– Ingredientele folosite pentru dulciurile de Paști se potrivesc de minune și cu dichisul obrazului. Proaspete, naturale, hrănesc pielea și o fac să arate ca un cozonac rumen și aromat. Mutați-le din castron pe obraz și succesul e asigurat –
Pur și simplu… unt

Mod de preparare și folosire: Puţine femei ştiu că pot utiliza untul pe post de cremă de faţă. Este un preparat cosmetic desăvârşit, care conţine grăsime şi apă în proporţiile unei creme de bună calitate. Se masează uşor pe pielea proaspăt spălată, se şterge surplusul cu un şerveţel. Lasă pielea fragedă şi catifelată.
Cremă de unt
Ingrediente: 1 linguriță de unt proaspăt, 1 linguriță cremă de zi, 1-2 picături suc de lămâie.
Mod de preparare și folosire: Lăsați untul să ajungă la temperatura camerei, apoi amestecați-l bine de tot cu crema de zi și sucul de lămâie, până obțineți un amestec omogen. Crema de unt se aplică pe fața și gâtul bine curățate în prealabil. Untul este în sine o cremă ideală, care conține emulsie de apă și ulei. El este un sponsor de umiditate, de vitamina A, de stearină și oleină. Lămâia îi accentuează efectul asupra tenurilor uscate. Ungeți-vă și mâinile cu cremă de unt, iar dacă sunt aspre, repetați tratamentul.
Cremă proaspătă cu ouă și avocado
Ingrediente: 2 ouă, 50 ml ulei de măsline, un avocado mixat (alegeți-l să fie proaspăt și copt), un vârf de cuțit de sare marină, o linguriță suc de lămâie, o linguriță oțet de mere curat.
Mod de preparare și folosire: Se despart gălbenușurile de albușuri. Uleiul de măsline se pune picătură de picătură în gălbenușuri, amestecând, ca să se obțină o maioneză. Se adaugă pasta de avocado, sarea, sucul de lămâie și oțetul și se amestecă bine. Separat, se bat spumă albușurile și se adaugă în compoziție. Produsul se păstrează în vase de sticlă sau porțelan, la frigider.
Toate substanțele de care tenul are nevoie ca să se regenereze sunt conținute în această cremă: proteine, grăsimi nesaturate, vitamine. Produsul nu ține mai mult de trei zile, și de aceea e bine să fie folosit sub formă de cură, la sfârșit de săptămână. Se aplică pe față, gât și decolteu, după ce au fost bine curățite în prealabil, și se lasă să acționeze și peste noapte. Procedeul se repetă până ce produsul e consumat. Efectele sunt vizibile rapid.
Cremă cu albuș și miere de albine
Ingrediente: 1 albuș, 1 linguriță miere de albine, 3 picături ulei de migdale.
Mod de preparare și folosire: Se bate albușul, apoi se adaugă mierea și uleiul de migdale. Se amestecă până se obține o cremă groasă, omogenă. Se pune într-un borcănel și se păstrează la frigider 3-4 zile.
Cremă cu iaurt
Ingrediente: 1 linguriță iaurt natural (de la țărani), 1 linguriță cremă de față hidratantă.
Mod de preparare și folosire: Amestecați într-o casoletă iaurtul cu crema de față (crema pe care o folosiți în mod obișnuit) și aplicați-o pe obraz, masând-o pentru a pătrunde cât mai bine în ten.
Cremă cu drojdie de bere
Ingrediente: 1 lingură de drojdie de bere zdrobită, 1 linguriță de cremă obișnuită, suc de lămâie.
Mod de preparare și folosire: Amestecați bine toate ingredientele până ce drojdia se dizolvă complet. Trebuie să obțineți un preparat omogen. Drojdia de bere este un concentrat puternic de vitamina B, ea ar trebui consumată și ca aliment, mai ales de oamenii nervoși. Conținutul ridicat de albumine și acizi ajută mult la împrospătarea tenului mixt. Netezește pielea și îi redă umiditatea pierdută.
Cremă de față de pe vremea bunicii
Ingrediente: 3 cepe, 1 linguriță untură albă de porc, 1 lingură de miere, 1 pahar de apă de trandafiri, 1 cană de lapte.
Mod de preparare și folosire: Cepele se fierb și se zdrobesc, transformându-se în piure. Se amestecă cu untura de porc și se pun într-un vas, la foc mic. Se adaugă mierea, apa de trandafiri și laptele. Când s-a omogenizat totul, se ia vasul de pe foc, se lasă la răcit și se pune în recipiente de sticlă sau porțelan. Crema este eficientă și în combaterea celulitei.