Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Magie cu trandafiri

Foto: Shutterstock

– Când e vorba de fru­mu­sețe cu flori de vară, Tran­da­firul se află pe primul loc. Preparatele naturale obținute din petalele delicate și par­fumate au efecte miraculoase asupra pielii. În plus, e un ve­ritabil răsfăț să te lași îmbăl­sămat în pomezi cu arome de vis. Încercați! –

Gheață de trandafiri

Ingrediente: 4 linguri petale de trandafiri, o cană de apă clocotită.

Turnați apa clocotită peste peta­lele de trandafiri, lăsați-le la infuzat o oră, apoi strecurați. Puneți lichidul la înghețat în tăvile de cuburi de ghea­ță. Masați-vă fața, gâtul și de­colteul cu un cub de gheață, dimi­neața și seara.

Tonifică pielea instantaneu.

Loțiune revitalizantă

Ingrediente: o cană cu lapte, 3 linguri petale de trandafiri.

Puneți laptele la fiert, și când dă în clocot, adăugați petalele de trandafir mărunțite. Lăsați să fiarbă la foc mic 3 minute, apoi stingeți focul și acoperiți vasul. Se lasă o oră, apoi se strecoară. Loțiunea poate fi păstrată în frigider pâ­nă la o săptămână. Tam­po­nați ușor tenul, gâtul și de­colteul, dimineața și seara.

Hrănește pielea și o revitalizează.

Înlăturarea petelor de pe obraz

Ingrediente: petale de trandafiri proaspete, deschise la culoare.

Zdrobiți petalele de trandafiri, până ce ajung ca o pastă. Aplicați-o pe zo­nele pătate de pe piele, timp de o jumătate de oră pe zi. Masați ușor, înainte de a vă clăti.

Mască anti-rid și întineritoare

Ingrediente: un cartof de mărime medie, 4 linguri de apă de trandafiri (de la drogherie), o linguriță de mie­re, sucul de la o jumătate de lămâie.

Fierbeți cartoful, curățați-l de coa­jă și tăiați-l în bucățele, apoi pa­sați-l până se transformă în piure. Adăugați apa de trandafiri, mierea și sucul de lămâie. Amestecați până obț­ineți o pastă cremoasă. Aplicați-o pe față și lăsați-o să acționeze 20 de minute. Clătiți-vă fața cu apă caldă.

Mască hidratantă

Ingrediente: peta­lele zdrobite de la doi trandafiri în plină floa­re, apă de tranda­firi, 2 linguri făină de ovăz, o lingură mie­re.

Amestecați în­tr-un blender peta­le­le zdrobite de trandafiri cu puțină apă de trandafiri, apoi adăugați făina de ovăz și mierea. Masca trebuie a­pli­cată pe fața curățată înainte. Se lasă timp de o jumătate de oră, apoi se clătește cu apă din abundență.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian