Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vitamine pentru obraz – Rețete cu morcovi și varză

– Jumătate în oală, ju­mă­tate pe obraz. Legu­mele ier­nii sunt bune și pentru far­furia cu frumu­sețe –

MORCOVI

Loțiune cu morcovi

– Catifelează pielea –

Foto: shutterstock – 3

Ingrediente: 20 grame rădăcină de nalbă, un morcov, 500 ml apă.

Preparați un decoct din o lingu­ră de rădăcină de nalbă mărunțită și un morcov feliat, pe care le fierbeți 10 minute la foc mic în 500 ml apă. Se lasă la răcit și se filtrează. Se aplică tonicul pe față dimineața și seara, înainte de culcare. Se păs­trează la frigider nu mai mult de 4 zile.

Mască de morcovi

– Deschide culoarea pielii și o luminează, combate petele, coșurile și iritațiile –

Ingrediente: un morcov, o lin­guriță de miere, o jumătate lingu­riță de ulei de măsline, câteva pi­cături de lămâie.

Fierbeţi morco­vul până se în­moa­ie, apoi trans­for­maţi-l în piure. Adăugaţi mierea, uleiul de măsline şi lămâia. Amestecați bine și aplicaţi pasta pe faţă. Lăsaţi să ac­ționeze 20-30 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă.

Efecte deosebite obțineți și dacă preparați o mască din morcovi cruzi. Dați-i pe o răză­toare fină, apoi amestecați-i cu pu­țin suc de lămâie. Întindeți prepara­tul pe față, gât și decolteu și lăsați să acționeze o jumătate de oră. Spă­lați-vă cu apă călduță, apoi rece.

VARZĂ

Mască purificatoare

– Este excelentă pentru detoxifierea pielii cu tendință de formare a coșurilor –

Ingrediente: câteva frunze de varză.

Se prepară o cataplasmă din frun­ze tocate de varză, care se pun la înmuiat în apă fierbinte, timp de 5 mi­nute. Se apli­că pe față calde și se lasă să acțio­ne­ze până se ră­cesc. Se clătește fața cu apă călduță, apoi se aplică puțină cre­mă hidratantă.

Comprese cu suc de varză

– Iluminează tenul, combate acneea și coșurile –

Ingrediente: frunze de varză, o linguriță miere.

Amestecați o jumătate de pahar suc de varză cu o linguriță de miere. Faceți comprese din tifon, înmuiate în loțiune. Se aplică pe față, vreme de 20 minute, apoi se îndepărtează și se spală fața cu apă caldă, apoi rece.

Mască pentru piele grasă

Ingrediente: un sfert de varză mică, un albuș de ou.

Puneți varza mărunțită în blen­der, adăugați puțină apă și procesați până se transformă într-un piure. Amestecați cu albușul de ou bătut. Aplicați această pastă pe față. Lăsați timp de 20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă caldă și la final cu apă rece, pentru a închide po­rii.

Mască nutritivă pentru piele sensibilă

Close up of cabbage face mask isolated on white. Horizontal shot of a bowl with some cabbage pulp well mixed with milk. Used to bleach and hydrate skin.

Ingrediente: câ­teva frunze de varză fragede, lapte, un găl­benuș, o lingu­riță de ulei de măsline.

Zdrobiți cu furculița câteva frun­ze de varză fierte în lapte și ames­tecați-le cu un gălbenuș de ou și o linguriță de ulei de măsline. Aplicați această pastă pe față timp de 20 de minute, apoi spălați-vă cu apă caldă.

Mască pentru piele uscată

Ingrediente: câteva frunze de varză fragede, lapte.

Fierbeți în lapte câteva frunze de varză până se înmoaie. Pasați-le și amestecați-le cu puțin lapte până se transformă într-un piure, pe care îl întindeți pe față, gât și decolteu. Lăsați-l să ac­țio­neze 20 de mi­nute, apoi spă­lați-vă cu apă cal­dă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian