Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Remedii rapide contra durerilor de cap

– Când creierului nostru nu-i merge bine, apar dureri. Ele se manifestă atât în ​​forme ușoare, cât și inten­se. În general, durerile de cap se dife­rențiază în trei categorii: migre­nă, cefalee și cefalee de tip cluster. Există plante care vă pot ajuta –

Foto: 123RF

Migrena – se manifestă ca o durere foarte pu­ter­nică și palpitantă într-o parte a capului, care apoi se extinde, implicând de obicei zona tâmplelor și a ochi­lor. Migrena poate fi însoțită de senzație de grea­ță, vărsături și tulburări de vedere. Poate să apară ocazional sau chiar de mai multe ori pe săptămână.

Cefaleea de tip tensional – se manifestă printr-o durere a întregului cap, cu senzație de pre­siune puternică, descrisă ca un „cerc în jurul capu­lui”. Poate fi ocazională sau frecventă, dar ade­vărata problemă este durata acesteia, care poate fi chiar de câteva zile, consecutiv.

Cefalee de tip cluster – se prezintă cu durere într-o anumită zonă a capului și afectează de obicei zona din jurul ochilor sau a pomeților. Durata sa este scurtă, de la 30 de minute la o oră, dar durerea este foarte intensă.

Un prim pas pentru a evita durerile de cap ar fi să vă observați cu atenție, pentru a elimina cauza de­clanșatoare pe viitor. Cauzele care declanșează durerile de cap severe pot fi legate de tensiunea musculară din diferite zone, în special contracturile mușchilor gâtului, capului sau umerilor. Factorii care pot duce la contracția musculară și tensiunea musculară pot rezulta din oboseală fizică sau men­tală, lipsa somnului, o perioadă deosebit de stresan­tă sau o perioadă de anxietate. Cauzele pot fi găsite și în alte afecțiuni, cum ar fi răceala, gripa, alergiile, intoxicațiile alimentare, tulburările hepato– biliare, tulburările hormonale, tulburările neurologice sau consumul de alcool.

Un pas important este să încercați să tratați durerea de cap folosind remedii naturale. Iată câteva remedii din plante care au darul de a preveni și de a calma durerea de cap:

Salcie albă (Salix alba)

* Decoct de scoarță de salcie. Fierbeți 2 linguri cu scoarță de salcie mărunțită în 300 ml apă, la foc mic, în vas cu capac, timp de 15 minute (se comple­tează apa care se evaporă). Se lasă apoi să se răcească și se strecoară. Se beau una sau 2 căni pe zi.

* Pulbere de scoarță de salcie. Pulberea se obține prin măcinarea fină a scoarței uscate de salcie. Se ia câte o jumătate de linguriță pulbere de scoarță de salcie cu un pahar de apă, de 3 ori pe zi.

Măghiran (Origanum majorana)

* Infuzie de măghiran. Peste o lingură cu plantă mărunțită se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea câte o cană cu infuzie, de 3 ori pe zi.

* Ulei esențial de măghiran. Se iau câte 3-4 picături de ulei esențial de măghiran, într-o linguriță cu miere, de 2 ori pe zi.

Ghimbir (Zingiber officinale)

* Pulbere de ghimbir. Pulberea de ghimbir se obține prin măcinarea fină a rădăcinii uscate de ghimbir. Se ia câte o jumătate de linguriță de pul­bere de ghimbir, băută cu un pahar de apă, de 3 ori pe zi.

* Infuzie de ghimbir. Peste o lingură cu rădă­cină de ghimbir uscată și mărunțită se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea câte o cană, de 3 ori pe zi.

Mentă (Mentha piperita)

Ulei esențial de mentă

* Diluați 3-4 picături de ulei esențial de mentă într-un sfert de linguriță ulei de migdale dulci, și aplicați cu masaj ușor pe frunte și tâmple. Repetați la fiecare 15 minute, până la ameliorarea durerii.

* Adăugați câteva picături de ulei esențial de mentă pe o bucată de material textil, apoi așezați materialul sub nas și inspirați profund.

* Faceți o compresă prin înmuierea unui prosop în apă rece pe care picurați câteva picături de ulei esențial de mentă. Aplicați apoi compresa pe frunte.

* Adăugați câteva picături de ulei esențial de mentă la apa din cada umplută pe trei sferturi. Apa trebuie să fie la temperatura camerei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian