Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Lifting natural

Foto: Shutterstock

De ce să apelăm la chirurgia estetică, dacă avem o mul­ţime de tratamente naturale la în­demână? Măştile cu plante, fructe și alimente, masajele faciale şi o ali­mentaţie sănătoasă au același efect. Încercați!

Folosiți măști și loțiuni naturale

Măștile și loțiunile de casă sunt perfecte pentru a reda elasticitatea și vitalitatea pielii. Dacă unele alimen­te vă hrănesc pielea din interior, ele o pot face și din exterior, realizând întinerirea dorită a pielii.

Tonic de pepene și mere

Antioxidanții din pepene galben împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, iar merele au proprietăți de tonifiere.

Puneți în blender câteva bucăți de pepene galben și mere, adăugați puțină apă și procesați. Aplicați pas­ta obținută pe față, zilnic.

Mască de albuș

Este numită și „botox natural”, pen­tru efectul ei de întindere a pielii.

Bateți 2 albușuri, până se fac spumă. Aplicați preparatul pe față, gât și decolteu, lăsați-l să acționeze 15 minute, apoi clătiți-vă cu apă rece.

Aloe vera + vitamina E

Aloe vera este o plantă utilizată pe scară largă, ca ingredient în pro­duse de îngrijire a pielii. Se găsește în farmacii sau magazinele naturiste, sub formă de gel. Se poate folosi și planta ca atare.

* Extrageți gelul dintr-o frunză de aloe vera și aplicați-l pe față. Clătiți-vă după 15-20 de minute, cu apă călduță.

* Combinați o lingură de gel de aloe vera și conținutul unei capsule de vitamina E uleioasă. Aplicați a­mes­tecul pe zonele în care pielea este ridată. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi spălați-vă cu apă căl­duță.

Mască de ciocolată

Este ideală pentru pielea uscată și lăsată. Ciocolata reduce ridurile, cati­felează și regenerează pielea.

Topiți într-un vas 50-70 grame ciocolată neagră, cu cel puțin 70 la sută cacao. Adăugați 3-4 picături de ulei aromat de mentă sau mușețel, amestecați, și când s-a răcit, întin­deți pasta pe față. Lăsați-o să acţio­neze 20 de minute, apoi îndepăr­tați-o cu apă călduță, apoi rece.

Gheață și apă rece

Gheața și apa rece fac minuni pen­tru tenul și corpul nostru. Recele acti­vează circulaţia sanguină şi sti­mu­lează producţia de colagen, cu rol important în fermitatea şi susţinerea pielii.

În fiecare zi, când vă spălați pe față sau faceți duș, încheiați cu o clătire cu apă rece. Zilnic, masaţi-vă fața timp de 2-3 minute cu un cub de gheaţă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian