Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Cancer de piele

Foto: Shutterstock

Boala asta necruțătoare, care face victime mai multe decât Covidul, deși nimeni nu vrea să spună acest adevăr, e cunoscută în popor, cu mult înainte să fie făcută celebră prin presă și televizor. Bat­jo­corite și băgate la capitolul „erezie”, leacurile prin care țăranii noștri luptau cu „bolile negre” sunt tot mai puțin folosite, deși puterea lor bate, adesea, medicamentele. Rețetele pe care vi le propun în con­tinuare le știu de la bunica mea, Radoveica Moi­siuc, care toată viața a fost moașă în satul nașterii ei, aflat, astăzi, în așa-zisul „Maramureș istoric” de dincolo de Tisa, în Ucraina. Înainte să moară, mi-a trimis printr-o rudă un pachet cu foto­grafii de familie, câteva ii cusute de mâna ei și un caiet cu rețetele pe care le folosea, în calitatea ei de doftoroaie a satului. Le-am ales pe acestea, reco­mandate pentru vindecarea cancerului de piele, o boală care face ravagii, deși se vorbește foarte puțin despre ea. Apreciez mult paginile cu „Leacuri de la cititori” publicate în „Formula AS”, pe care le consider un loc de întâlnire benefic, unde pri­mești nu doar sfaturi de sănătate, ci și îndemn la încredere și curaj.

Dumnezeu să ne-ajute pe toți!

Alifie de Drăgaică (Sânziene): Drăgaica proas­păt culeasă se spală și se trece umedă prin stor­cător, iar sucul proaspăt obținut se amestecă cu unt topit, iar alifia obținută se aplică pe corp.

Suc de Gălbenele: Gălbenelele proaspăt culese (frunze, flori și tulpini) se spală, se trec ude prin storcător. Cu sucul proaspăt se ung de mai multe ori pe zi locurile cu cancer. Pentru uz intern: se beau 2 cești de ceai pe zi (de Gălbenele).

Amestec de ceaiuri: se ia o linguriță cu vârf de Gălbenele, 1 linguriță cu vârf de Ventrilică și se pun într-o ceașcă de 1/4 l apă clocotită, se lasă pu­țin să „tragă”, se strecoară și se bea cu înghițituri mici.

Esență de Gălbenele: o mână de Gălbenele se pun într-o sticlă și se toarnă peste ele alcool alb sau rachiu de casă de 38-40°. Plantele din sticlă tre­buie să fie bine acoperite de acest alcool. Sticla stă la căl­dură cel puțin două săptămâni. Esența astfel obținută trebuie diluată cu apă fiartă și răcită. Apoi, cu ea se îmbibă o bucată de pânză curată și se leagă ca o compresă pe locul afectat de cancer de piele.

Suc de Rostopască: sucul proaspăt de Rosto­pască este recomandabil în afecțiuni canceroase cutanate. Se storc cu storcătorul frunzele, florile și tulpinile de Rostopască proaspăt culese, spălate și umede. Cu acest suc proaspăt de rostopască se ung zonele de piele cu pricina.

LETIȚIA P. – Sighetul Marmației

Refacerea florei intestinale

Pentru refacerea florei intestinale, vă reco­mand o rețetă-minu­ne, apărută tot în „Formula AS”, pe care am încer­cat-o pe mine, cu rezultat excelent. De curând, i-am testat efectele și pe o cumnățică și un nepot, cu rezultate mai mult decât foarte bune! Iat-o: seara, la ora 19, se rade o lin­guriță de rădăcină de Obligeană și se pune într-o cană de un sfert, plină cu apă la temperatura camerei. Se agită cu lingu­rița și se lasă așa până a doua zi dimineața, când se strecoară și se împarte lichidul în 6 porții egale, care se iau astfel: câte una înainte și după fiecare masă de peste zi. Mai mult nu este voie! Efectele sunt salutare și nu se lasă mult așteptate. Puteți lua așa două săptămâni, faceți pauză, să vedeți dacă s-a reglat digestia. Dacă mai aveți probleme, mai faceți tratament 14 zile. Rezultatul e sigur. A stopat și cancerul de in­testine.

ELISABETA – Galați

Leac contra alergiei

Stimați prieteni, vă propun și eu o rețetă utilă, care își poate afla loc în paginile revistei. Am fo­losit-o pe mine și a avut efect. Îm­potriva aler­giilor de orice fel există un tratament foarte simplu, la îndemâna oricui. Să se bea zil­nic, de preferință sea­ra, un pa­har de vin roșu, na­tural (netratat) timp de mai multe luni. Primele rezultate se văd după trei-patru săptămâni. Vinde­carea com­pletă a aler­giilor de orice fel se produce după 6-7 luni de tra­tament. (Aten­ție! Vinul se consumă ca me­­dica­ment, numai 125 ml pe zi.)

