Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cremele străbunicilor noastre

Cremă de față Colette

Foto: Shutterstock

Este vorba despre celebra pro­za­toare franceză care, înainte să-și vadă cărțile tipărite în sute de mii de exem­­plare, a lucrat o vreme într-un cabinet de cos­me­tică. Era tânără, dar de una dintre cremele preparate atunci nu s-a despărțit toată viața. Iată rețeta:

Ingrediente: 235 g glicerină, 130 ml apă distilată, 500 ml apă de tran­dafiri, 20 g amidon, 100 g lanolină, 40 g gela­tină alimen­tară.

Mod de preparare și folosire:

Încălziți gli­cerina pe baie de abur, bătând în­truna cu furculița. A­dăugați amidonul și la­nolina, bătând mai de­parte, până ce ob­țineți o cremă fără cocoloașe. Se­parat, topiți gelatina în puțină apă rece și adău­gați-o în cre­mă. Ter­mi­nați preparatul prin a adău­ga apa de trandafiri. Puneți cre­ma în recipiente potrivite și închise cu ca­pac (cutii goa­le de cremă).

Crema Cleopatrei contra ridurilor

Ingrediente: 2 cas­tra­veți, 125 ml lapte ne­fiert de capră (Cle­o­patra fo­losea lapte de măgăriță), 1 lin­gură de ulei de măs­line, 1 lingură miere, 60-80 g argilă fină, 1/2 lă­mâie.

Mod de preparare și folosire:

Tocați cât mai mărunt cas­tra­veții. Amestecați-i cu lap­tele, pentru a forma o pastă. Adăugați uleiul, mie­rea și argila. Ames­tecați bi­ne totul și puneți preparatul într-un re­cipient de sticlă, la rece. Frecați-vă fața și gâtul cu jumătatea de lămâie. Îna­inte să se usuce, aplicați cre­ma Cle­opatrei. Lă­sați să acțio­neze o oră. Clătiți-vă cu apă căl­duță și lăsați pie­lea să se usuce la aer, fără să folosiți prosopul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian