Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Arborii senectuții – SEQUOIA, STEJARUL și BRADUL

• Ajutoare ideale pentru problemele vârstei a treia •

Am ales câțiva dintre arborii falnici, cărora gemoterapia le-a deslușit minu­nate calități terapeutice ascunse în mu­guri, acele minuscule laboratoare, de unde în fie­care primăvară, țâșnește viața lumii vegetale. I-am ales pe cei care ne impresionează prin mărime, forță, verticalitate și care reușesc să trăiască vieți ce se numără în secole, ca să vedem apoi și ce ne pot oferi ei ca remedii vindecătoare, ca esențe în­chise într-o sticlă.

SEQUOIA – întărește oasele și stimulează funcțiile sexuale

Foto: Shutterstock

Arborele de Sequoia este co­ni­ferul cel mai mare din lume, care ne vorbește despre epoci demult apuse, cu milioane de ani în urmă fiind stăpânul pădurilor și viețuind alături de marii dino­zauri. Mereu verde, maies­tuos şi impozant, vârsta celor mai vechi exemplare a fost dusă până la 6000 de ani, iar exemplarele cele mai bătrâne existente în prezent au până la 3300 de ani. Cei mai bătrâni dintre ei au primit nume le­gendare, precum „Ge­neral Sher­man”, „General Grant”, „Preșe­dintele”.

Arborele de Sequoia și-a făcut intrarea în gemoterapie în anii 1970, fiind studiat de însuși pă­rin­tele metodei, dr. Pol Henry din Belgia, care a evidențiat – deloc întâmplător – indicaţii terapeutice în geriatrie, prin efectul tonic ge­neral, de consolidare a struc­turii osoase şi de stimulare a funcţiilor sexuale.

Dintotdeauna omul a dorit să-şi prelungească viaţa. Extractul gemoterapic din mlădițe de Se­quoia – energizant, antisclerozant, revitalizant, stimulator general – le este util în special vârst­nicilor sau în situaţii de îmbătrânire prematură. Inte­resantă este observația unui coleg medic, care l-a folosit cu succes la tineri și chiar la copii, care se simțeau „îmbătrâniți” la momentul trecerii din­tr-o etapă a vieții în alta (la terminarea liceului, a facultății și chiar… a grădiniței). De fiecare dată, ad­ministrarea acestui gemoterapic a readus energia și pofta de viață, a readus tinerețea!

În „gama Polygemma”, Sequoia intră în cele două produse destinate femeilor și bărbaților de peste 50 de ani. Polygemma 9-Femei 50+ (conține, pe lângă Sequoia, gemoterapicele de Zmeur, Me­rișor și Mur, ajutând astfel la depăşirea stărilor neplăcute generate de dezechilibrul hormonal de la menopauză, susține absorbţia calciului la nivel in­testinal și aduce în completare efectul tonic, ener­gizant). Polygemma 10-Bărbați 50+ (are în com­poziție gemoterapicele de Sequoia, Arin negru și semințe de Frasin, astfel că reduce simptomele neplăcute ce pot să apară la bărbați la nivel uro­ge­nital, îmbunătăţește calitatea vieţii sexuale și întreține starea de bine).

Extractul din mlădițe de Sequoia

* În fibroame uterine este recomandat alături de Extractul din mlădiţe de Mur, Extractul din muguri de Arin alb şi Extractul din mlădiţe de Zmeur, precum și în afectări ale prostatei (pros­tatite, adenom de prostată în faze inițiale), asociat cu Extractul din muguri de Coacăz negru.

* În tulburările de calcifiere la vârstnici (osteo­­penie și osteoporoză) sau pentru consoli­darea oaselor după fracturi, se asociază cu Extrac­tul din mlădiţe de Mur, Extractul din mlădiţe de Merişor și Extractul din muguri de Brad, câte o administrare pe zi, din fiecare gemoterapic, în cure de 3 luni, repetate de două ori pe an și completate cu administrarea vitaminelor D3 și K2.

* La început de involuţie cerebrală senilă, poate fi de mare ajutor Ex­tractul din mlădițe de Se­quoia, în cure îndelungate, asociat cu Extractul din mu­guri de Arin negru, Extractul din mlădiţe de Măslin și Ex­tractul din muguri de Ginkgo biloba.

STEJARUL – refacerea forțelor, astenie, detoxifiere, probleme sexuale

Stejarul este arborele se­cular al zonelor cu climă temperată, ce exprimă pute­re, forță, energie. Cel mai vechi stejar din lume ar avea aprox. 1.500 de ani, iar la noi în țară, stejarul din Cajvana (jud. Suceava), de circa 900 de ani, este cel mai bătrân arbore din România și din sud-estul Europei. O pădure de stejari seculari se găsește în Delta Dunării – pădurea Caraorman – unde stejari de 200 și 400 de ani, cu ramuri groase și întinse până la pământ, parcă susțin solul nisipos, care în mod miraculos le-a înlesnit creș­terea timp de sute de ani.

În gemoterapie, se folosesc mugurii și amenții (inflorescen­țele) stejarului, cu obținerea a două extracte gemoterapice.

* Astenia fizică şi psihică. Extractul din muguri de Stejar este un remediu revitalizant prin excelență, fiind și prin­cipalul component al comple­xului Poly­gemma 8 – Astenie psiho-fizică și memorie, alături de gemote­ra­picele din: Semințe de Mesteacăn – cu rol în îm­bunătățirea me­moriei, Mlădițe de Rozmarin – fortifiant la nivel hepatic și cere­bral și Extractul din rădăcină de Ginseng siberian, cu acțiune adaptogenă.

* Cure de detoxifiere. Extractul din muguri de Stejar, alături de Extractul din sevă de Mesteacăn, stimulează peristatismul. Tot pentru acest efect de reglare a funcţiei intestinale, în constipaţie, se pot face cure periodice, împreună cu Extractul din mlădiţe de Merişor.

* Enurezis: se fac cure de 1-2 luni cu Extract din mlădițe de Afin – dimineața, iar seara, se aso­ciază cu Extract din muguri de Stejar.

* Astenie sexuală, la femei şi bărbaţi – Ex­tractul din amenți de Stejar. În cazul bărbaților, se poate asocia cu Extractul din semințe de Frasin, cunoscut pentru efectul afrodisiac. La femei, în cazurile de diminuare a libidoului, se va asocia cu Extractul din mlădiţe de Zmeur şi Extractul din amenţi de Mesteacăn.

Bradul – decalcifieri, anemie, spasmofilie, dezvoltarea armonioasă a copiilor

Foto: 123RF

Bradul este coniferul munților, ce a supravieţuit tuturor erelor geologice. Trăieşte în jur de 200 de ani, dar s-au întâlnit și exemplare mai bătrâne, precum bradul de 500 de ani din județul Sibiu, numit „Paznicul Cibinului”.

Deşi atât de rezistent, necesită adăpost în primii ani de viaţă, precum un copil.

* Pentru o creștere armonioasă a copiilor – Extractul gemoterapic din muguri de Brad. Favo­rizează fixarea calciului în oase şi dinți, stimulează formarea globulelor roşii, pe lângă acţiunea balsamică tradițională, de ușurare a respirației. Se recomandă cure de 2 luni, cu Extract din muguri de Brad, Extract din muguri de Porumbar şi Ex­tract din mlădiţe de Măceş.

* În decalcifierile osoase se recomandă cure în care se va asocia cu Extractul din muguri de Mes­teacăn.

* Pentru susţinerea integrităţii dinților (pre­venirea cariilor dentare) și a gingiilor (gingivite, parodontoză), îl găsim asociat cu Extractul din muguri de Mesteacăn și Extractul din muguri de Stejar, în complexul „Polygemma 21-Dinți, gin­gii”.

* În anemia copiilor, asocierea gemoterapicelor de Brad, Cătină roşie și Cătină albă reface orga­nismul și readuce starea de bine.

Este cunoscut și efectul pozitiv în spasmofilie, prin acțiunea remineralizantă a Ex­tractului din muguri de Brad, completată cu cea reechi­li­brantă a gemote­rapicelor din Muguri de Smochin şi Muguri de Tei argintiu.

Fie ca noi, oamenii, să în­țelegem puterea și benefi­ciile pe care arborii ni le pot oferi generos, ca remedii gemote­rapice.

Farm. CARMEN PONORAN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian