– Trece anul și jumătate și de pandemie tot n-am scăpat. Pare să se eternizeze! Sub atâta amenințare e obligatoriu să ne înmulțim și noi mijloacele de apărare, pe care mama natură ni le pune la dispoziție –
Întărirea imunității
Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi în lupta anti-Covid. Mai bine vă povestesc cum procedez eu, conform experienței pe care o am. Înainte de a porni la luptă, eu mă documentez foarte aprofundat. Selectez informațiile științifice de ultimă oră, apoi elaborez strategia. În ce privește COVID, virusul afectează sistemul imunitar: oprește producerea interferonului, distruge celulele T – baza apărării corpului nostru. În concluzie, preocuparea principală pe toată perioada verii va fi întărirea imunității.
* Foamea terapeutică este unul dintre cele mai bune și mai rapide mijloace de refacere și consolidare a sistemului imunitar. De exemplu, foamea de 36 de ore crește de mai multe ori capacitatea limfocitelor de a distruge microorganismele străine.
* Conform rezultatelor studiilor de laborator, oamenii de știință au descoperit că pastele de dinți care conțin zinc sau staniu, precum și apa de gură, neutralizează coronavirusul cu 99,9%.
* Sarea obișnuită de masă, dizolvată în apă este, de asemenea, un bun remediu pentru prevenirea COVID-19. Apa salină reduce agenții patogeni virali și bacterieni. În plus, sarea conține seleniu, un puternic antioxidant, precum și zinc și vitamina D.
* Sucurile naturale și ceaiul verde reduc în mod eficient probabilitatea de a contracta COVID. Gargara cu suc de rodie poate ucide până la 80% din viruși. Și cel mai puternic efect îl are aronia. Distruge până la 97% din agenții patogeni în cinci minute! Acest efect se datorează mediului acid și polifenolilor din plante care sunt distructive pentru virus.
* În fiecare dimineață eu țin o linguriță de polen sub limbă, pentru obținerea unei doze mari de vitamine și minerale, enzime și aminoacizi din flori.
* O barieră împotriva virusului ne oferă propolisul. Eu mestec periodic o biluță amăruie din acest antibiotic natural. Iar când plec de acasă și intru în contact cu lumea, obligatoriu lipesc de dinți o mică porție de propolis, în scop preventiv. Aceeași misiune o au și cuișoarele – un condiment cu miros plăcut, dăunător pentru viruși și microbi. Cuișoarele se spală, floarea din vârf se înlătură (nu se aruncă, se folosește la bucătărie). Mestecați 3-4 bucăți, nu mai mult, ca să nu provocați creșterea tensiunii. Este și un remediu bun în caz de răceală cu tuse.
* Ceaiul din rozmarin – nu numai că întărește imunitatea, dar facilitează activitatea ficatului și a sistemului respirator. În scop profilactic, 1,5 lingurițe de frunze se infuzează 15 minute în 300 ml de apă clocotită, cel mai bine în termos. Se beau câte 100 ml, de 3 ori pe zi, între mese.
* Semințele de pătlagină cresc imunitatea prin curățarea intestinelor, reducerea colesterolului, întărirea pereților vaselor sangvine și a mușchiului cardiac. Preparatele din semințe ne ajută în caz de răcelă, bronșită, astm bronșic. Se vând la plafar, având denumirea Psillium. Rețeta clasică propune o infuzie din 200 ml de apă clocotită și o lingură de semințe, care se lasă în termos timp de 30 de minute, se strecoară și se bea împărțit în doze, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. (Dacă vă chinuie constipația, se consumă câte jumătate de linguriță de semințe râșnite, cu 20-30 de minute înainte de masă, cu un pahar de apă, de 3 ori pe zi.) Contraindicații. Decocturile și infuziile pe bază de semințe de pătlagină pot fi dăunătoare celor cu hiperaciditate a sucului gastric și pot agrava starea pacientului cu ulcer sau gastrită. Utilizarea plantei este contraindicată în caz de coagulare rapidă a sângelui, tromboză. Este mai bine ca femeile însărcinate și care alăptează să nu folosească produsul, deoarece acesta poate deveni un alergen puternic pentru viitorul copil.
* Zmeur – pentru a vă întări imunitatea, puteți folosi ramuri de zmeur. Se pot tăia atât vara, cât și iarna. Se pun ramuri tocate mărunt (1-2 linguri) în 250 ml apă clocotită, se fierb 7-10 minute, apoi se infuzează 2 ore. Luați 1-2 înghițituri la fiecare oră, pe tot parcursul zilei.
* Turmeric – stimulează sistemul imunitar și ajută la descompunerea proteinelor dăunătoare, care blochează funcția creierului. Sub influența acestei substanțe crește numărul total de leucocite și celule care formează anticorpii, la fel crește și activitatea fagocitară a macrofagelor. Facilitează metabolismul și eliminarea toxinelor din organism. Se adaugă în ciorbe, sosuri, lapte bătut, ceai sau cacao. Contraindicații. Turmericul poate provoca alergii. Ar trebui eliminat din dieta celor care iau anticoagulante. Din cauza faptului că scade nivelul de zahăr în sânge, este contraindicat atunci când se iau medicamente antidiabetice.
Modificarea compoziției sângelui
Cercetătorii italienii au fost uimiți de abundența trombozelor, ca efect al Covid 19. De asemenea, medicii ruși, elvețieni și germani au raportat, în urma efectuării de autopsii, leziuni masive în microcirculația sângelui și tromboze în inimă, creier, piele, eventual rinichi, o afectare masivă a celulelor sanguine și inflamații ale pereților vaselor de sânge (microtrombovasculită hemolitică).
În concluzie, se impune ca, în paralel cu imunitatea, să aducem la parametri optimi și sistemul cardio-vascular. Deoarece Covidul îngroașă sângele foarte puternic și afectează hemoglobina (o proteină care transportă oxigenul), este necesar să renunțați, periodic, la agenții de îngroșare a sângelui și să îi înlocuiți cu diluanți de sânge. Pentru subțierea sângelui, în medicina populară se folosesc multe plante. Vreau să vă propun câteva exemple de preparate cu cel mai mare efect.
* Castanul – este unul dintre cele mai puternice remedii pentru problemele de coagulare a sângelui. Toate părțile copacului au calitați terapeutice, dar cel mai des se folosesc florile și fructele lui. Trebuie să colectați fructele (semințele) castanului, să le sfărâmați cu un ciocan și să scoateți coaja maro. Amestecați 50 g din această coajă cu 500 ml de țuică și lăsați la macerat, într-un loc întunecat, timp de două săptămâni. Se bea o linguriță de soluție (amestecată cu 1/4 cană de apă caldă), de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Puteți mânca după 30 de minute. La fel, și florile de castan reduc rapid vâscozitatea sângelui, normalizează protrombina și previn accidentele vasculare cerebrale. Se utilizează sub formă de decoct, pentru care se folosește 1 linguriță cu inflorescențe uscate sau proaspăt culese. Se fierb într-un pahar de apă, timp de 15-20 de minute. Se bea seara, după masă, înainte de culcare.
* Salcia. Coaja acestui copac are un puternic efect antitrombotic, analgezic și antiinflamator. Poate înlocui consumul de aspirină. În comparație cu preparatele medicinale, salcia nu irită mucoasa gastrică. În fitoterapie se folosește un decoct din scoarța de salcie. O lingură de scoarță tocată mărunt se opărește cu 500 ml de apă clocotită în termos și se infuzează pe timp de noapte. Se bea un astfel de remediu timp de 1 lună, câte un pahar, dimineața și seara.
* Sulfina galbenă – poate înlocui aspirina medicamentoasă, prin acțiunea sa. Utilizarea sulfinei este indicată pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale ischemice și a atacurilor de cord, iar în caz de tromboflebită, la dereglarea nivelului de protrombină. Planta are, de asemenea, un efect sedativ, îmbunătățește în mod vizibil funcționarea inimii și are un efect calmant asupra sistemului nervos. Se folosește și în combinație cu alte plante. Fierbeți și răciți 2 pahare de apă, adăugați în apa rece 2 lingurițe de salcie tocată, acoperiți cu capac și lăsați timp de 2 ore, agitând periodic. Se beau câte 130 ml, de 3 ori pe zi.
* Nucșoara măcinată – Se toarnă 500 ml de țuică peste 100 g de pulbere, se macerează 2-3 săptămâni, se filtrează. Se beau 20-30 de picături, amestecate cu 1/4 cană de apă caldă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
* Alimente care diluează sângele. Sunt și alimente care îmbunătățesc formula sanguină: peștele de mare, usturoiul, pepenele galben, afinele, zmeura, căpșunele, merele, vișinele, cireșele, prunele, grepfruitul, germenii de grâu, dovleceii, castraveții, ardeiul gras roșu, roșiile, lămâia, sfecla, ciocolata neagră, cacao.
* Alimente care îngroașă sângele: hrișca, bananele, varza, carnea grasă, cârnații, conservele, afumăturile, smântâna, pâinea albă, lintea, sucurile de struguri și de rodie.
Tratarea plămânilor
Infecția cu coronavirus amenință plămânii cu complicații deosebit de severe. Există o modalitate simplă de a salva plămânii de leziuni fatale. Cel mai simplu mod de a face acest lucru sunt exercițiile fizice, în combinație cu exerciții de respirație. În fiecare zi, puteți umfla baloane pentru copii, dormiți întinși mai mult pe abdomen și faceți respirații complete.
Un remediu eficient pentru reabilitarea după coronavirus, bronșită și pneumonie, este administrarea pastilelor de gluconat de calciu. Și nu uitați de plimbări în aer liber, cel mai bine printre conifere.