Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Florile de Liliac și de Salcâm

– Prima lună a verii poate fi re­cunoscută cu ochii închiși. Când văzduhul se umple cu mi­resme de Liliac și Salcâm, e si­gur că a venit Iunie! Colo­rate diafan și așezate în cior­chi­ne, florile mărunte și par­fumate au putere vrăjitoreas­că și asupra obrazului –

Rețete cu Liliac

Foto: Shutterstock

Esenţă preferată pentru producă­torii de parfumuri din toate timpurile, Liliacul conţine şi o gamă complexă de substanţe, care îl fac ingredient im­portant în elixire de frumuseţe.

Loțiune tonică cu Liliac

Ingrediente: 2 linguri flori proas­pete de Liliac, o cană de apă.

Se opăresc florile de Liliac cu apa dată în clo­cot. Se aco­peră vasul 20 de mi­nute, apoi se strecoară infu­zia. Cu­răţă și re­vigorează pie­lea.

Se aplică pe față cu un tampon, fără a se mai clăti. Se ține la rece nu mai mult de 4 zile.

Ulei de Liliac

Ingrediente: flori proaspete de Liliac, ulei de măsline sau migdale.

Umpleţi un vas de sticlă cu flori proaspete de Liliac mărunţite şi tur­naţi peste ele ulei, cât să le acopere. Închideţi ermetic şi expuneţi-l la soa­re, timp de două săptămâni. Fil­traţi. Uleiul rezultat se păstrează la rece, în recipient de sticlă.

Se aplică după duş, cu masaj uşor, până intră în piele. Surplusul se şter­ge cu şerveţele.

Se recomandă în special pentru pielea matură sau îmbătrânită.

Scrub cu Liliac

Ingrediente: două linguri de flori și frunze de Liliac uscate, transfor­mate în pulbere, două linguri de iaurt simplu, o linguriţă de miere.

Amestecaţi ingredientele într-un bol şi masaţi-vă fața, umezită înainte, cu pasta obţinută, cu mişcări circu­lare, timp de câteva minute. Clătiţi-vă apoi cu apă călâie.

Se foloseşte imediat după prepa­rare, nu se păstrează.

Elimină celulele moarte, măreşte irigarea cu sânge a pielii, lăsând-o lu­minoasă şi suplă.

Rețete cu Salcâm

Cu un conţinut bogat de uleiuri ete­rice, taninuri și mucilagii, flo­rile de Salcâm au efect emolient, calmant și regenerant asupra pielii.

Mască cu flori de Salcâm

Ingrediente: pulbere de flori de Salcâm uscate, apă.

Amestecaţi pulberea de flori de Salcâm cu apă, până ce obţineţi o tex­tură cremoasă. Întindeţi-o pe faţă şi, după 20 de minute, clătiţi-vă cu apă.

Are efect antiinflamator, regene­ra­tor şi împotriva îmbătrânirii.

Mască cu miere și flori de Salcâm

Ingrediente: 4 linguri de miere, 4 lin­guri de flori de Salcâm proaspete sau trei linguri de flori de Salcâm uscate și mărunţite.

Se amestecă bine mierea cu florile de Salcâm şi se pune la macerat vre­me de 3-4 zile.

Preparatul obţinut se întinde pe fa­ţă şi pe gât, cu masaj uşor. Se lasă să acţioneze o jumătate de oră, apoi se spală cu apă rece.

Conferă elasticitate şi supleţe ori­cărui tip de ten, estompează ridu­rile.

Apă de Salcâm

Ingrediente: 4 linguri flori de Sal­câm, apă.

Se pun la macerat, de seara, două lin­guri cu flori de Salcâm, în ju­mă­tate de ceaşcă de apă. A doua zi se fil­trea­ză. Peste mace­rat se toarnă o ju­mătate de ceaşcă de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la in­fu­zat 20 de mi­nute, apoi se strecoa­ră. Se amestecă infuzia cu maceratul şi se păstrează la frigider până la 4 zile.

Se loţionează fața, gâtul şi decol­teul proaspăt spălate, în fiecare seară, sau se aplică comprese calde pe faţă şi pe gât, timp de 15 minute.

Calmează, tonifică şi catifelează tenul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian