Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetică din frigider

– Șapte rețete eterne –

Foto: 123RF

Bucătăriile noastre sunt pline cu cosmetice gratuite. Des­chi­deți frigiderul și căutați: câte le­gume, fructe și produse lactate, tot atâtea rețete de frumusețe. Proaspete și ținute la rece, sunt o bucurie pen­tru obraz.

1. Cremă cu iaurt

Ideală pentru porii dilatați, coșuri și puncte negre. Amestecați o lin­guriță de iaurt cu o linguriță din cre­ma dvs. de zi. Aplicați-o, proaspăt ameste­cată, pe față, pe gât și decol­teu, o dată pe săptămână, masân­du-vă cu mișcări circulare.

2. Smântâna

Un remediu excelent pentru pie­lea uscată și sensibilă. Rețeta este cât se poate de simplă: tamponați-vă zilnic fața și gâtul cu puțină smân­tână rece. Sau o formulă de mască nutritivă: amestecați smântână cu o linguriță de brânză de vaci, aplicați-o pe față și lăsați-o să acționeze vre­me de 15 minute.

3. Brânza de vaci

Curăță orice tip de ten. Aplicați pe față 2-3 linguri de brânză de vaci și lăsați-o să acționeze o jumătate de oră. Îndepărtați-o cu apă călduță.

Pentru tenul uscat: amestecați 2 linguri de brânză de vaci cu o lingură de miere. Aplicați masca pe față și lăsați-o să stea 30 de minute. Spă­lați-vă cu apă caldă.

4. Uleiurile vegetale

Uleiul vegetal pur – din germeni de grâu sau de porumb, face pielea moale și elastică. Foarte bune ca demachiant sunt uleiul și untura de porc. Untura călduță este ideală ca mască hrănitoare în cazul tenurilor foarte uscate. Sau pur și simplu se unge fața cu ulei vegetal. Surplusul se șterge cu un șervețel de hârtie.

5. Drojdia de bere

Drojdia de bere este foarte bună pentru tenul cu impurități. Ameste­cați un cubuleț de drojdie cu puțin lapte călduț până ce obțineți un terci. Aplicați-l o dată sau de două ori pe săptămână pe față, decolteu și spate. Când s-a uscat, îndepărtați masca fie frecându-vă pielea, fie spălându-vă cu apă călduță. Ar fi bine s-o faceți regulat, cel puțin trei luni pe an.

6. Mierea de albine

Puneți în palma stângă o linguriță de miere proaspătă de albine. Cu de­getele de la mâna dreaptă, ușor ume­zite în apă, luați din miere și întin­deți-o pe obraz. Masați-o ușu­rel, ca să intre în piele. După 20 de minute, clătiți-vă cu apă călduță. Veți avea un ten de fetiță: roz și pufos.

7. Albușul de ou

Când arătați palide și ofilite, apli­cați pe față un albuș de ou nebătut. Albușul întinde pielea, care își reca­pătă culoarea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian