Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ați auzit de cafea?

• Nu e vorba de cafeaua fier­­binte, turnată în ceaș­că, „drogul” universal al mileniu­lui în care trăim, ci de boabe­le de cafea, care pot fi trans­for­mate rapid în ingrediente pentru frumu­sețe. Rămâne doar să le încercați •

Exfoliant pentru ten

Foto: Shutterstock – 2

Ingrediente: 2 linguri de zaţ proas­păt de cafea, o lingură de mie­re, 2 linguri ceai de muşeţel.

Se amestecă ingredientele, se în­tinde pasta obținută pe față şi se masează cu mişcări circulare, câteva minute. Se clăteşte apoi cu apă căl­duţă.

Scrub pentru corp

Ingrediente: 3 părți zaț proas­păt de cafea, o parte iaurt.

Amestecați zațul cu iaurtul și masați-vă pielea când faceți duș, insistând pe zo­nele cu piele în­groșate de celu­lită. Clătiți-vă cu apă caldă. Ames­tecul nu se păstrea­ză. Se prepară doar cantitatea utilizată.

Cearcăne și ochi umflați

Preparaţi o cantitate mică de cafea tare. După ce s-a răcit, înmuiaţi comprese din tifon în ea şi aplicaţi-le pe ochi şi în zo­na cearcă­ne­lor. Lă­saţi-le 15-20 de mi­nu­te. Re­pe­tați pro­ce­deul mai multe zile la rând, până se observă efectele. Pen­tru fiecare aplicare, se prepară ca­fea proaspătă.

Untul de cafea

Este extras din boabele de cafea, are o textură cremoasă și este foarte parfumat. Îl găsiți în magazine natu­riste și farmacii.

Utilizări:

Cremă de faţă

Untul de cafea este ideal pentru restaurarea elasti­ci­tății pielii şi estom­parea ridurilor. Se aplică zilnic pe față, cu masaj uşor. Se recomandă pentru ten matur, îmbă­trâ­nit, ofilit, uscat, dar poate fi folosit şi în cazul tenului mixt.

Cremă de corp

În fiecare seară, după duş, masa­ţi-vă corpul cu unt de cafea. După 30 de minute, ştergeţi surplusul cu un şer­veţel, prin tamponare. Menţine pielea catifelată, previne sau tratează vergeturile.

Balsam de buze

Aplicaţi pe buze, cu masaj uşor, puţin unt de cafea. Este ideal pentru buzele îmbătrânite, subţiate, uscate, dar şi pentru a preveni uscarea şi cră­parea lor pe vreme friguroasă. Se apli­că de mai multe ori pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian