Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Pregătiți-vă pentru vară!

FotoȘ Shutterstock

Vremea călduroasă a sosit și permite corpului nostru să fie expus mai mult ca oricând pri­virilor. Din păcate, soarele verii sea­mănă cu o lupă care mărește orice mică im­per­fecţiune şi sunt multe femei a căror frumuseţe suferă din cauza unor amă­nunte scăpate din vedere. Dacă până acum nu v-aţi îmbunătăţit aspectul, nu vă îngri­joraţi, câteva măsuri simple vă ajută să aveţi în scurt timp un corp de in­vidiat.

Braţe şi umeri frumoşi

* Pentru a menţine frumuseţea bra­ţe­lor, zilnic, la duş, frecaţi-le cu un burete aspru (o lufă), de la înche­ietura mâinii în sus, spre cot şi ante­braţ. După uscare, aplicaţi o cremă grasă, ulei de măsline sau de migda­le, masând tot de la încheietura mâi­nii în sus, până când vor fi absorbite de piele.

* Pentru coate cu pielea uscată, după ce le spălaţi cu apă şi săpun, aşe­zaţi-le în câte un castronaş în care aţi pus ulei de floarea-soarelui sau de po­rumb călduţ. Ţineţi-le astfel 30 de minute, apoi, după ce le tampo­naţi cu un şerveţel, masaţi-le cu vita­mina A uleioasă până intră în piele.

* Dacă pielea de pe coate a căpă­tat o culoare închisă, aplicaţi câteva zile la rând tampoane de vată îmbibate în suc proas­păt de lămâie, sub for­mă de comprese, pe care le men­ţineţi 20 de minute.

* Pentru ca umerii şi braţele să aibă o linie frumoasă şi piele întinsă, e ne­ce­sar să le întăriţi muşchii. Pen­tru aceas­ta, fa­ceţi zilnic, timp de câ­teva mi­nute, următoarele exerciţii: în pi­cioa­re, ţineţi două gantere (de 1,5 kg, sau sticle umplute cu apă) în fie­care mână, la ni­velul bazinului. Ridi­caţi apoi gante­rele lateral, cu braţele întin­se, până ajung la nivelul ume­rilor, apoi coborâţi-le încet. Faceţi exerciţiul şi cu greutăţile ţinute în faţă, cu pumnii orientați în sus.

Picioare perfecte

* La duş, frecaţi picioarele cu o lufă sau o perie aspră, de la călcâi în sus, spre gambe, şi insistaţi asupra tăl­pilor, călcâielor şi genunchilor. Înche­iaţi du­şul cu apă rece la picioa­re, timp de câteva minute, ca să sti­mulaţi cir­culaţia şi să evitaţi umflarea gleznelor. Pentru picioare cu aspect sănătos, apli­caţi zilnic o cremă hidra­tantă, la care adăugaţi câteva picături de vitamina E (din capsule), iar sea­ra, la culcare, un ulei (de migdale, măsline etc.), care se masează bine în piele, iar surplusul se şterge cu un şerveţel.

* Pentru picioare cu piele us­cată, îmbătrânită, deshidratată, care se des­cuamează, aplicaţi la câteva zile un tra­tament cu smântână: 3-4 linguri de smântână proaspătă și gra­să se întind pe câte un picior, de la gleznă până la coapsă. Se masează cu mişcări circu­lare, de jos în sus. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi spă­laţi. Pielea va de­veni de catifea.

* Dacă din cauza epilatului vă cresc fire de păr sub piele, aplicaţi la 2-3 zile câteva aspirine dizolvate în foar­te puţină apă, până se transformă într-o pastă, pe care o masaţi pe piele. După 20 de minute clătiţi.

* Dacă vreţi ca picioarele să ara­te impecabil, aplicaţi fond de ten lichid (o nuanţă mai în­chisă decât pielea) sau fond de ten amestecat cu puţină cremă de corp.

* Pentru o culoare să­nătoasă, apli­caţi pe picioa­re o cremă sau loţiune au­tobronzantă. Ale­geţi o cu­loare deschisă sau medie, pe care o aplicaţi de mai multe ori.

* Pentru călcâie cu pielea aspră şi îngroşată, la fiecare 2 zile, înmuiaţi, timp de 20 de minute, picioarele în­tr-un lighean cu apă cal­dă, în care aţi dizolvat 2 lin­guri de bicarbonat de so­diu, apoi fre­caţi-le cu piatra ponce. În fiecare sea­ră, ma­saţi călcâiele proaspăt spă­late cu o cremă grasă care conţine uree, sau cu puţin ulei de ricin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian