– Ni se reamintește mereu să bem apă: miracolul sănătății! Dar ea este bună și pentru obraz: un miracol de frumusețe! Vă propunem să așteptăm primăvara cu obrazul curat și strălucitor –
Curățirea feței
* Îndepărtați fardul cu o bucată de vată înmuiată în apă caldă.
* Periați-vă fața cu o perie moale.
* Clătiți-vă apoi, de 20 de ori, cu apă fierbinte pentru ca epiderma să se înmoaie și murdăria să se desprindă mai ușor, după care faceți același lucru – tot de 20 de ori – cu apă rece.
* Aplicați pe față un demachiant și spălați-vă, din nou, cu apă călduță.
* Ștergeți-vă fața, tamponând-o ușor (nu frecând-o!) cu un prosop.
Aburii
* Puneți să fiarbă 1 litru de apă, luați apa de pe foc și introduceți în ea un plic cu ceai de mușețel.
* Lăsați apa să se răcească puțin și aplecați-vă fața, circa 5 minute, deasupra aburilor, cu capul acoperit de un prosop.
* Ștergeți ușor apa de pe față – tamponându-vă. Aburii v-au deschis porii, astfel că orice cremă sau loțiune aplicată pe față pătrunde mai ușor în piele. Aburii curăță repede pielea și o calmează (mai ales dacă este sensibilă).
* Dacă vreți să aplicați o mască, lăsați-o să acționeze 15 minute și clătiți-vă fața cu apă călduță.
Pentru tenul obosit, surmenat
* După curățire, frecați-vă fața, vreme de câteva minute, cu un cub de gheață. Tenul va fi mai proaspăt, iar porii se vor închide.
Tonifiere
Apă de față cu ceai negru
Ingrediente: 1 ceaşcă de apă, 1 lingură de ceai negru.
Mod de preparare și folosire: Se pune apa la fiert şi când clocoteşte, se toarnă în ea ceaiul negru. Se lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se trage vasul deoparte și se acoperă cu un capac. Se strecoară când se răcește, se pune într-un recipient de sticlă și se păstrează la frigider, maximum două zile. Se șterge pielea, dimineața și seara, după demachiere. Hidratează pielea și închide porii. Efectul se observă după 2-3 zile de aplicări.
Apă de față cu nalbă și mușețel
Ingrediente: 1 linguriță flori de sunătoare, 1 linguriță flori de mușețel, 1 linguriță rădăcină de nalbă mare, toate plantele uscate și mărunțite, 1 cană de apă plată.
Mod de preparare și folosire: Se pune apa la fiert și se opăresc florile de sunătoare și mușețel. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi lichidul se toarnă peste rădăcina de nalbă mare și se lasă la macerat 3-4 ore. Se strecoară și se ține la frigider două zile. Se șterge obrazul, dimineața și seara, cu un tampon de vată.
Apă florală de salvie
Ingrediente: un pumn de flori și frunze de salvie proaspete, 500 ml apă distilată.
Mod de preparare și folosire: Se pune apa la fiert și se opăresc florile și frunzele tocate mărunt. Se lasă la infuzat vreme de o oră. Se strecoară și se pune într-un flacon. Se șterge fața, dimineața și seara, înainte de aplicarea cremei. Cu mirosul ei ușor piperat, apa de salvie are acțiune astringentă asupra zonelor grase ale pielii, iar în zonele uscate circulația sângelui crește și tenul devine proaspăt și frumos colorat.