GRIGORE T.

Bube în nas

Am auzit foarte multe per­soane care se „plâng” de bube în nas. Și eu m-am confruntat cu așa ceva și am reușit să mă vindec cu un unguent pe bază de neomicină făcut de o farmacie. La mine a dat re­zultate, după 2-3 aplicări nu am mai avut proble­me. Se poate aplica în nas de 2-3 ori pe zi.

Încercați, vă rog, cred că orice farmacie îl poate prepara.

Zgomote în urechi

M-am confruntat cu un zgomot în urechea dreap­tă. Cum puneam capul pe pernă începea acel zgomot, care era asemănător cu un motor de ma­șină lăsată în funcțiune. Am mers la medicul de fa­milie, apoi la medicul ORL-ist, care mi-a dat trata­ment, dar fără rezultat. Am mers din nou la ORL și o doctoriță mi-a zis că „ar trebui să învăț să mă obiș­nuiesc cu acest zgomot”, lucru pe care nu l-am putut accepta. Din proprie inițiativă, am în­ceput să pun un dop de vată îmbibat în spirt în urechea cu zgomot, mai ales noaptea, și aveam grijă ca ure­chea res­pectivă să aibă căldură (îmi puneam o căciuliță pe cap). Și uite așa, am scăpat de acel zgo­­mot foarte supărător. Se mai pot folosi și cata­plasme cu argilă (reci sau calde) care au, de ase­menea, efect. Vă doresc sănătate!

CORNELIA I. – Bacău

Leac străvechi pentru tratarea hepatitei acute și cronice

(Cules de la Maica Benedicta din Mânăstirea Rătești, județul Buzău, care îl practică de 50 de ani, și l-a învățat de la mama ei duhovnicească.)

Cărbune vegetal: pentru prepararea cărbunelui vegetal sunt necesare următoarele plante (în pro­por­ții egale, dar nu în cantități foarte mari): sâm­buri de măs­line, sâmburi de stru­guri, se­mințe de cânepă, crengi de viță-de-vie, rădăcină de ștevie, ros­topască (partea ae­riană a plan­tei, frunze și flori).

Mod de preparare: – Sâm­burii de măsline, de struguri și sămânța de cânepă se ard, pe rând, într-un tuci, până se car­bonizează. – Rădăcinile de ște­vie și de rostopască se mărun­țesc, apoi se încăl­zesc până la carbonizare într-un cuptor în­cins. – Cren­gile din viță-de-vie (să fie vechi și uscate de un an) se ard într-un foc înăbușit, după care rămân 24 de ore. – Se ames­tecă în părți egale toate pul­berile ob­ținute.

Mod de administrare: în funcție de gradul evo­lutiv al bolii, se ia o lingură rasă din acest amestec, la intervale de 3-7 zile, fie cu miere, fie dizol­vându-se într-o jumătate de pahar cu vin roșu natural. Cei care nu suportă nici vinul, nici mierea pot folosi suc de fructe sau ceai. În niciun caz nu se înghite praful gol. În forma acută a hepatitei vi­rale, sunt suficiente 10 doze. În forma cronică, nu­mărul de doze este în funcție de evoluția bolii.

Atenție! În cazul hepatitelor complicate (insu­ficiență hepatică acută, colestază, ciroză hepatică decompensată), remediul are eficiență scăzută.

ANA C. – Sibiu

Lipsă de calciu

Se ia coaja de la 20 de ouă bine spălate în prea­labil, se usucă puțin într-un cuptor, se pisează bine cu un făcăleț sau se dau prin râșnița de cafea, iar praful rezultat se amestecă cu miere de albine. Se consumă zilnic câte 6-8 linguri. În același timp, se consumă alimente care conțin vitamina D. Ajută la fixarea calciului. Exemplu: gălbenuș, ulei de măs­line, untură de pește și foarte multe mere.

Se mai poate prepara un lapte fortifiant, după următoarea rețetă: 1/2 l lapte, patru linguri drojdie de bere, o ceașcă lapte praf, o lingură miere de albine. Se amestecă într-un mixer, după care se mai adaugă 1/2 l lapte proaspăt. Se obține o băutură extrem de bogată în calciu, fier și alte minerale, toate vitaminele din complexul B. Se bea un pahar între mese și unul seara, la culcare. Se amestecă bine înainte, pentru că drojdia se depune.

VICTORIA T. – Borșa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian