Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Magia trandafirilor

– În zorii zilei, când își desface petalele pline de boabe de rouă și-mbată universul cu parfumul lor, știi sigur, fără să citești în vreo carte, că trandafirul face parte din arsenalul de frumusețe al femeilor. O potriveală magică, pe care vă învățăm cum să o folosiți –

Mască cu petale de trandafiri

Ingrediente: 3 linguri petale proas­­pete de trandafiri, o lingură ulei de migdale.

Foto: Shutterstock – 2

Zdrobiți petalele de trandafir și amestecați-le cu uleiul de migdale, până obțineți o cremă. Aplicați-o pe față timp de o jumătate de oră, o dată sau de două ori pe săptămână. Veți avea un obraz ca… petala de trandafir.

Apă de trandafiri

Se găsește la magazinele naturiste și farmacii, dar puteți prepara și aca­să o variantă mai simplă. Aveți ne­voie de o farfurie plină cu pe­tale de trandafiri și trei căni cu apă.

Puneți apa și petalele într-un vas, la foc mare. Când începe să fiarbă, faceți focul mic și pu­neți capac, astfel încât aburii să nu iasă. Opriți focul și lăsați li­chidul la infuzat, fără a scoate capacul. Stre­curați apa de tran­dafiri și puneți-o la fri­gider, într-o sticlă.

Folosiți apa de tran­dafiri ca lo­ţiune tonică. Pulverizați-o pe față, gât și de­col­teu, sau apli­cați-o cu un tam­pon de vată pe pielea cu­rată. Lăsaţi să se usuce înainte de a aplica cre­ma de zi sau de noapte. Se potriveşte tuturor tipurilor de piele şi are efect tonifiant, regenerator și de ștergere a ridurilor fine.

Comprese cu apă de trandafiri

Apa de trandafiri aplicată sub for­mă de comprese are efect și mai in­tens. Se aplică pe față și pe ochi, cu un tifon umezit, se lasă 15-20 de mi­nute. Repetați procedeul în fiecare zi. Întârzie îmbătrânirea, reduce pete­le și roșeața pielii și ajută la tratarea unor afecțiuni precum acneea, der­matita sau ulcerațiile pielii. Aplicată pe ochi, combate ridurile, cearcănele, pungile de sub ochi.

Apă de trandafiri pentru păr

Componentele sale acționează asu­pra inflamațiilor minore ale scal­pului și a mătreții, activează fluxul de sânge și întăresc părul. Acesta va crește mai sănătos și nu va mai cădea, dacă includem un ușor masaj al scal­pului cu apă de trandafiri în rutina noastră de îngrijire a părului.

Ulei de trandafiri

Ingrediente: o ceașcă de petale de trandafiri, o ceașcă de ulei de migdale.

Mărunțiți petalele de tran­dafiri, puneți-le într-un borcan, apoi turnați uleiul. Lăsați amestecul să stea o săptămână, agitând borcanul în fiecare zi. Strecurați uleiul și păs­tra­ți-l în recipient de sticlă, la rece. Se folosește în tratarea pielii îmbătrânite și ridate de pe față, gât și decolteu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian