Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII MAI

Foto: Shutterstock

– Luna Mai începe sub auspicii frumoase, cu cei doi benefici, Venus și Jupiter, în Pești, unde se găsește și Neptun. Dispunem de multă creativitate și sensibilitate, iar demersurile spirituale și artistice se realizează cu succes. Din 11, Jupiter ne scoate din starea contemplativă și ne determină să trecem la acțiune. E momentul să devenim întreprinzători, căci avem încredere în forțele noastre. Mercur intră în retrogradație în Gemeni pe 11, deci putem avea încurcături la drum scurt sau în reglarea problemelor administrative. Nici cu cei din jur nu ne înțelegem grozav, iar până pe 4 iunie, nu e tocmai indicat să semnăm contracte. Eclipsa totală de Lună din Scorpion, din 16, avertizează asupra unor riscuri legate de creșterea animalelor sau de consumul cărnii acestora, care poate provoca boli. Persoanele mai în vârstă ar trebui, de asemenea, să se ferească de complicații produse de afecțiuni reumatismale. E o perioadă nu prea fericită pentru conceperea unui copil sau o naștere, în schimb, femeile suferinde de amenoree pot să-și rezolve problemele. Din fericire, steaua fixă Agena îndulcește severitatea acestor probleme, ne oferă un sprijin pe sănătate și ne poate consolida poziția socială. Pe plan mondial, pot avea loc schimbări ale unor lideri deveniți total nepopulari, dar care pot fi înlocuiți de unii și mai și –

BERBEC

Ape liniștite

La început de lună, sunteți ne­­obișnuit de liniștiți, de par­că v-ați aduna forțele înaintea unei lucrări considerabile. Astrologic vor­bind, așa și stau lucrurile. Odată cu intrarea lui Jupiter în semnul dvs., pe 11, și încă într-un an gu­ver­nat de aceeași planetă, găsiți brusc energia necesară pentru a trece la concretizarea unei aspirații mai vechi. Ceva similar s-a întâmplat în urmă cu 12 ani (2010-2011). Există toate șansele ca reușita de acum să fie și mai mare. Va fi însă cazul să vă temperați un pic începând din 25, când Marte în semnul dvs. vă dă un exces de îndrăzneală.

BANI: Eclipsa din 16 vă poate de­termina să luați anumite măsuri de precauție în privința capitalului dvs., mai ales dacă știți că aveți niște plăți mai substanțiale de făcut. Nu luați decizii pe data de 5. Din 24 încolo, n-ar fi bine să semnați docu­mente ce implică angajamente fi­nan­ciare.

CARIERĂ: 19 și 20 sunt cele mai bune zile pentru a-i impresiona pe șefi cu motivația și ideile dvs.

DRAGOSTE: Galanteria și ro­mantismul se îmbină cum nu se poa­te mai armonios în intervalul 3-28. Mai apoi însă, aveți tendința de a face gesturi exagerate sau nepo­trivite, în contextul dat.

SĂNĂTATE: Poate pierdeți ceva din starea de calm interior, înce­pând din 10, însă pe de altă parte, puteți da jos kilogramele în plus, acumu­late în perioada utimului an, proces ce se poate accelera pe final de lu­nă.

TAUR

Roșu la șefi

E important să vă exprimați cu moderație sau să evitați ideile radicale în preajma lui 5, când Uranus vă poate da înclinații excentrice, in­compatibile cu firea dvs. conserva­toa­re. Riscul ar fi să-i alienați pe unii pri­eteni. Încă din 3, începeți să so­cia­lizați mai puțin, tendință care se ac­cen­tuează din 11. Motivul izolării nu este unul negativ, dimpotrivă, veți dori să vă dedicați ajutorării aproapelui sau spiritualității. Dar dacă vă retrageți brusc, unii s-ar putea simți ofensați și, din 28, să înceapă să vă dușmănească în secret, mai ales că din 24 nu stați grozav cu comunicarea.   

BANI: Aveți spor în negocieri și fina­lizarea unor înțelegeri comerciale pâ­nă pe 10 inclusiv, dar e neindicat să în­cheiați contracte între 11 și 23, din pricina lui Mercur retrograd.

CARIERĂ: La mijlocul lunii e bine să umblați pe vârfuri în jurul șefilor. Pericolul cel mai mare este la mijlocul lunii, când o atitudine refractară vă poate aduce nemulțumirea explicită a su­periorilor dvs.

DRAGOSTE: O urmare a eclipsei totale de Lună din Scorpion din 16 ar putea fi o revelație cu privire la acele ti­puri de comportament ale partene­ru­lui care vă solicită până și dvs. exce­siv răbdarea. E momentul să abordați cu tact aceste probleme, încercând să găsiți soluții.

SĂNĂTATE: Apetitul vă poate crește drastic seara, din 11. Dureri de cap pot apărea după 24, din 29 chiar migrene.

GEMENI

Zig-zag

Mercur în semnul dvs. vă adu­ce un început de lună plin de activități diverse și inte­re­sante, așa cum vă plac dvs. Dar pe 11 îi vine rândul să intre în retro­gra­dație, așa încât va trebui să vă gân­diți atent la toate cele. E mai bine să vă notați ce aveți de făcut, altfel memoria vă poate juca feste. Discuțiile impor­tan­te ar trebui să le evitați, pe cât posibil, până pe 23 inclusiv. Ener­gia vă revine cu începere din 20, când Soarele intră în semnul dvs. zodiacal, prilej cu care vă urăm „La mulți ani!”. Trecerea lui Jupiter în Berbec, pe 11, și prezența lui Ve­nus și a lui Marte în aceeași zodie vă fac viața socială deosebit de plăcută.     

BANI: 5 e o zi cu potențial de risc. E posibil să vă expuneți la insisten­țele prietenilor. Zilele de 19 și 20 sunt în schimb ofertante pentru a fa­ce o investiție. Dacă doriți să mo­di­ficați niște prevederi contractuale, e bine să o faceți pe 25-26.

CARIERĂ: Până pe 10, sunt șanse serioase să fiți promovați, deoarece șe­filor nu le-a scăpat contribuția dvs. la reușita unor proiecte.

DRAGOSTE: Începând din 11, aveți tot mai mult suc­ces în societate. Bazân­du-vă pe el, pasionalul Mar­te vă dă ghes, după 24, să faceți cât mai multe cuceriri.

SĂNĂTATE: Probleme mai vechi legate de gât și umeri se pot face din nou simțite, din 25, dar se amelio­rează cu puțină îngrijire, din 29.

RAC

Carieră de vârf

Până pe 10, vă face deosebit de bine să călătoriți, de prefe­rință în străinătate, să vă îm­părtășiți cunoașterea sau ca­lea spirituală cu alții care vă iau drept model ori să găsiți dvs. pe cineva care să vă ghi­­deze. În ambele cazuri, e însă bine să evitați idealizarea – și atunci când alții vă pun pe un pie­destal, precum și dacă vă surprindeți pe dvs. înșivă având aș­tep­tări exa­gerate din partea noului dvs. mentor. Eclipsa totală de Lună din Scorpion vă poate trezi mul­te amin­tiri legate de suferințe emo­țio­nale din trecut, poate legate de pier­derea unor vârstnici de care ați fost legați.

BANI: E o lună în care puteți să vă de­cideți să renunțați la anumite dis­tracții devenite costisitoare. O să vedeți, în viitor, că banii ast­fel eco­nomisiți vor fi nece­sari pentru a vă echilibra.

CARIERĂ: Începând din 11, Ju­piter în Berbec vă deschide calea că­tre un nou pas înainte în carieră. Ambițiosul Marte, care nu cunoaște decât mersul înainte, i se alătură pe 25.

DRAGOSTE: Și acest do­me­­niu este afectat de pu­ter­nica eclipsă de Lună. Se poate să aveți de luptat cu spaime din trecut, dar e bine să o faceți, căci procesul inițial anun­ță o regenerare a vieții dvs. emo­ționale.

SĂNĂTATE: Mercur retrograd în Ge­meni din 11 vine cu risc de răceli (vi­zat e aparatul respirator superior). Din 24, problemele se mută în zona gâtului.

LEU

Tensiuni în familie

Aceia dintre dvs. care au avut sau mai au probleme cu se­niorii familiei, ori legate de o moștenire greu de gestionat, vor trebui să se confrunte cu ele în urma eclipsei totale de Lună din 16. Ideal e să acționați preven­tiv, netezind re­lațiile tensionate cu unii dintre membrii familiei ca să nu ajun­geți la un punct mort. Dacă e vorba despre o moștenire disputată, care poate dezbina nucleul familial, e de preferat să vă mulțumiți cu mai puțin decât v-ar reveni de drept, decât să fie compromise relațiile.

BANI: Grăbiți-vă să finalizați cele necesare la capitolul afaceri până pe 10, altfel veți putea încheia respec­ti­vele situații, dar cu nervi, poate chiar și cu un conflict, până pe 24. Mercur retrograd din 11 e un indiciu că n-ar trebui să semnați contracte până pe 4 iunie.

CARIERĂ: Situația e ambiguă. Din 24, Mercur retrograd în Taur îi determină pe șefi să vă tragă de urechi pentru lucrurile neduse până la capăt acum trei luni. Ve­nus duce însă la împă­că­ciune, din 29.

DRAGOSTE: Chestiunile de serviciu pot interfera cu pro­gramul cuplului, ceea ce poate duce la nemulțumiri în jurul lui 15. Povești romantice se pot lega lesne între 3 și 28.

SĂNĂTATE: Treceți printr-un proces de regenerare energetică, mai puțin însă pe 25 și 26, când se pot face sim­țite vechi infecții rămase latente.

FECIOARĂ

Arcuri lăsate

Chiar înainte de eclipsa totală de Lună din Scorpion, din 16, s-ar putea să observați că refle­xele dvs. încep să lase de dorit. Atât cele fizice (atenție la șofat!), cât și cele sociale (vă poate sări țandăra mult mai ușor în relațiile cu apro­pia­ții). Mai ales dacă vehiculul pe care îl conduceți e cam vechi, există un risc crescut de dandanale. Referitor la relațiile sociale, e probabil să vă luați la harță cu o persoană mai în vârstă, cu aplecări dictatoriale. În pri­mul caz n-ar strica o revizie, în cel de-al doilea, dacă aveți răbdare, persoana dominatoare își va pierde treptat influența în grup.

BANI: Cele mai bune dintre ocaziile noi pen­tru afaceri sunt cele care se ivesc între 11 și 28, când vă în­țe­le­geți bine cu parte­nerii dvs. și estimați corect pașii de urmat.

CARIERĂ: Discuțiile punctuale cu șefii merg bine până pe 10, dar Mercur retrograd din 11 poate duce la înțelegerea greșită a unor infor­mații până pe 23.

DRAGOSTE: Bucurați-vă de ușu­rința cu care partenerul vă dăruiește afecțiune, ceea ce se întâmplă până pe 10 inclusiv. Poveștile de iubire câștigă în profunzime pe 19 și 20, dar pe comunicare pot apărea scurt­circuite pe 25 și 26.

SĂNĂTATE: La mijlocul lunii e nevoie să vă menajați oasele și să vă feriți epiderma de produse iritante.

BALANȚĂ

Luna călătoriilor

Sigur că da, mai e o lună minunată pentru excursii, dar ca ele să fie reușite, avem ne­voie și de concursul agilului Mercur. Acesta vă pregătește călătorii plăcute, în țară sau peste hotare, până pe 10. Însă pe 11, când intră în mișcare re­trogradă, se pot ivi tot felul de încurcături la drum, fie de ordin tehnic, fie legate de o comunicare de­fectuoasă. Aceste inconveniente pot însă să dispară, după 23. După data de 24, puteți să reluați călăto­riile cu riscuri minimale. Veți dori însă probabil mai degrabă să studiați sau să le transmiteți altora cunoștințele dvs. ori să vă lărgiți orizontul mergând la spectacole interesante.

BANI: Sunt câteva zile pe parcursul cărora aveți nevoie de tot discernământul pentru a estima co­rect situațiile ivite, fără a vă angaja (încă). Acestea sunt 5, 13 și 15. În schimb, 19 și 20 sunt zile în care aveți un fler remarcabil.

CARIERĂ: Felul în care ați reușit să lucrați cu echi­pa dvs. v-a adus un renume de care se va mai vor­bi pe parcursul anului. Dezvoltați-vă viziunea, până pe 10.

DRAGOSTE: Din 11 începând, atenția dvs. se mută în direcția relațiilor. Jupiter intră în Berbec, iar partenerul de cuplu va fi preocupat să vă facă să vă simțiți cât se poate de bine.

SĂNĂTATE: Tendința de îngrășare scade înce­pând din 11, dar trebuie să faceți un efort conștient pentru a începe să dați jos kilogramele acumulate.

SCORPION

Sub eclipsă

Eclipsa totală de Lună, care se petrece în semnul dvs. pe 16, ridică multe întrebări. Problemele familiale, vizând îndeosebi femeile, de­vin acute și nu mai pot fi amânate. E vorba des­pre preluarea unor responsabilități legate de vârst­nicii familiei ori de schimbarea modului în care au fost gestionate niște resurse familiale, de exemplu niște moșteniri. Faptul că eclipsa este însoțită de ener­gia prietenoasei stele fixe Agena, scade riscu­rile ca aceste ajustări să fie acompaniate de mari tensiuni ori conflicte. Ar putea să apară posi­bili­tatea să limitați influența unui personaj autoritar din familie.

BANI: Tot eclipsa vă influențează și modul de-a acționa cu privire la venituri, determinându-vă să puneți la punct un plan de austeritate efi­cient pe termen lung.

CARIERĂ: Cu toate că proble­me­le casnice vă țin într-o oarecare mă­sură pe loc, nu duceți lipsă de mo­tivație și de inspirație. Pe acestea le transmiteți colaboratorilor din 11, sub influența marelui benefic Jupiter.

DRAGOSTE: Încercați să procedați astfel încât puternicele emoții care se vor face simțite măcar o lună după eclipsă, să nu vă afecteze relația de cuplu. Nu le ascundeți, dar nu-l acuzați pe partener de ele.

SĂNĂTATE: Calitatea și cantitatea energiei crește din 11, odată cu pofta de mâncare, dar excesele pot rezulta în migrene după 24.

SĂGETĂTOR

Câștiguri ușoare

Jupiter își schimbă pe 11 locul, deci dvs. vi se schimbă norocul. Profitând de faptul că în ulti­mele patru luni v-ați reconectat la familie și v-ați împrospătat forțele, marele benefic vă îndeamnă să o luați din loc și să vă manifestați în lume. Părinții Săgetători petrec momente plăcute alături de odraslele lor, alții se bucură de activități spor­tive, de preferință în aer liber. Eclipsa de Lună din 16 poate aduce probleme în viața celor care au antagonizat o femeie, posibil cineva cunoscut pe linie profesională. Ea poate acționa din umbră împotriva dvs.

BANI: Jupiter și Venus vă pot ajuta să câștigați cu ușurință bani, prin creativitate sau jocuri, mai ales începând din 11. Însă din 25, Marte vă poate in­cita să vă aruncați cu capul înainte în speculații exagerate.

CARIERĂ: Uneltirile unei femei îi pot deter­mina pe unii colegi să se distanțeze de dvs., după eclipsa din 16. În jurul lui 28, aveți însă șanse să lămuriți lucrurile.

DRAGOSTE: Venus, Jupiter și Marte se întrec să vă aducă în cale pe cineva irezistibil. Acel ci­neva e mai degrabă de suflet, dacă-l întâlniți între 3 și 24, mai apoi e vorba mai mult de atracție fi­zică sau povestea ia o turnură pasională.

SĂNĂTATE: Aceia dintre dvs. care au mai sufe­rit de infecții la nivelul sistemului osos sau uro­ge­nital, se pot trezi că problemele revin, după 15.

CAPRICORN

Țineți ritmul!

Viața de zi cu zi e plăcută, aveți parte de ac­tivități creative sau recreative, sunteți agre­ați de anturaj, dar aveți grijă ca, începând cu data de 11, ritmul vieții cotidiene să nu devină mai mult tre­pidant decât relaxant. Începând din 3, vă im­pli­cați în chestiuni casnice. Poate începeți prin a cum­păra un ghiveci de flori, îl puneți pe pervaz, vedeți că trebuie schimbate geamurile și uite-așa vă treziți cu șantier. Nu vă apucați de prea multe deodată, după 24. Aveți grijă să nu ofensați cumva o prietenă mai plină de pretenții, în preajma eclipsei din 16, mai ales dacă e Scorpioancă.

BANI: Tot eclipsa de Lună avertizează asupra ris­curilor de-a da sau lua bani împrumut de la prieteni ori de-a investi într-un proiect de grup, care nu prea are șanse să reușească.

CARIERĂ: E cazul să vă mai odihniți după ce ați tras tare luna trecută. Pe cât de bine merge co­mu­ni­ca­rea cu colegii până pe 10, pe atât de multe încurcă­turi pot apărea între 11 și    23, pe fondul lui Mercur retrograd.

DRAGOSTE: Relația de amor poate necesita niște discuții mai incomode despre trecut, din 24. Ori reluați discuții cu cineva din trecut.

SĂNĂTATE: Sunteți vioi și mobili până pe 10, dar, din 11, vă pot supăra încheieturile brațelor sau pu­teți răci.

VĂRSĂTOR

Vreți și epatați

Sunteți tare preocupați de cum vă privesc ceilalți. Doriți să epatați, să fiți luați drept un etalon. Nu-i nimic rău în asta, doar că la mij­locul lunii s-ar putea să vă dați seama că vă stră­duiți prea tare și când exagerăm într-o direcție, vi­ne invariabil un corectiv. N-ar fi mai bine să vă mai relaxați puțin, ca să nu vi se poate reproșa că sunteți prea rigizi? Nu mai puțin de trei planete, cei doi benefici, Venus și Jupiter, iar, din 24, și Mar­te, vă invită să ieșiți în lume, să vă des­tindeți, dar fără ifose, ci cu naturalețe.

BANI: Până pe 9 ar fi ideal să aveți clară în minte modalitatea de-a dezvolta lucrurile începute pe parcursul acestui an. E posibil să vă vină idei noi și pe 24, dar e bine să cumpăniți cum și dacă se potrivesc cu cele pornite deja.   

CARIERĂ: Unii dintre dvs. s-ar putea decide să plece din poziția actuală, după eclipsa de Lună din 16, mai ales dacă aveți o șefă femeie sau un șef dominator, care vă hămălește.

DRAGOSTE: Cei care se avântă în flirturi simpa­tice până pe 10 ar putea ajunge la concluzia că s-au grăbit când Mercur o va porni în retro­gra­dație, iar respectivele relații vor fi puse la încercare până pe 23.

SĂNĂTATE: Nu faceți eforturi prin casă pe 19 și 20, că nu e cazul să vă forțați genunchii sau să vă treziți cu ceafa înțepenită zile întregi după aceea.

PEȘTI

Fără drumuri lungi

Nu e cazul să vă necăjiți, că beneficii Venus și Jupiter vă părăsesc pe rând, pe 2, res­pectiv pe 9.    Bucurați-vă din plin de prezența lor și nu uitați să țineți minte intuițiile subtile sau inspirația pe care cei doi, împreună cu rafinatul Neptun, vi le trezesc în suflet.    Nu uitați că Jupiter se va întoarce la dvs. pe 29 octombrie. Eclipsa de Lună din 16 vă poate afecta călătoriile în străi­nă­tate ori relațiile cu cei din afara țării. Dru­murile lungi sunt de evitat, comportamentul față de cei de acolo ar trebui să fie neutru. Între 11 și 23, dis­cuțiile în contradictoriu în familie se pot trans­forma în certuri în toată regula, din pricina retro­gradației lui Mercur.

BANI: Aveți parte de o adevărată aglomerație pla­netară, cu oportunități deschise de Venus (din 3), amplificate apoi de Jupiter (din 11), dar când vine și Marte, pe 24, e bine să fiți cât mai selectivi.

CARIERĂ: Nu avansați cu rapiditatea cu care v-ați dori, iar de vină pot fi unii șefi mai conser­va­tori, care nu vă prea simpatizează, dar nu vă arată asta direct.

DRAGOSTE: Exercitați în continuare un farmec aparte asupra celor din jur. Dacă aveți mai multe persoane în vizor, ar fi bine să încercați să faceți o triere, până pe 10.

SĂNĂTATE: La mijlocul lunii vă pot apuca dureri reumatismale, vizând mai ales genunchii sau, dacă v-ați neglijat dentiția, vreo nevralgie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian