Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetică la vreme de iarnă

Foto: Shutterstock

Indiferent de tipul de ten, gras, nor­mal sau uscat, el trebuie adaptat la condițiile de temperaturi scăzute ale iernii. Frigul influențează circulația sân­gelui, iar gerul usucă pielea. Iată de ce este obligatoriu să apelăm la câteva me­tode menite să ne pună obrazul la adă­post. Între ele, la loc de frunte se află măș­tile.

Mască cu brânză

Două linguri de brânză proaspătă de vaci se amestecă bine într-o ceaș­că, până devine asemenea unei cre­me. Se adau­gă un gălbe­nuș de ou și câte­va picături de apă oxigenată. Ames­tecul trebuie să ai­bă o den­sitate po­trivită. Mas­ca se aplică pe față și pe gât. După 10-15 mi­nute se înde­păr­­tează, spă­lând-o cu apă căl­duță. Apoi pielea se limpe­zeș­te cu apă rece. Masca împrospătează pie­lea și o albește, lucru necesar, de­oa­re­ce în tim­pul iernii tenul capătă o tentă ce­nușie.

Mască cu drojdie

Se fărâmițează mărunt 30 g de droj­die de bere proas­pătă, într-o ceașcă. Se încălzesc într-o linguriță câ­teva picături de miere, care se ames­tecă apoi cu droj­dia, adău­gân­du-le trep­tat. (Pentru te­nul uscat se pot adău­ga 3-4 picături de ulei de soia sau de po­rumb.) Mas­ca se aplică pe față și pe gât, întin­zând amestecul cu degetele. În timp ce masca se află pe față, nu vorbiți, nu râ­deți, păstrați o poziție cât mai rela­xată. După 20 de minute, masca se înlătură cu apă căl­duță, prin spă­lare. Apoi se limpe­zeș­te fața cu apă rece. Masca de droj­die împrospătează și toni­fică pielea.

Comprese cu zăpadă

Operațiunea durează aproximativ 8 mi­nute, iar efectul este de-a dreptul mi­ra­culos: dispar coșurile, ridurile se dimi­nuează, iar pielea capătă o cu­loare plă­cută. Iată cum trebuie să procedați: le­gați într-un șervețel circa 8 linguri de zăpadă curată (de pe geam sau de pe balcon) și tamponați-vă cu el, puternic, fața și gâtul. La fie­care tam­ponare se menține con­tactul cu pielea timp de o secundă. Insistați asupra pleoapelor, sub ochi și sub băr­­bie. Reluați tamponarea de câteva ori, până când pielea devine foarte rece, iar zăpada începe să se to­peas­că. Pu­teți apela la acest procedeu di­minea­ța, imediat după ce vă treziți, înainte de a înlătura crema de noapte, sau seara, înainte de culcare, dar nu­mai după ce ați aplicat crema de noapte.

Remedii pentru mâini înroșite

În sfârșit a venit și rândul mâini­lor, cele care se înroșesc și capătă apoi o culoare vânătă la frig. Iată câteva mij­loa­ce la înde­mâ­na oricui de a combate aceste ne­ajun­­suri nu nu­mai ne­plă­­cute, dar și ines­te­tice.

* Scufundați mâi­ni­­le în apa fier­­binte ră­ma­să după fierberea car­to­filor.

* Într-un litru de apă se fierbe timp de 1/2 oră o țelină de mărime potrivită. Ți­neți mâinile 10 minute în apa rezul­tată.

* Băi alternative – reci și calde – timp de 15-20 de minute. Pentru a nu vă îngheța mâinile, evitați să ieșiți în frig ime­diat după ce le-ați spălat. De aseme­nea, după spălare, ungeți-le cu o cremă sau cu o soluție compusă din părți egale de: glicerină, amoniac, suc de lămâie și apă de colonie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian