Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Oglindă, oglinjoară! Cine-i mai urâtă-n țară?

– Părul tăiat prea scurt, un­ghii rupte, prea mult fard pe obraji, ruj de buze expandat… Micile accidente de frumusețe nasc nervi și drame. Rândurile care urmează sunt sfaturi de prim-ajutor –

La nervi, v-ați tăiat bretonul prea scurt

Foto: Shutterstock

Aplicați puțin gel de păr pe bre­ton, ciufuliți-l cu degetele, apoi dați-i forma dorită. Sau prindeți-l cu o agrafă într-o parte.

Pete pe piele din cauza autobronzantelor

N-ați știut să folosiți spray-ul sau crema bronzantă și v-ați pătat pe mâini sau picioare? Masați-vă locu­rile cu pricina cu puțin ulei cosmetic pentru copii. Dizolvă pigmenții de culoare. În final, faceți un duș și folosiți un peeling pentru corp (sare grunjoasă umedă, a­mes­tecată cu ca­fea sau tărâțe înmuiate).

Un sfat: după ce folosiți produ­sele autobronzante, luați un burete cosmetic și tre­ceți-l ușor peste zonele cu piele întărită de pe genunchi, coa­te și degetele de la picioare. Bron­zul, care are tendința să se adu­ne în zo­nele acelea, devine omo­gen.

Sprâncene pensate prea subțire

Luați un dermatograf de culoarea sprâncenelor, ascuți­ți-l perfect, apoi de­senați pe locuri­le dez­golite prea tare linii foarte sub­țiri, care să imi­­te firele din sprân­cene. Nu trageți o singură li­nie cu creionul. Are efect artificial.

Un sfat: când vă pensați, privi­ți-vă din când în când în oglindă, de la dis­tan­ță, ca să observați mai bine linia sprân­­cenelor.

Când curge rimelul

E neplăcut, mai ales dacă v-ați dat deja pe obraz cu pu­dră și fond de ten. Scoateți pata de ri­mel cu un bețișor cu vârful de vată, apoi aplicați dea­supra o picătură de fond de ten.

Un sfat: înainte de aplicarea rime­lului, puneți sub gene o bucățică de șervețel absorbant.

Ojă decojită

Vi se jupoaie oja de pe unghii și nu mai aveți dizolvant? Ungeți-vă unghiile cu un strat de ojă proaspătă, apoi șter­geți-le bine cu o cârpă mai groasă. Lacul de unghii vechi e dizol­vat de cel nou și se șterge ușor.

Un sfat: când vă dați cu ojă pe un­ghii, aplicați un strat de lac protector.

Prea mult fard de obraji

Dacă ați aplicat prea mult blush pe pomeți, ștergeți ușor cu un șer­vețel de hârtie umezit, în direcția tâm­plelor. Apoi aplicați din nou puțin fond de ten.

Un sfat: fardul de obraz trebuie apli­cat la o lumină puternică. Folo­siți-l în cantități mici.

Prea mult gel de coafat

Dacă nu mai aveți timp să vă spă­lați încă o dată pe cap: ștergeți-vă părul cu un prosop absorbant, ca să îndepărtați cât mai mult gel. Dați-vă părul peste cap îna­inte, pudrați-vă pal­mele cu puțină pudră transparentă și trece­ți-vă degetele prin păr, ca un pieptene. Piep­tăna­ți-vă la loc și folosiți puțin foeh­nul rece.

Un sfat: folosiți tot­deauna cantități foar­te mici de gel.

Ruj în exces

Machiajul e perfect și tocmai la sfâr­­șit dați greș: v-ați rujat prea gros și rujul se întinde. Mai întâi a­pli­cați pe buze un șervețel ab­sorbant, apoi șter­­geți excesul de ruj care a depășit bu­zele cu un bețișor cu vată umezită. A­plicați din nou puțin fond de ten.

Un sfat: înainte de a vă ruja, fo­losiți un creion pentru buze.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian