Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu APĂ

– Ni se reamintește me­reu să bem apă: miracolul sănătății! Dar ea este bună și pentru obraz: un miracol de frumusețe! Vă propunem să așteptăm primăvara cu obrazul curat și strălucitor –

Curățirea feței

Foto: Shutterstock

* Îndepărtați fardul cu o bucată de vată în­muiată în apă caldă.

* Periați-vă fața cu o perie moa­le.

* Clătiți-vă apoi, de 20 de ori, cu apă fier­bin­te pentru ca epi­der­ma să se înmoaie și mur­dăria să se des­prin­dă mai ușor, după care faceți ace­lași lucru – tot de 20 de ori – cu apă rece.

* Aplicați pe față un dema­chiant și spălați-vă, din nou, cu apă călduță.

* Ștergeți-vă fața, tamponând-o ușor (nu frecând-o!) cu un prosop.

Aburii

* Puneți să fiarbă 1 litru de apă, luați apa de pe foc și introduceți în ea un plic cu ceai de mușețel.

* Lăsați apa să se răceas­că puțin și aplecați-vă fața, circa 5 minute, dea­supra abu­rilor, cu capul acoperit de un prosop.

* Ștergeți ușor apa de pe față – tamponându-vă. Aburii v-au deschis porii, astfel că ori­ce cremă sau loțiu­ne apli­ca­tă pe față pătrunde mai ușor în piele. Aburii curăță re­­pede pielea și o calmează (mai ales dacă este sen­si­bilă).

* Dacă vreți să aplicați o mas­că, lă­sați-o să acționeze 15 minute și clă­tiți-vă fața cu apă călduță.

Pentru tenul obosit, surmenat

* După curățire, frecați-vă fața, vreme de câteva minute, cu un cub de gheață. Tenul va fi mai proaspăt, iar porii se vor închide.

Tonifiere

Apă de față cu ceai negru

Ingrediente: 1 ceaş­că de apă, 1 lingură de ceai negru.

Mod de preparare și folosire: Se pune apa la fiert şi când clo­­co­teşte, se toarnă în ea ceaiul ne­gru. Se lasă să dea în 2-3 clo­cote, apoi se trage vasul deoparte și se acoperă cu un capac. Se strecoară când se ră­cește, se pune într-un recipient de sticlă și se păs­trează la frigider, maximum două zile. Se șterge pielea, dimi­neața și seara, după demachiere. Hidra­tează pielea și închide po­rii. Efectul se observă după 2-3 zile de aplicări.

Apă de față cu nalbă și mușețel

Ingrediente: 1 linguriță flori de sunătoare, 1 linguriță flori de mușe­țel, 1 lingu­riță rădăcină de nalbă mare, toate plantele uscate și mărun­țite, 1 cană de apă plată.

Mod de preparare și folosire: Se pune apa la fiert și se opă­resc florile de sunătoare și mu­șe­țel. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi lichidul se toarnă peste ră­dăcina de nalbă mare și se lasă la ma­ce­rat 3-4 ore. Se stre­coară și se ține la fri­gider două zile. Se șterge obra­zul, dimineața și sea­ra, cu un tam­pon de vată.

Apă florală de salvie

Ingrediente: un pumn de flori și frunze de salvie proaspete, 500 ml apă distilată.

Mod de preparare și folosire: Se pune apa la fiert și se opăresc florile și frunzele tocate mărunt. Se lasă la infuzat vreme de o oră. Se strecoară și se pune într-un flacon. Se șterge fața, di­mineața și seara, înainte de apli­ca­rea cre­mei. Cu mi­rosul ei ușor piperat, apa de salvie are ac­țiune astrin­gentă a­su­pra zonelor grase ale pielii, iar în zo­nele uscate circu­lația sângelui crește și tenul de­vine proas­păt și frumos colo­rat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian