Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răsfăț pentru obraz – Baia de aburi

Foto: Shutterstock

Este una dintre cele mai simple şi eficiente metode de îngri­jire şi întreţinere a tenului, nelipsită în orice tratament de înfrumuseţare. Baia de aburi realizează o cu­răţare profundă a feței prin faptul că porii se deschid şi se elimină toxi­nele, impu­rităţile şi stratul de celule moarte. De asemenea, se îmbună­tăţeşte circulaţia sângelui şi se hidra­tează pielea. În final, tenul este lumi­nos, reîmpros­pătat, suplu şi catifelat, iar cremele sau măştile aplicate după tratament au un efect mai intens.

Baia de aburi cu infuzie de plan­­te se poate face o dată pe săptă­mână, în cazul unui ten gras, o dată la 2 săptă­mâni, pentru tenul mixt sau nor­mal, şi o dată pe lună, pentru tenul us­cat sau sensibil. Folosirea ei în mod exagerat este dăunătoare, pentru că du­ce la moleşirea ţesutu­rilor şi us­ca­rea pie­lii. De ase­me­nea, dacă aveţi cu­pe­roză, evitaţi baia de aburi.

Cum procedăm? Du­pă ce ne cură­ţăm bine faţa, ungem por­ţiunea din jurul ochi­lor cu o cremă grasă, pen­tru a o proteja de abu­rul fierbinte care o poa­te irita sau rida. Părul se leagă cu o fâşie de pân­ză. Puneţi la încălzit apă într-un vas cu dia­metrul mare. Când dă în clocot, adău­gaţi    2-3 linguri de plan­te, în funcţie de tipul de ten.

* Pentru ten gras, mixt sau ac­neic – la­vandă, sunătoare, busuioc, men­­tă, cimbru, salvie.

* Pentru ten normal – lavandă, sal­­vie, rozmarin, coada-şoricelului, pe­tale de trandafir.

* Pentru ten uscat sau sensibil – tei, gălbenele, muşeţel, petale de tran­dafir. De asemenea, puneţi în apă şi 1-2 lin­guri de sare grunjoasă. Când apa înce­pe să fiarbă, se pun plantele, se ia reci­pientul de pe foc şi se așează pe un su­port, se acoperă capul şi va­sul cu un prosop mare şi se expune faţa la aburi, la o distanţă de 20-30 cm. Timp de 5-10 minute, închideţi ochii, respiraţi adânc, relaxaţi-vă şi bucuraţi-vă de aro­me plăcute, până când încep să curgă de pe faţă pică­turi de apă.

După baie, se recomandă un go­maj cu tărâţe şi mălai, de exemplu, şi, dacă e cazul, extragerea come­doa­nelor (punc­tele negre). Se aplică apoi o loţiune tonică dezinfectantă şi o mască puri­ficatoare şi astringentă – argilă ames­tecată cu suc proaspăt de fructe şi miere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian