
1. Am avut și eu infecție la o măsea; se făcea o pungă cu puroi la rădăcină, în gingie, și trebuia mereu să dau puroiul afară prin apăsare la baza gingiei, altfel mă durea rău. Doctorul stomatolog mi-a aplicat de câteva ori, prin tamponare, o soluție care mi-a rănit limba, dar fără rezultat satisfăcător. Mi-a spus că nu poate să facă altceva. M-am tot gândit ce să mai fac și într-o zi m-am gândit să încerc cu argilă. Am luat argila și am pus cataplasme în fiecare seară, la culcare, pe locul de unde ieșea puroi. Am repetat operațiunea 3-4 săptămâni și am scăpat de suferință. De atunci au trecut 6 ani și nu mai am probleme. Dumnezeu să vă ajute!
LUMINIȚA – Galați
2. Paradontita purulentă are un tratament foarte simplu și sigur.
* 30 de picături de tinctură de propolis 30% (de la Apicola, deoarece alte tincturi similare nu au această concentrație) se pun pe o bucățică de pâine și se consumă după fiecare masă principală (deci de 3-4 ori pe zi), ultima dată chiar înainte de culcare, fără a mai pune ceva în gură. Miezul de pâine cu propolis (cât mai puțină pâine) se mestecă bine și se înghite.
* Polen de albine cu miere 1/1 – se zdrobesc sau se macină grăuncioarele de polen, se amestecă cu miere polifloră, apoi se mestecă bine și se înghite (o linguriță dimineața și una seara). Sănătate!
LIVIU G. – Alba-Iulia
„La numai patru ani, fetița mea se masturbează” (Răspuns pentru R. T., F. AS nr. 1309)
1. Fetița dvs. nu se masturbează, așa cum credeți. Aceeași problemă am avut-o și eu cu fetița mea cea mică, în urmă cu mai mulți ani. Am mers la medic și mi-a recomandat să-i fac un examen coproparazitologic. După multe analize, am depistat că avea oxiuri. Am mers la medic cu rezultatul și mi-a dat un tratament adecvat vârstei și greutății copilului. Medicamentul se numește Vermox și este unguresc. Acest medic mi-a explicat și fenomenul: oxiurii stau ghem în anus și pot evada de acolo, ajungând la organele genitale ale fetiței, provocând acele mișcări ale piciorușelor. De aceea, vă sfătuiesc să-i faceți fetiței dvs. analiza coproparazitologică și astfel o să scăpați de coșmar. Dacă la primul rezultat nu apare nimic, repetați analiza de mai multe ori. Uitați-vă și în olița copilului, dacă nu apar în fecale viermișori. Vă doresc sănătate!
MAGDA T.
2. M-am confruntat și eu cu aceeași problemă, acum 20 de ani. Fiica mea, în jurul vârstei de 3 ani, avea aceleași manifestări ca și nepoțica dvs. (se masturba prin frecarea piciorușelor, până când adormea). Eram și eu disperată. Medicul psihiatru mi-a spus să nu-mi fac probleme, că „din așa ceva nu se moare”, dar un alt medic pediatru (Bunul Dumnezeu să-i dea sănătate), pe care l-am consultat câteva luni mai târziu, mi-a spus că nu poate fi decât o iritație locală și că recomandă o igienă perfectă, prin spălarea în fiecare zi cu ceai de mușețel. După o săptămână de spălături, nu s-a mai întâmplat acest fenomen. Succes!
S. L. – București
„Sufăr de inflamație cronică la nivelul tălpilor” (Răspuns pentru MARIA F., F. AS nr. 1327)
Dacă vi se umflă tălpile, înseamnă că organismul dorește să elimine niște toxine care nu pot fi eliminate pe cale naturală (urină, transpirație, fecale). Trebuie să ajutați corpul tratându-l intern și extern, dar mai ales să găsiți cauzele care au dus la îmbolnăvire, pentru ca boala să nu recidiveze. Încercați să faceți timp de două săptămâni următoarea schemă de tratament naturist:
* La o oră după cină, faceți o baie la tălpi (până la glezne) cu apă și sare grunjoasă (sau sare marină). Folosiți o lingură de sare la un litru de apă fierbinte (cât suportați). Durata: 15 minute (până se răcește apa).
* După 30 de minute, aplicați pe tălpi o cataplasmă din 4-5 cepe mari, date pe răzătoare, amestecate cu 10-15 foi de varză zdrobite bine (fără nervuri). Vă bandajați bine tălpile, apoi vă puneți pe picioare șosete de lână. La început, țineți cataplasma timp de o oră, după care măriți durata până la trei ore zilnic, timp de două săptămâni.
* În paralel cu tratamentul tălpilor, dar la ore diferite, tot timp de două săptămâni, aplicați același amestec (ceapă și multă varză – aici se poate lăsa foaia nezdrobită) pe zona rinichilor. Durata: de la o oră până la o noapte întreagă. Atenție! Pentru bandaj folosiți materiale din bumbac peste care puneți un prosop gros și un șal de lână! Este periculos să simțiți „rece” în zona rinichilor sau la picioare în timpul tratamentului. Ceapa aplicată pe tălpi poate scădea tensiunea arterială – micșorați cantitatea în acest caz. Veți urina mai mult ca de obicei; de aceea, beți 2-3 litri de apă zilnic, în funcție de necesitatea organismului. Urmăriți cantitatea de urină, culoarea, sedimentul în 24 de ore, chiar gustul. Dacă urina este sărată, foarte acră sau urât mirositoare, înseamnă că se elimină toxinele. Notați tot ce observați și ce simțiți; în acest fel, participați la propria dvs. vindecare.
* După cele două săptămâni, chiar dacă vă simțiți mai bine, aplicați pe tălpi cataplasme cu argilă (folosiți suport textil din bumbac), în strat de până la 1 cm. Durata: 1-2 ore, în funcție de cum o suportați. Argila nu trebuie încălzită, iar pentru prepararea cataplasmei se folosesc vase de porțelan și lingură de lemn. Suportul textil pentru orice fel de cataplasmă trebuie fiert pentru următorul tratament.
* Trebuie să vă verificați alimentația, modul cum combinați alimentele și le repartizați la fiecare masă, cât de mult timp mestecați alimentele, starea dvs. psihică. Analizați stresul care a dus la boală, frica lăuntrică.
* Beți zilnic un ceai din rădăcină de nalbă-mare (macerat la rece timp de 8 ore), o linguriță la 250 ml apă. Ceaiul de salvie recomandat de Breuss are un spectru larg de acțiune. Folosiți două lingurițe de plantă la 250 ml apă. Se fierbe timp de un minut, se lasă apoi la infuzat încă un minut. Se bea rece, la temperatura camerei, pe stomacul gol, și nu se mănâncă nimic timp de 30 de minute. Evitați conservele și tot ceea ce conține aditivi alimentari. Rugați-vă pentru sănătatea dvs., a familiei și a celor bolnavi. Dăruind, veți dobândi! Multă sănătate!
MIHAELA – București
„Sufăr de o acnee oribilă” (Răspuns pentru A. C. – Brașov, F. AS nr. 1487)
Mă tratez de acnee de mult timp și în prezent am reușit să o stopez cu Doxicilină, argilă terapeutică și ceai de coada-șoricelului. Masca de argilă este salvatoare, dar nu neglijați tratamentul intern! Infecția poate fi mai profundă, în sânge, de exemplu. Argila terapeutică o puteți procura de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia (tel. 0788/23.38.73). Evitați pe cât posibil băuturile alcoolice! Succes!
ANDREEA – București