Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Energizante de primăvară

– Rețete cu frunze verzi –

– Clorofila din plantele proaspete vitalizează epiderma –

Mască cu Untișor

Foto: Dreamstime

Ingrediente: o lingură frunze de Untișor tocate mărunt, o lingură mie­re, 3 picături ulei de migdale.

Amestecați untișorul cu mierea și uleiul, și întindeți preparatul rezultat pe față. Lăsați să acționeze 20 de minute, după care spălați-vă cu apă calduță.

Comprese cu macerat de Păpădie

Ingrediente: o mână de frunze de Păpădie proaspete, o cană de apă.

Mărunțiți frunzele de Păpădie, apoi turnați apa peste ele. Lăsați la macerat 10 ore, strecurați. Înmuiați în macerat bucăți de tifon, pe care le puneți pe față, timp de 15 minute.

Mască cu Păpădie

Ingrediente: 2 linguri pul­be­re de frunze uscate de Păpădie, 2 linguri lap­te cald.

Pulberea de Păpădie se obține prin măcinarea fină a frunzelor uscate. Se a­mes­tecă cu laptele și se lasă să stea 10 minute, apoi se aplică pe față, timp de 20 de minute. Se recomandă pentru pielea sensibilă, iritată, uscată.

Loțiune cu Păpădie

Ingrediente: 2 linguri frunze de Păpădie, o cană de apă.

Se pune apa pe foc și când fierbe, se adaugă frunzele de păpădie. Se lasă 3 minute pe foc mic, se infu­zează 20 de minute, apoi se strecoară. Se pulverizează tenul dimineața și seara. Albește pielea, șterge petele și calmează iritațiile. Loțiunea poate fi pusă la congelator, în tăvița cu cuburi de gheață. Masați 2-3 minute tenul, gâtul și decolteul cu un cub de ghea­ță, dimineața și seara. Elimină în mod eficient urmele de oboseală, hidra­tează și tonifică pielea.

Apă de Urzici

Ingrediente: 300 grame frunze de Urzici, un litru apă.

Se pune apă pe foc și când clocotește se adaugă Urzicile (bine spălate înainte). Se lasă să fiarbă 10 mi­nute, se pune la infu­zat 30 de minute, apoi se strecoară. Se șterg fața, gâtul și decolteul cu apa de Urzici, dimineața și seara. Puteți folosi apa și pentru a face măști, în amestec cu argilă.

Are mare putere purificatoare, nutritivă și tonifiantă, perfectă pentru revitalizarea pielii.

Comprese cu Urzici

Ingrediente: o mână de Ur­zici proaspete sau uscate, 2 linguri miere, o cană apă.

Turnați apa clocotită peste urzici, acoperiți vasul și lăsați la infuzat 20 de minute. Strecurați și amestecați lichidul cu mierea. Faceți comprese din tifon pe care le înmuiați în ceai, apoi le aplicați pe față. Lăsați să acționeze 15 minute.

Sunt binefăcătoare în cazul tenu­lui uscat, obosit, ofilit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian