Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Elixire de primăvară

Foto: Shutterstock – 3

Vine, vine, primăvara (cam gre­u­șor!) ducând în coșarca pusă în spinare o mulțime de flori. Plăpânde, grațioase și parfumate, sunt gata să dea lecții de frumusețe, doam­nelor ce cred că cel mai bun ingre­di­­ent pen­tru tinerețea obrazului e natu­ra. Celor interesați le oferim ajutor.

Toporași

* Imbatabili la culoare (violet) și la miresme, împrospătează obrazul ca o adiere de primăvară *

Loțiune tonică cu Toporași

Ingrediente: 2 linguri de flori proas­pete sau uscate de Toporași, o cană cu apă.

Se pune apa la fiert și se opăresc florile. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se pune lichidul în­tr-o sticlă tip spray și se pulverizează, dimineața și seara, tenul, gâtul și de­colteul.

Loțiunea lasă pielea proaspătă și întinsă. Se păstrează la rece, nu mai mult de 5 zile.

Ulei de Toporași

Ingrediente: flori de Toporași proaspete, ulei de măsline pre­sat la rece.

Umpleți pe trei sferturi un recipient din sticlă, cu florile de Toporași mărunțite. Turnați apoi uleiul până sus. Închideți vasul ermetic și lăsați preparatul la ma­cerat, vreme de 8-10 zile, la loc luminos și cald. Filtrați uleiul și depozitați-l la rece, în reci­pient de sticlă. Se aplică în cantitate mică, cu masaj ușor, pe ten și corp. Are efect emolient și de estompare a cicatri­celor vechi.

Lapte de Toporași

Ingrediente: 3 linguri cu flori de Toporași proaspete sau uscate, o cană de lapte integral.

Puneți pe foc laptele, lăsați-l să dea într-un clocot, apoi turnați-l fier­binte peste flori. Lăsați la infuzat 30 de minute, strecurați, apoi turnați-l într-un recipient. Cu ajutorul unui tam­pon de vată aplicați laptele pe față, gât și decol­teu. Se clătește după 15-20 de minute. Se păstrează la rece, nu mai mult de 3 zile.

Ghiocei

* Au darul de a albi pielea și de a șterge pistruii și petele de bătrânețe *

Apă tonică de Ghiocei

Ingrediente: o mână de Ghiocei (doar florile), o cană de apă.

Puneți apa pe foc, lăsați-o să dea un clocot mic și opăriți florile. Lăsa­ți-le la infuzat o oră. Se șterge fața cu un tampon înmuiat în infuzie rece. Strecurați lichidul și păstrați-l la rece, trei zile.

Oțet de Ghiocei

Ingrediente: Ghiocei uscați, oțet de mere, apă plată.

Umpleți un recipient din sticlă cu ghiocei mărunțiți, și turnați peste ei oțet de mere, cât să îi aco­pere. În­chideți ermetic vasul, lăsați soluția să stea două zile (agitați de mai multe ori pe zi), apoi strecurați Ghio­ceii și amestecați li­chi­dul cu aceeași cantitate de apă. Ștergeți-vă tenul dimi­neața și seara, insistând pe zonele cu pete. Se păstrează la rece o săptămână.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian