Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Slăbiți cu ajutorul imaginației

– Greu de crezut, dar adevărat: cu ajutorul unor tehnici mentale, silueta la care visați poate deveni realitate. Fără restricții și fără frustrări. O metodă ușoară, mai ales pentru persoanele care își folosesc imaginația în profesiile cotidiene –

Dacă vreți să vedeți cum poate trupul să-și găsească suplețea cu ajutorul gândirii, aplicați exercițiile descrise mai jos. Ele revolu­țio­nează metodele tradițio­nale de slăbit.

Spuneți „da” siluetei zvelte

Foto: Shutterstock – 3

Începeți programul men­tal de slăbire cu un exer­cițiu de stimu­lare a ati­tudinii po­zitive. Cău­tați un col­țișor liniștit, rela­xați-vă vreme de 5 minute și rostiți apoi cu glas tare urmă­toa­rea formulă:

* Da – vreau să mă bucur de noul meu mod de-a trăi, fără kilograme în plus.

* Da – vreau să scap de povara ki­logramelor și să am mai multă energie.

* Da – pe viitor vreau să-mi acord mai multă aten­ție.

În felul aces­ta, trans­miteți sem­nale cla­re emi­sferei ce­rebrale drep­te (responsabilă cu emo­țiile). Prin a­ces­te semnale po­zi­tive – „Vreau să slă­besc” –, cre­­ie­rul începe să „ordo­ne” pro­du­cerea sero­to­ninei și dopa­mi­nei, hormonii care – ambii – consumă, con­co­mi­tent, depozitele de gră­sime.

Autosugestie: trucul cu ticăitul ceasului

O altă metodă captivantă, care stimulează pro­du­cerea hormonilor de slăbit: culcați-vă pe o suprafață moale, re­laxați-vă 5 minute și puneți apoi un ceas cu ticăit pu­ternic în dreptul capu­lui (deasupra lui, chiar la mijloc). Efec­tul: ochii vi se vor îndrepta automat în direcția cea­sului (chiar dacă nu-l puteți vedea).

Poziția rezultată, „interior-sus”, pro­duce în creier un reflex de comutare care vă face să alu­necați ușor, dar repede, într-o așa-numită „stare alfa”, de destin­dere profundă. Repetați acum ca o flașnetă vre­me de 5 mi­nute formula: „Sunt su­plă, fericită și liberă”. Poa­te vi se pare ciudat, dar stu­dii temeinice au demonstrat că rela­xarea profun­dă combinată cu for­mula de opti­mi­zare adre­sată sub­conștientului stopea­ză cortizolul care îngrașă și stimulează producerea sero­to­ninei care vă fe­ricește cu efec­tul ei anti-grăsime.

Scara rulantă

Relaxați-vă într-un loc li­niș­­tit și lăsați să se deru-leze în min­te următorul film: ur­cați pe o sca­ră ru­lantă tot mai sus și mai sus, fără niciun efort. Cu cât ajungeți mai sus, cu atât vă sim­țiți mai liberi. Brusc, grăsimea de pe șol­duri, abdomen și fese începe să se desprin­dă, iar dvs. o împachetați și lă­sați câte-un pachet la fiecare etaj. Efec­­tul exercițiului: ima­ginile aces­tea stimulează ab­solut toți hor­monii fericirii și reduc cortizolul care în­grașă.

Baloane colorate

Vizualizați intens urmă­to­rul sce­nariu: vă aflați pe plaja mării și briza sărată vă mân­gâie ușor fața și trupul. Țineți în mâini ba­loane roșii și al­bastre. Le umflați mai întâi pe cele al­bastre, in­tro­du­ceți în fiecare dintre ele câte-un vechi gând negativ, legat de greu­ta­tea dvs., de exemplu: „Sunt grasă și diz­grațioasă și nu-i de mirare că nu mă iu­bește nimeni” și lăsați gândul dis­tructiv să zboare în neant împreună cu balonul. Tre­ceți apoi la baloanele ro­șii, în care „plasați” kilo­gra­mele în plus, le­gați la gură baloanele și le dați și lor dru­mul. Mintea (și trupul) dvs. se bucură și nivelul serotoninei crește.

Sare pe piele

Ima­gi­nați-vă cu in­ten­sitate că muș­­cați din­tr-o lă­mâie acră… Sim­țiți cum vi se face gura pungă și cum se umple cu salivă? După același principiu func­ționează și exercițiul următor: vă ima­gi­nați că alergați relaxat, dar cu mișcări puternice, de-a lun­gul țărmului mării. Râ­deți, simțiți soarele și sarea pe pielea dvs. Ați reușit: sunteți supli și fe­riciți… Și exact la această sen­zație (in­teri­oară) reacționează hipo­fiza, cu un „jet” pu­ternic de serotonină, „con­di­men­tată” cu o priză serioasă de testo­steron (pentru forță, energie și topirea grăsi­milor).

Visele pot fi dirijate…

O metodă mentală subtilă de slăbit este cea a diri­jării viselor cu ochii deschiși. Sună complicat, dar e foar­te simplu: nu vă gândiți la nimic vreme de un mi­nut, după care „prindeți din zbor” primul cuvânt care vă trece prin minte și asociați-l cu o imagine legată de si­lueta dvs. De pildă: vă vine-n minte cuvântul „râu”. Ima­­gi­nați-vă intens că înotați în el împotriva curen­tului și că dați jos câte-o jumătate de kilogram la fiecare sută de metri. În final, ieșiți căliți din apă: supli și fe­riciți.

Slăbiți respirând

Fără hrană putem să supraviețuim patru săp­tă­mâni, dar fără aer, doar 4 minute, după care creierul începe să se atrofieze. Oxigenul este viață și, în același timp, un remediu foarte efi­cient îm­potriva kilogra­melor în plus. Oxigenul „ațâță” arderea grăsi­milor. Ideal în acest sens este ur­mătorul exer­cițiu: stați în picioare, cu palmele lipite între ele în dreptul piep­tu­lui și cu vârfurile degetelor îndrep­tate în jos. Inspirați încet, adu­când vârfurile degetelor mai întâi în față și pe urmă în sus. Ridicați brațele dea­supra capului și dilatați-vă – con­comitent cu miș­ca­rea brațelor – co­șul pieptului, inspi­rând până la li­mită. Expirați apoi puternic și repe­tați de 10 ori.

Și exercițiul acesta poate „pune pe goană” celulele adi­poa­se.

Slăbitul mental vă aduce în plus o con­sta­tare uimitoare: du­­pă cir­ca 3 săptă­mâni, meta­bo­lismul dvs. se mo­difică, nu mai simțiți pof­ta aceea acută de dul­ciuri și gră­simi, în schimb, simțiți un impuls pu­ter­nic de a face miș­care și sport. Astfel, bă­tălia cu celu­lele adipoase este definitiv câș­ti­gată.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian