Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi de vară pentru piele și trup

PIELEA

Foto: Dreamstime – 3

* Ten sclipitor – Când ne tre­zim di­mineața, nu prea avem chef de ritualuri de frumusețe alambicate. Pen­tru a obține o piele sclipitoare e suficient să pulverizați un jet de apă rece pe față, imediat după ce ați apli­cat crema de zi. Apa rece reactivează substanțele hidratante conținute în cremă și pune în mișcare sângele, ceea ce dă tenului un aspect de pier­sică sărutată de soare.

* Un chip impecabil – Atunci când aplicați fondul de ten, utilizați degetele, în locul burețelului. Căldu­ra pal­melor activează substanțele hidra­tan­te conținute de fondul de ten, ceea ce va determina o mai bună ade­rență a pro­du­sului pe piele. În plus, nu veți mai pierde nici un strop de fond de ten: oricât ne-am strădui, burețelul trișează și ab­soarbe mai mult decât avem realmente nevoie.

* Epilare pe ter­men lung – Pentru a prelungi timpul scurs în­tre două „reprize” de epi­lat părul de pe picioa­re, exfoliați locurile vi­zate cu o mănușă de lufar sau cu o mână de mălai. Gestul acesta va îndepărta stratul super­ficial – format din celule moarte – al pielii, trans­pirația și uleiurile secretate de glan­dele sebacee, firele de păr fiind rete­zate chiar deasupra epidermei.

TRUPUL

* Piele regenerată în 5 mi­nu­te – Vara, pielea suferă în urma expunerii prelungite la soare. De aceea, pentru a o regenera e suficient să aruncați în apa din cadă câteva felii de lămâie proaspăt tăiate. Acidul citric îndepărtează delicat celulele moarte de la supra­fața epider­mei, fa­vo­rizând și hidra­tarea.

* Slăbiți cu în­ghețată – Pentru a pierde în greutate mai repede decât în mod normal, în­cercați să mâncați zi de zi o cupă de în­ghe­țată, cu conți­nut scăzut de gră­simi. Cercetările au de­mon­strat faptul că ali­men­tele cu conținut scă­zut în gră­simi și bo­gate în calciu acce­le­rea­ză cu 70% procesul de ardere a gră­similor. O cu­pă de în­ghe­țată de va­nilie conține 120 mg de calciu, ceea ce reprezintă 10% din cantitatea de calciu necesară pentru a pierde rapid din greu­tate.

* Leguma-minune – Atunci când sunteți balonate, ronțăiți câ­teva felii de castravete, această legumă-minune, care este, printre altele, un diu­retic natural. El produce un efect de acce­lerare a procesului de elimi­nare a apei și a sării depozitate în ex­ces în organism.

* Protecție solară cu pepe­ne roșu – Ca să vă protejați de ra­zele soa­relui, mâncați pe­pene roșu. Cerce­tă­torii au demonstrat faptul că licopina, un pigment roșu conținut de această varie­tate de pepene, se com­portă ca un ecran natural împotriva razelor soare­lui. O cupă și jumătate cu bucăți de pe­pe­ne roșu conține apro­ximativ 13 mg lico­pină, ceea ce creș­te gradul de protecție solară cu 4%.

* La plimbare cu sticlele – Dacă aveți timp pentru o plimbare de zece minute în aer liber, profitați la maxi­mum de aceste mo­mente, luând cu dvs. și două sticle de apă de o jumătate de litru fiecare. Ele vor juca rolul de gre­u­tăți, care vor tonifia și mușchii bra­țelor. În plus, veți avea la dispoziție și des­tulă apă pentru a vă re­hidrata atunci când veți sfârși plimbarea.

* Răcoriți-vă cu ceai fierbin­te – Atunci când temperaturile cresc, beți ceai fierbinte. Efectul este de relaxare a simțurilor și de răcorire a tru­pului. Medicii l-au explicat prin faptul că atunci când bei ceva fier­binte, tempe­ra­tura internă a corpului scade, elibe­rân­du-se căldură.

* Masaj anti-căldură – Atunci când vara își intră în drepturi, sunt suficiente câteva gesturi foarte sim­ple pentru a învinge căldura. Plasați-vă palmele deasupra urechilor. Răsfirați de­ge­tele în evantai și masați-vă scalpul ușor, timp de 15 secunde. Această miș­ca­re stimulează punctele de pre­siu­ne care regula­ri­zea­ză temperatura cor­pului, eli­berând căl­dura acumulată în interior.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian