
Dragă Iulia, deși sunt bărbat, înțeleg foarte bine prin ce treci, de aceea mă grăbesc să-ți dau un sfat bun: botează un copil. Poate ai să râzi când vei auzi sfatul meu, dar te rog să te interesezi prin bătrâni și să vezi că este adevărat. Eu cunosc un caz asemănător cu al tău. După ce a botezat un copil, femeia în cauză a putut duce sarcina la capăt și acum are trei copii. Este cam scump ce îți propun eu, dar dacă îți dorești cu adevărat să ai un copil, încearcă și vei vedea. Dumnezeu să te ajute!
Ion T. – București
„Sufăr de o acnee oribilă” (Răspuns pentru A.C. – Brașov, F. AS nr. 1487)
Acneea este o afecțiune a pielii care se manifestă prin inflamarea glandelor sebacee, asociată cu o infecție microbiană. Aceasta apare încă din adolescență. Pielea dumneavoastră produce prea mult sebum, un lubrifiant uleios natural, excesul blocând porii acesteia. Fluctuațiile hormonale produse la pubertate, ciclul menstrual, sarcina, anticoncepționalele, menopauza, toate acestea cresc frecvent producția de sebum, ceea ce determină apariția acneei. Alte cauze care declanșează acneea sunt: stresul, expunerea la soare, produsele pentru machiaj. De obicei acneea este ereditară.
În afară de tratamentele de bază (dezinfectante, tratamente hormonale, antibiotice), se pot folosi ca adjuvante în uz intern și extern plante medicinale cu proprietăți antialergice și diuretice și unele plante dezinfectante și cicatrizante.
Tratamentele se fac alternativ.
* Prima metodă: aplicați o picătură de ulei din arbore de ceai, de 3 ori pe zi, pentru a evita infecția și a grăbi vindecarea.
* Beți 1-2 căni de ceai pe zi din următoarele plante: Trei-frați-pătați, Brusture, Gălbenele, toate pregătite sub formă de infuzie: 250 ml apă clocotită cu o linguriță de plantă.
* Ceai din rădăcină din Brusture – se pregătește din 2 lingurițe de rădăcină la un litru de apă clocotită. Cantitatea se consumă în cursul unei zile.
Uz extern
* Cu ajutorul unui tampon de vată, aplicați pe coșuri oțet de mere sau suc de lămâie. Acizii conținuți în ele ajută la eliberarea porilor. De asemenea, aplicarea de pastă de dinți pe coșuri este eficientă. Aceasta se aplică înainte de culcare și se lasă peste noapte.
* Utilizarea unui amestec de condimente și miere polifloră – amestecați o linguriță de Nucșoară cu una de miere și aplicați pe coșuri. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi spălați locurile cu ceai de Gălbenele.
* Aplicați gel sau suc proaspăt dintr-o frunză proaspătă de Aloe vera.
* Pastă de argilă: o bucățică de argilă (de la farmacie sau plafar) se dizolvă în puțină apă rece și se tamponează fața.
* Evitați substanțele de curățat granulate și nu folosiți prosoape aspre, care pot favoriza pătrunderea bacteriilor în piele.
Vă doresc multă sănătate!
E. ZAMFIR – jud. Vâlcea
„Sufăr de degenerescență maculară umedă” (Răspuns pentru ION D. – Craiova, F. AS nr. 1503)
Întâmplarea face ca și eu să sufăr de această boală și tocmai sunt în tratament pentru stoparea evoluției, care poate duce la pierderea vederii. În toamna anului trecut, am făcut operație de cataractă la ambii ochi. Bucuria reușitei a fost de scurtă durată, pentru că în urma controalelor de rutină, mi s-a depistat această boală, la ambii ochi. Marele noroc a fost că operațiile le-am făcut la Clinica Vista S.R.L. din Timișoara, unde beneficiez de un personal competent, care îmi oferă șansa de a fi tratată cu maximum de competență.
Iată ce mi-a fost indicat:
* Macuofta Forte – supliment alimentar.
* Eylea 40 mg injecție în ochi, lunar. Menționez că suplimentul alimentar se procură direct de la farmacie (una cutie lunar) iar injecția se procură tot de la farmacie, dar cu ajutorul CNSAS, în urma prezentării unei trimiteri de la medicul de familie, clinica având contract cu CNSAS.
Medicul specialist al clinicii este dr. Otilia Brânzan și programările se fac la tel. 0256/29.22.95.
Vă mai recomand: Betacaroten, Zinc și produse gemoterapice pentru ochi, de la magazinele naturiste. Vă doresc reușită și curaj!
MIRELA M. – Arad
„Caut un tratament naturist pentru polipi pe colon” (Răspuns pentru DUMITRU M. – Arad, F. AS nr. 1508)
De vreo doi ani, m-am confruntat cu probleme cauzate de hemoroizi. Ajunsesem de nu mai puteam sta pe scaun de durere. Nu m-a ajutat niciun tratament prescris de doctor: supozitoare și tratamente medicamentoase. Din cauza pandemiei, am tot amânat o colonoscopie, care mi-a fost recomandată de un medic gastroenterolog dar până la urmă mi-am făcut curaj și, acum aproximativ șase luni, am reușit să o fac. Spre surpriza mea, mi-a fost descoperit un polip pe colon, care trebuia operat în maximum 3-4 luni. Polipii de dimensiuni mai mari, așa cum am avut eu, pot da uneori simptome precum: scaune amestecate cu sânge, modificări ale defecaţiei (constipaţie, diaree), simptome care pot avea şi alte cauze. Eu m-am gândit că totul are legătură cu constipația de care sufeream, nu neapărat că ar fi și altă problemă. Eram cu moralul la pământ și aș fi făcut orice ca să scap de operație. Am fost tot timpul adepta unui stil de viață sănătos și am încercat să apelez la natură de fiecare dată când apărea o problemă de sănătate, dar de data asta m-am mobilizat să găsesc cea mai bună opțiune de tratament. Având în vedere că sunt o cititoare fidelă a Formulei AS, am avut de unde să aleg, din multitudinea de tratamente găsite în paginile revistei. Sinceră să fiu, mai greu a fost să îmi conving familia că nu doresc să mă operez și mai degrabă am încredere în tratamente naturiste. M-am decis pentru produsele Elixir of Youth și Digestton, și, spre bucuria mea, după prima lună de administrare, problema mea legată de constipație și hemoroizi a dispărut. Pentru problema cu polipul, a trebuit să continui tratamentul încă 3 luni, dar am fost conștientă că vindecarea durează. Am repetat colonoscopia și m-am bucurat să aflu că nu mai trebuie să mă operez. Eu iau preventiv și acum Digestton, pentru gastrita care îmi revine în fiecare primăvară. Am comandat produsele la tel. 0748/11.24.22, de unde am primit sfaturi prețioase, ca să previn pe viitor constipația. Mi s-a spus să fac mişcare zilnic, să am o alimentaţie bogată în fibre și să beau suficiente lichide dacă vreau să am un sistem digestiv sănătos şi să nu fiu constipată. Sper că v-au fost de folos rândurile mele.
ELENA – București