Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

România, gata de start pentru Olimpiadă!

Aproape 100 de sportivi calificați

Echipajul 8+1 feminin

Cu exact o lună înaintea ceremoniei de start a Jo­­curilor Olimpice de la Tokyo, lotul care ne va re­­pre­­zenta în Japonia crește cu fiecare zi. La mij­loc de Mai, delegația noastră nu­mă­ra puțin pes­te 60 de sportivi, pen­­tru ca acum să avem deja 93 de campi­oni, hotărâți să țină sus stea­­gul Româ­niei, la cel mai im­portant eveni­ment din sportul mon­­dial. Ultimii califi­cați sunt reprezen­tan­ții unui sport popular în Japonia: ju­doka – An­dreea Chițu, Alexandru Raicu și Vlă­­duț Simio­nescu. Pentru Andreea, dublă cam­pioa­nă europea­nă, To­kyo va însemna a treia olim­piadă din carieră.

Speranțe de medalie la înot

Robert Glință

Primul sportiv român care s-a calificat pentru Tokyo (încă din aprilie 2019!), înotătorul Robert Glință, este și una dintre ma­rile noastre speranțe la o me­dalie olimpică, după ce, în urmă cu o lună, la Campio­na­tele Europene de la Budapes­ta, a câș­tigat o me­dalie de aur și una de ar­gint. Șanse bune de medalie avem și la tir, un­de Laura Ilie, cam­pioa­nă euro­peană, a ob­ținut recent o meda­lie con­tinentală de bronz, la pro­ba de echipe feminin.

„Olimpic” la 16 ani

Cel mai tânăr membru al „Team Romania”, David Popo­vici, are doar 16 ani și este înotă­tor. El a reușit să îndeplinească baremul de calificare pentru O­lim­piadă chiar la recentele Cam­pionate Euro­pene de la Budapesta. David Popovici este în mare formă, tocmai a bătut recordurile mondiale de juniori la 100 și 200 de metri și are cel mai bun timp de seniori la 100, o garanție pentru un loc de top la Olimpiadă.

Canotajul, pe primul loc

Cea mai importantă parte a dele­ga­ției Româ­niei la Tokyo aparține Fe­de­rației Române de Ca­notaj, care s-a calificat cu 36 de sportivi, mai bine de o trei­me din întregul lot! Printre cele nouă am­bar­ca­țiuni calificate se nu­mă­ră și „nava ami­ral” a spor­­tului nos­tru, cea de 8+1 femi­nin, cu șanse bune la o medalie olimpică strălu­citoare.

Simona Halep ratează Olimpiada

Lotul României se putea mări consistent dacă jucătoarele noastre de tenis de câmp ar fi onorat competiția olimpică. Ac­ci­dentată recent, Simona Halep a decis că nu poate să joace la Olimpiadă. După anunțul ei, toate celelalte jucătoare simplu au spus pas competiției.

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian