
Frunzele de zmeur și de căpșuni sunt un ajutor redutabil pentru slăbit şi menţinerea siluetei, cunoscut şi folosit în medicina chineză de sute de ani. Ele au darul de a combate kilogramele în plus, prin efectul lor diuretic, de echilibrare a glicemiei și de accelerare a metabolismului. Se folosesc sub formă de infuzie, decoct, pulbere, macerat sau extract.
Frunze de zmeur
* Peste două lingurițe frunze de zmeur turnați o cană cu apă clocotită, lăsați vasul acoperit 20 de minute, apoi strecurați. Beți câte o cană de infuzie de 3 ori pe zi, între mese.
* Frunzele uscate de zmeur se macină fin, cu ajutorul râșniței de cafea. Se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.
* Peste două linguri de frunze de zmeur mărunțite adăugați o cană cu apă la temperatura camerei, apoi lăsați amestecul la macerat 8 ore. Se bea câte o cană de trei ori pe zi, între mese.
Frunze de căpșuni

* 5 linguri de frunze de căpșuni uscate și mărunțite se pun la fiert într-un litru și jumătate de apă. Se lasă pe foc mic 5 minute, apoi se stinge focul și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se beau 3-4 căni pe zi, fără miere sau zahăr.
* Frunzele uscate de căpșuni se macină fin cu ajutorul râșniței. Se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă, între mese. După o lună de cură veţi cântări cu 2-4 kilograme mai puţin.