Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Uleiul de măsline

– Cu condiția să fie curat și presat la rece, este o adevărată binecuvântare pentru piele şi păr. Poate fi folosit simplu sau alături de alte ingrediente –

Pentru PIELE

Un antirid natural

Foto: Shutterstock

Câteva picături sunt suficiente pentru a masa obrazul proaspăt spă­lat, seara, înainte de culcare.

Tratament pentru corp

Seara, după duş, masaţi-vă uşor pielea cu o cantitate mică de ulei de măsline. Ștergeţi uşor surplusul cu un şerveţel.

Mască cu argilă și ulei de măsline

Amestecați o linguriță de ulei de măsline cu o lingură de argilă albă. La final adăugați o picătură de ulei esențial de lavandă. Veți obține o pastă din care aplicați un strat subțire pe toată fața, cu excepția conturului ochilor. Clătiți-vă cu apă caldă, după 15 minute. Utilizați această mască pu­rificatoare și anti-îmbătrânire o dată sau de două ori pe săptămână.

Balsam pentru buze

Pentru a vindeca buzele crăpate sau uscate, ungeţi-le dimineaţa şi seara cu puţin ulei de măsline.

Mâini și unghii frumoase

Pentru mâini albe, catifelate, și un­ghii lucioase, bateți o linguriță de suc de lămâie cu o lingură de ulei de măsline. Se va forma o emulsie care se aplică prin masaj ușor pe mâini și pe unghii. Se lasă cel puțin o jumă­tate de oră, apoi se spală cu apă și cu săpun pentru copii. Tratamentul se re­petă de două sau trei ori pe săptă­mâ­nă. Previne îmbătrânirea pielii de pe mâini și formarea petelor întune­cate.

Împotriva unghiilor casante, fragile

Masaţi-vă în fiecare seară unghi­ile cu ulei de măsline, apoi tampo­naţi-le cu un şerveţel. De două ori pe săptămână, înmuiaţi unghiile, timp de 20-30 de minute, într-un păhărel cu ulei de măsline încălzit. În scurt timp, unghiile îşi vor recăpăta sănătatea.

Împotriva vergeturilor

Folosit încă din primele luni de sarcină, uleiul de măsline previne efi­ci­ent formarea vergeturilor. Masa­ți-vă cu ulei de măsline, de două sau trei ori pe zi. Insistați asupra zonelor critice: coapse, fese, stomac, sâni și interiorul brațelor. Începeți să utilizați uleiul de măsline înainte de sarcină, dacă este posibil, sau din prima lună, și continuați tratamentul chiar și în timpul alăptării.

Pentru PĂR

Părul uscat sau cu vârfurile des­picate se reface cu ajutorul urmă­toa­relor tratamente:

* Aplicaţi pe părul umed o canti­tate mică de ulei de măsline. Se poate adăuga şi un gălbenuş, care se ames­tecă bine cu uleiul. Acoperiţi-vă ca­pul cu folie de plastic, apoi cu un pro­sop şi staţi lângă o sursă de căldură timp de o oră. Spălaţi-vă apoi cu apă caldă și cu şamponul obişnuit.

* Amestecați 30 ml de ulei de măsline cu 20 ml ulei de jojoba și 10 picături de ulei esențial de Roz­marin. Întindeți preparatul pe părul umed, lăsați să acționeze o oră, apoi spă­lați-vă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian