usturoi, mere, iaurt, căpșuni, varză etc. Pentru a ajuta și pancreasul, cel mai bun tratament este cura de struguri, apoi salata de păpădie, obligeană (macerată la rece), semințele de dovleac și ceaiul de lichen de piatră (de Islanda), care se găsește la Plafar. Multă sănătate!
RADU – București
„Am gastroesofagită prin reflux biliar” (Răspuns pentru ANTON V. – Bistrița, F. AS nr. 1462)
M-am confruntat și eu cu simptomele extrem de neplăcute și dureroase ale acestei boli, care se manifestau în special pe timpul nopții. Vă recomand să acționați pentru reducerea producerii de către stomac a acidului clorhidric în exces, printr-un regim alimentar corespunzător, din care să eliminați mâncărurile greu digerabile, care staționează timp îndelungat în stomac, precum și condimentele, cafeaua, ceaiul negru, alcoolul și sarea în exces. Cu atât mai mult acest lucru se impune seara, renunțându-se în același timp la o cină copioasă, luată la ore târzii, care să suprasolicite stomacul pe timpul nopții, favorizând refluxul esofagian. De asemenea, la culcare utilizați 1-2 perne, astfel încât poziția capului și a trunchiului să fie mai ridicată, nu orizontală. Ca medicație, vă pot fi utile tabletele Foladon (cu efect antispastic și antisecretor), precum și tabletele Ulcerotrat sau Calmogastrin, care neutralizează excesul de acid clorhidric și au și efect de pansament gastric. O soluție mai radicală o reprezintă tabletele de Ranitidină, care inhibă producerea acidului clorhidric de către mucoasa gastrică, contribuind eficient la vindecare și la eliminarea senzațiilor neplăcute la care vă referiți. Toate aceste medicamente se produc în țară și se găsesc în farmacii, la prețuri accesibile. Ca tratament ajutător, se pot obține rezultate bune cu ceaiul Gastric produs de Fares, care conține un amestec de plante medicinale cu efect de calmare a mucoasei gastrice și de reducere a secrețiilor. Vă doresc numai bine și sănătate!
ELENA M. – București