Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sânii și decolteul

– Când vine vara, sunt o urgență a frumuseții. Ex­pus vederii, decolteul de­vi­ne ademenire, iar sânii, o bănuială care iuțește pa­șii bărbaților. Iată cum îi pu­teți ajuta…

Sfaturi pentru fermitatea bustului

Foto: 123RF

* Evitați sutienele nepotrivite și pierderea bruscă în greutate, deoa­rece acestea pot rupe fibrele naturale de susținere a sânilor.

* Evitați apa fierbinte, deoarece acționează împotriva tonifierii. Evi­tați și expunerea frecventă la soare, din același motiv.

* Faceți dușuri cu apă rece pe zona sânilor și a de­colteului: este o ac­tivita­te complementară de toni­fiere, foarte eficientă, care deter­mină vaso­cons­tric­ție san­gui­nă și acti­vează cir­cu­lația în zonă, tonificând și întă­rind pie­lea.

* Este important să vă ur­măriți postura, ținuta corpului – tra­­geți-vă umerii în spate și scoateți piep­­­tul în afară, chiar dacă este voluminos.

* O recomandare pentru netezi­mea decolteului: încercați să dormiți pe spate sau măcar să nu vă „pliați” stând în poziție laterală.

Gomaj delicat

Pentru a îndepărta celulele moarte şi a stimula regenerarea pielii, o dată pe săptămână, faceţi în zona decol­teului și sânilor un gomaj uşor cu cu un produs blând, cum ar fi tărâțe de ovăz sau de grâu. Amestecați o mână de tărâțe cu puțină apă, masați ușor pielea umedă cu mișcări circulare, apoi clătiți.

Uleiuri pentru masaj

Anumite uleiuri vegetale speci­fice mențin pielea hidratată și suplă pentru o perioadă lungă de timp. Ele trebuie folosite în mod constant, cel puțin o dată pe zi. Se apli­că dimineața sau seara, du­pă duș, urmate de un ma­saj ușor, circular, de jos în sus.

* Se recomandă în mod special uleiul de mig­­dale dulci (foarte util pen­tru pre­venirea vergetu­rilor de pe sâni).

* Uleiul de măceșe – este bogat în substanțe ca­pa­bile să acționeze pentru regene­rarea pielii.

* Uleiul de margarete – este efi­cient pentru îngrijirea postnatală a cor­pului sau după pierderea în greutate.

* Uleiul esențial de geranium (muș­cată) – este foarte efi­cient pen­tru tonifierea și regenera­rea pielii. Nu se aplică direct, ci se fo­lo­sește diluat: 10 picături ulei esențial se amestecă cu 50 ml ulei de migdale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian