Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Covidul și farmacia naturii

– Trece anul și jumătate și de pandemie tot n-am scăpat. Pare să se eternizeze! Sub atâta amenințare e obligatoriu să ne în­mulțim și noi mijloacele de apărare, pe care mama natură ni le pune la dispoziție –

Întărirea imunității

Foto: Shutterstock

Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi în lupta anti-Covid. Mai bine vă povestesc cum pro­ce­dez eu, conform experienței pe care o am. Înainte de a porni la luptă, eu mă documentez foarte apro­fun­dat. Selectez infor­ma­țiile științifice de ultimă oră, apoi elaborez strategia. În ce privește CO­VID, vi­ru­sul afectează sistemul imu­nitar: oprește produ­cerea interferonului, distruge celulele T – baza apă­rării corpului nostru. În con­clu­zie, preocu­parea principală pe toată perioada verii va fi întă­rirea imunității.

* Foamea terapeutică este unul dintre cele mai bune și mai rapide mijloace de refacere și consoli­dare a sistemului imunitar. De exemplu, foamea de 36 de ore crește de mai multe ori capacitatea lim­focitelor de a distruge microorganismele străi­ne.

* Conform rezultatelor studiilor de laborator, oamenii de știință au descoperit că pastele de dinți care conțin zinc sau staniu, precum și apa de gură, neutralizează coronavirusul cu 99,9%.

* Sarea obișnuită de masă, dizolvată în apă este, de asemenea, un bun remediu pentru preve­nirea COVID-19. Apa salină reduce agenții pato­geni virali și bacterieni. În plus, sarea conține sele­niu, un puternic antioxidant, precum și zinc și vita­mina D.

* Sucurile naturale și ceaiul verde reduc în mod eficient probabilitatea de a contracta COVID. Gargara cu suc de rodie poate ucide până la 80% din viruși. Și cel mai puternic efect îl are aronia. Distruge până la 97% din agenții patogeni în cinci minute! Acest efect se datorează mediului acid și polifenolilor din plante care sunt distructive pentru virus.

* În fiecare dimineață eu țin o linguriță de po­len sub limbă, pen­tru obținerea unei doze mari de vitamine și minerale, enzi­me și aminoacizi din flori.

* O barieră împotriva viru­sului ne oferă pro­polisul. Eu mestec periodic o biluță amă­ruie din acest antibiotic natural. Iar când plec de acasă și intru în contact cu lumea, obligatoriu lipesc de dinți o mică porție de propolis, în scop preventiv. Aceeași mi­si­une o au și cuișoarele – un con­­diment cu miros plă­cut, dău­nă­tor pentru viruși și microbi. Cui­șoa­rele se spală, floarea din vârf se înlătură (nu se arun­că, se folo­sește la bu­cătărie). Mestecați 3-4 bu­căți, nu mai mult, ca să nu provo­cați creșterea ten­siu­nii. Este și un reme­diu bun în caz de răceală cu tuse.

* Ceaiul din rozmarin – nu numai că întărește imunitatea, dar facilitează activitatea ficatului și a sistemului respirator. În scop profilactic, 1,5 lingu­rițe de frunze se infuzează 15 minute în 300 ml de apă clocotită, cel mai bine în termos. Se beau câte 100 ml, de 3 ori pe zi, între mese.

* Semințele de pătlagină cresc imunitatea prin curățarea intestinelor, reducerea coles­terolului, întărirea pereților vaselor sangvine și a muș­chiului cardiac. Preparatele din semințe ne aju­tă în caz de răcelă, bronșită, astm bronșic. Se vând la plafar, având denumirea Psillium. Rețeta clasică propune o infuzie din 200 ml de apă clocotită și o lingură de semințe, care se lasă în termos timp de 30 de minute, se strecoară și se bea împărțit în doze, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. (Dacă vă chinuie constipația, se con­su­mă câte jumătate de linguriță de semințe râș­nite, cu 20-30 de minute înainte de masă, cu un pahar de apă, de 3 ori pe zi.) Contraindicații. D­e­cocturile și infuziile pe bază de se­mințe de pătla­gină pot fi dăunătoare ce­lor cu hiperaci­ditate a sucului gastric și pot agrava starea pa­cientului cu ulcer sau gas­trită. Utilizarea plantei este contrain­dicată în caz de coagulare rapidă a sân­gelui, trom­boză. Este mai bine ca femei­le însărcinate și care alăptează să nu fo­lo­sească produsul, deoarece aces­ta poate deveni un aler­gen puternic pentru viitorul copil.

* Zmeur – pentru a vă întări imunitatea, puteți folosi ramuri de zmeur. Se pot tăia atât vara, cât și iarna. Se pun ramuri tocate mărunt (1-2 linguri) în 250 ml apă clocotită, se fierb 7-10 minute, apoi se infuzează 2 ore. Luați 1-2 înghițituri la fiecare oră, pe tot parcursul zilei.

* Turmeric – stimulează sistemul imunitar și ajută la descompunerea proteinelor dăunătoare, care blochează funcția creierului. Sub influența acestei substanțe crește numărul total de leucocite și celule care formează anticorpii, la fel crește și activitatea fagocitară a macrofagelor. Facilitează metabolismul și eliminarea toxinelor din organism. Se adaugă în ciorbe, sosuri, lapte bătut, ceai sau cacao. Contraindicații. Turmericul poate provoca alergii. Ar trebui eliminat din dieta celor care iau anticoagulante. Din cauza faptului că scade nivelul de zahăr în sânge, este contraindicat atunci când se iau medicamente antidiabetice.

Modificarea compoziției sângelui

Cercetătorii italienii au fost uimiți de abundența trombozelor, ca efect al Covid 19. De asemenea, medicii ruși, elvețieni și germani au rapor­tat, în urma efectuării de autopsii, le­ziuni masive în micro­circulația sân­gelui și tromboze în inimă, creier, piele, eventual ri­nichi, o afectare masivă a celule­lor san­guine și inflamații ale pe­reților vaselor de sânge (micro­trombo­vas­cu­lită hemo­litică).

În concluzie, se impune ca, în paralel cu imu­nitatea, să aducem la parametri optimi și sistemul cardio-vascular. Deoa­rece Covidul îngroașă sângele foar­te puternic și afectează hemo­globina (o proteină care transportă oxigenul), este necesar să renunțați, periodic, la agen­ții de în­groșare a sân­gelui și să îi înlocuiți cu diluanți de sân­ge. Pentru subțierea sângelui, în medicina popu­lară se folo­sesc multe plante. Vreau să vă propun câteva exem­ple de pre­parate cu cel mai mare efect.

* Castanul – este unul dintre cele mai puter­nice remedii pentru problemele de coagulare a sân­gelui. Toate părțile copacului au calitați terapeutice, dar cel mai des se folosesc florile și fructele lui. Tre­buie să colectați fructele (semințele) castanului, să le sfărâmați cu un ciocan și să scoateți coaja maro. Amestecați 50 g din această coajă cu 500 ml de țuică și lăsați la macerat, într-un loc întunecat, timp de două săptămâni. Se bea o linguriță de solu­ție (amestecată cu 1/4 cană de apă caldă), de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Puteți mânca după 30 de mi­nute. La fel, și florile de castan reduc rapid vâs­co­zitatea sângelui, norma­lizează protrombina și pre­vin accidentele vasculare cerebrale. Se utilizea­ză sub formă de decoct, pentru care se folosește 1 lin­guriță cu inflorescențe uscate sau proaspăt culese. Se fierb într-un pahar de apă, timp de 15-20 de minute. Se bea seara, după masă, înainte de culcare.

* Salcia. Coaja acestui copac are un puternic efect antitrombotic, analgezic și antiinflamator. Poa­te înlocui consumul de aspirină. În comparație cu preparatele medicinale, salcia nu irită mucoasa gastrică. În fitoterapie se folosește un decoct din scoarța de salcie. O lingură de scoarță tocată mă­runt se opărește cu 500 ml de apă clocotită în ter­mos și se infuzează pe timp de noapte. Se bea un astfel de remediu timp de 1 lună, câte un pahar, dimi­neața și seara.

* Sulfina galbenă – poate înlocui aspirina medicamentoasă, prin acțiunea sa. Utilizarea sulfi­nei este indicată pentru prevenirea accidente­lor vasculare cerebrale ischemice și a ata­curilor de cord, iar în caz de tromboflebită, la dere­glarea nive­lului de protrombină. Planta are, de ase­menea, un efect sedativ, îmbunătățește în mod vi­zibil func­ționarea inimii și are un efect calmant asu­pra siste­mului nervos. Se folosește și în combi­nație cu alte plante. Fierbeți și răciți 2 pahare de apă, adău­gați în apa rece 2 lingurițe de salcie toca­tă, aco­periți cu capac și lăsați timp de 2 ore, agitând periodic. Se beau câte 130 ml, de 3 ori pe zi.

* Nucșoara măcinată – Se toarnă 500 ml de țuică peste 100 g de pulbere, se macerează 2-3 săp­tămâni, se filtrează. Se beau 20-30 de picături, amestecate cu 1/4 cană de apă caldă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

* Alimente care diluează sângele. Sunt și ali­mente care îmbunătățesc formula sanguină: peștele de mare, usturoiul, pepenele galben, afinele, zmeu­ra, căpșunele, merele, vișinele, cireșele, prunele, grep­fruitul, germenii de grâu, dovleceii, castrave­ții, ardeiul gras roșu, roșiile, lămâia, sfecla, cioco­lata neagră, cacao.

* Alimente care îngroașă sângele: hrișca, ba­nanele, varza, carnea grasă, cârnații, conservele, afumăturile, smântâna, pâinea albă, lintea, sucurile de struguri și de rodie.

Tratarea plămânilor

Infecția cu coronavirus amenință plămânii cu complicații deosebit de severe. Există o modalitate simplă de a salva plămânii de leziuni fatale. Cel mai simplu mod de a face acest lucru sunt exer­cițiile fizice, în combinație cu exerciții de respi­rație. În fiecare zi, puteți umfla baloane pentru co­pii, dormiți întinși mai mult pe abdomen și faceți respirații complete.

Un remediu eficient pentru reabilitarea după co­­ronavirus, bronșită și pneumonie, este adminis­tra­rea pastilelor de gluconat de calciu. Și nu uitați de plimbări în aer liber, cel mai bine printre co­ni­fere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian