Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

PUTEREA RUGĂCIUNII: „Cum l-am descoperit pe Sfântul Nectarie”

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,

Știu acum mai mult ca niciodată, că datorită re­vistei pe care dumneavoastră o conduceți și pe care o citesc cu bucurie la fiecare apariție, l-am desco­perit pe Dumnezeu, într-un moment dramatic al vieții mele, iar copilul meu a fost salvat în ultima clipă de la o moarte cumplită și sigură.

Așa l-am descoperit pe Sfântul Nectarie, iar bu­nul Dumnezeu m-a ajutat chiar să ajung la moaș­tele Sfântului Nectarie, la Mânăstirea Radu Vodă din București (eu sunt din Constanța). Am început să vă scriu și emoțiile încep să mă cuprindă… Povestea mea începe în primăvara anului 2009, când unica mea fată, Andreea, studentă în anul I, la nici 20 de ani, a fost operată, chiar de Buna Vestire, de ziua ei de naștere, de chist ovarian. D-na doctor care a ope­rat-o mi-a spus să nu-mi fac niciun fel de grijă, că este o operație ușoară, că operase zeci de fete cu chist ovarian. Într-adevăr, operația a decurs bine și fără probleme, dar rezultatul biopsiei avea să ne în­grozească și să ne cutremure pe toți: cancer ovarian.

Vă puteți închipui ce a fost în sufletul meu la afla­rea șocantei vești? Durere, revoltă, teamă, dez­nă­dej­de, descurajare, multe lacrimi. Dar deznădejde care m-a întors cu fața către Dumnezeu. Acela a fost mo­mentul când mi-am adus aminte de articolele ci­ti­te în „Formula AS”, unde oamenii mulțumeau Sfân­tului Nectarie pentru minunile săvârșite de aces­ta în urma rugăciunilor. Am cumpărat imediat Acatistul Sfântu­lui Nectarie și am început rugăciu­nea neîncetat zi și noapte. Icoana sfântului pe care nu am găsit-o atunci în orașul meu am putut s-o achiziționez mai târziu, chiar de la Mânăstirea Radu Vodă din București.

Odată cu rugăciunea pe care o spuneam, indi­ferent unde mă aflam, la serviciu, pe stradă, în auto­buz sau acasă, am mers la un duhovnic și am făcut prima spovedanie, am început să țin și toate postu­rile. După operație, fata mea a trebuit să fie luată în evidență la secția de oncologie și, implicit, să încea­pă chimioterapia, dar se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu noi. Ca să fim siguri că acesta era diag­nosticul, am luat lamelele de la laboratorul din Constanța, pentru a fi lucrate și la Institutul Onco­lo­gic din Cluj, ulterior ducându-le și la alte trei spi­tale din București: Polizu, Victor Babeș și Fundeni. La București am mers și eu împreună cu fata mea, și cum am ajuns, pașii ni s-au îndreptat spre Mâ­năstirea Radu Vodă, unde se găsesc moaștele Sfân­tului Nectarie. Am fost șocate încă de la intrare de ceea ce am văzut acolo. O mare de oameni ce se rugau în liniște, în genunchi sau în picioare, având în mână Acatistul Sfântului Nectarie, iar de-a lungul bisericii, coadă de credincioși ce trecea prin fața ra­clei cu moaște. La capătul ei, un călugăr ungea cu mir de la candela ce arde neîncetat pe frunte și pe mâini, pe toți cei care treceau pe acolo. Îmi era tea­mă să respir, îmi era tea­mă să vorbesc, îmi era teamă să nu întinez cu ceva at­mosfera aceea cutremură­toare. Nu poți uita așa ceva! În mulțimea aceea de oameni, la un moment dat, ne-am pierdut de fata mea, dar apoi am văzut-o: în­genuncheată în fața Sfântului Altar, se ruga. Am stat apoi împreună la Sfânta Slujbă, după care am dat un acatist de 40 de zile, pentru sănătatea ei.

Pe 5 iunie 2009, fata mea a fost operată a doua oară. Cu inima strânsă, am așteptat rezultatul inter­venției (se luau biopsii din întreg aparatul genital). Minunea s-a produs. Pe 12 iunie 2009, biopsiile erau bune, țesuturile curate.

Acum fata este bine, merge din trei în trei luni la control la București, iar eu îi mulțumesc zi de zi Bu­nului Dumnezeu că mi-a salvat copilul de la moarte.

Oameni buni, nu încetați nici o clipă să vă rugați, și nu doar când aveți necazuri, căci Dumnezeu ne răspunde tuturor la rugăciuni, chiar dacă noi suntem păcătoși și uităm că tot ceea ce avem: viață, sănă­tate, bunăstare materială, le avem de la el.

Mulțumesc Sfinte Nectarie, că la rugăciunile și lacrimile mele, ai răspuns așa cum ai știut mai bine și copilul meu este sănătos. Îți mulțumesc Maică Fecioară, îți mulțumesc Doamne pentru binefacerile ce le reverși neîncetat asupra noastră, a celor păcătoși.

Aici închei și mă rog ca Bunul Dumnezeu să fie alături de voi toți, dragă redacție, și de toți cititorii, să vă dăruiască o viață liniștită și lină de realizări.

CAMELIA B. – Constanța

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian