Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de uveită” (Răspuns pentru NICOLETA R. – Olt, F. AS nr. 992)

Foto: Shutterstock

În urmă cu 15 ani, am suferit și eu de uveită. Toate in­­­vestigațiile etiologice erau negative, dar boa­la evolua, în ciuda tratamentului complex pe care l-am efectuat. Pro­­­fesorul Cli­nicii de Oftalmo­lo­gie din Ti­mi­șoara a in­tuit posibili­ta­tea exis­tenței unor focare den­ta­re. Am fă­cut un control și mi s-au de­pistat 3 gra­nuloame. După era­­­dicarea lor, boala oculară s-a vin­de­cat și nu a mai re­ci­­divat. V-aș su­­gera să vă fa­­ceți un con­trol sto­ma­to­logic. Vă doresc în­să­nă­to­șire grabnică!

SIMONA F.

„Fratele meu suferă de stomatită” (Răspuns pentru GABRIELA – jud. Brăila, F. AS nr. 1384)

Vă recomand o rețetă „magni­fi­că”, care se poate pre­para în far­macii: Sulfatiazol – 2 g, Metro­nidazol – 2 g, Bicarbonat de sodiu – 2 g, Stamicin – 1 g, Hidrocortizon acetat – 0,125 g, Vitamina B1 – 0,025 g, Vitamina B2 – 0,025 g, Vitamina A – 1 fiolă/ 300.000 U.I., Anestezină – 0,025 g, Glicerină ad. – 40 ml. Cu acest preparat se fac badijonări locale de trei ori pe zi. Rețeta o am de la un medic stomatolog care mi-a tratat băiețelul de gingivo-stomatită ulcero-necro­tică. O recomand cu încre­dere. Întrucât băiețelul meu era și anemic (stoma­titele apar pe fondul imunității scăzute), a făcut tra­tament cu vitamine (B1, B2, B6, C) și fier. Vă re­comand cu căldură rețeta pen­tru badijonaj local, dar vă sfătuiesc să-i solicitați medi­cului de familie și un tratament fortifiant, cu vita­mine. Sănătate!

FELICIA E. – Piatra Neamț

„Sufăr de gastrită erozivă și tratamentul nu dă rezultate” (Răspuns pentru MIOARA D. – Craiova, F. AS nr. 1385)

Vă trimit o rețetă care are efi­ciență maximă: se cum­pără o pun­gă de pătlagină de la Plafar, se fierbe în 2 l de apă, până mai ră­mâne un litru. Acest lichid se ames­­tecă cu 400 g de miere și 400 g de suc de morcov. Se consumă câte 3 cești pe zi, timp de o lună. Rezultatele sunt miraculoase. Mul­tă să­nă­tate!

VASILE S. – Pitești

„Cum pot scăpa de crizele de tahicardie paroxistică?” (Răspuns pentru ALIN R. – Brăila, F. AS nr. 1422)

În primul rând, vreau să vă spun că am ajuns să aștept ziua de joi ca pe o sărbătoare, pentru că apare un nou număr din această minune de pe pământ ca­re se numește „Formula AS”, un bal­sam cal­mant pentru multe suflete suferinde, inclu­siv al meu, deoarece și eu m-am vindecat luând o rețetă din „Formula AS”, pe care do­resc să o transmit și d-lui Alin din Brăila. Rețeta este următoarea: se face un amestec din 50 g talpa-gâștii, 10 g sovârv, 20 g conuri de hamei, 30 g tei. Se face o infuzie din 1-2 linguri de amestec la o cană de apă în clocot. Se beau 1-2 căni de ceai zilnic, cu 30 de minute înainte de cul­care, îndulcite cu miere de albine. Cu acest tratament, eu m-am vindecat în zece zile. Am făcut tratament cu Sotatol timp de două luni, internată în spital, și tot în zadar – pe zi ce trecea, mă simțeam tot mai rău și mai rău. Asta, până am găsit rețeta asta miraculoasă cu plan­te. Menționez că am exact același diagnostic ca d-l Alin și mă pot considera un om vindecat.

MIOARA G. – Reșița

„Tata are hepatită cronică persistentă” (Răspuns pentru MIRUNA S., F. AS nr. 1444)

Eu am același diagnostic ca tatăl dvs. și mă tratez naturist, cu următoarea rețetă: borș de sfeclă, preparat din 1 kg sfec­lă roșie tăiată mărunt, plus câte o legătură de mă­rar, de pătrunjel și de leuștean, cât și o căpățână me­die de usturoi (curățată și tăiată). La acestea se adau­gă o mână de mălai sau drojdie. Se pune totul într-un bor­can de 5 l, se completează cu apă și se lasă la fer­men­tat 5-7 zile. Când se simte că înțeapă ușor, se stre­coa­ră bor­șul și se ține la frigider. Între timp, se va pre­găti șarja ur­­mătoare. E bine să se bea pe stomacul gol. Se vor face 6-7 por­ții, deci în total 6-7 săptămâni de cură. În pa­ra­lel, se va bea ceai de găl­benele – circa 1 l pe zi (in­fu­zie), ceai de armu­rariu – 2 căni pe zi (de­coct). Tra­ta­­mentul este mai eficace, dacă se ia și Hepanox – un me­di­­ca­ment na­­turist.

* Tatăl dvs. trebuie să țină și un re­gim na­tu­rist – cu puțină car­ne de pa­săre, cu miere, nuci, morcovi, brân­­­ză de vaci, salată de păpădie, lă­mâi, frun­ze de aloe (2-3 cm de plan­tă pe zi), ceapă, spanac, usturoi, mere, iaurt, căp­­șuni, varză etc. Pentru a ajuta și pan­­creasul, cel mai bun tra­­ta­ment este cura de struguri, apoi salata de pă­pădie, obli­­­gea­nă (macerată la rece), se­min­țele de dov­leac și cea­iul de lichen de piatră (de Islanda), care se gă­sește la Pla­far. Multă sănătate!

RADU – București

„Am gastroesofagită prin reflux biliar” (Răspuns pentru ANTON V. – Bistrița, F. AS nr. 1462)

M-am confruntat și eu cu simptomele ex­trem de neplăcute și dureroase ale acestei boli, care se manifestau în special pe timpul nopții. Vă reco­mand să acționați pentru reducerea producerii de că­tre stomac a acidului clorhidric în exces, printr-un re­gim alimentar corespunzător, din care să eliminați mân­cărurile greu digerabile, care staționează timp înde­lun­gat în stomac, precum și condimentele, cafeaua, ceaiul negru, alcoolul și sarea în exces. Cu atât mai mult acest lucru se impune seara, renun­țându-se în același timp la o cină copioasă, luată la ore târzii, care să suprasolicite stomacul pe timpul nopții, favorizând refluxul esofa­gian. De asemenea, la culcare utilizați 1-2 perne, ast­fel încât poziția capului și a trunchiului să fie mai ridi­cată, nu orizontală. Ca medicație, vă pot fi utile tabletele Foladon (cu efect antispastic și antisecretor), pre­cum și tabletele Ulcerotrat sau Calmo­gas­trin, care neutralizează excesul de acid clorhidric și au și efect de pansament gastric. O soluție mai radicală o reprezintă tabletele de Rani­tidină, care inhibă pro­ducerea acidului clorhidric de către mucoasa gas­trică, contribuind eficient la vindecare și la eliminarea senzațiilor neplăcute la care vă referiți. Toate aceste medicamente se pro­duc în țară și se găsesc în farmacii, la prețuri ac­cesibile. Ca tratament ajutător, se pot ob­ține re­zultate bune cu ceaiul Gastric produs de Fares, care conține un amestec de plante medicinale cu efect de calmare a mucoasei gastrice și de reducere a secre­țiilor. Vă doresc numai bine și sănătate!

ELENA M. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian