Ce poate fi mai grozav, decât să slăbești mâncând? Și nu orice, ci tocmai deliciile sezonului estival: căpșuni parfumate și dulci, sănătoase și sățioase, și care în loc să mute acul cântarului către plus, îl coboară spre minus. Un „miracol” pe care ar fi păcat să nu-l încercați.
Căpșunile se spală bine și se consumă doar proaspete și fără zahăr, frișcă sau alte adaosuri.
Post cu căpșuni – Consumați două-trei zile pe săptămână, vreme de o lună, doar căpșuni. În celelalte zile renunțați la pâine, paste, dulciuri, alimente prea grase sau sărate. Înlocuiți-le cu salată de fructe și iaurt.
Căpșuni în locul meselor – Înlocuiți o masă pe zi, de preferat masa de prânz sau cina, cu o porție sau două porții de căpșuni.
Cura de căpșuni – Faceți o cură de căpșuni, timp de 3 săptămâni. Se consumă în fiecare zi câte o porție de căpșuni, cu o oră înaintea mesei de prânz și a cinei. Iar porțiile de alimente să fie reduse la jumătate.
Iaurt cu căpșuni – Iaurtul cu căpșuni este sărac în calorii, satură şi stimulează tranzitul intestinal. Este gustos, energizant și răcoritor, bogat în vitamine, minerale şi probiotice.
Aveţi nevoie de căpșuni proaspete şi iaurt natural, simplu. Zdrobiți căpșunile și amestecaţi o parte căpșuni cu patru părţi iaurt. Înlocuiţi o masă pe zi cu o cană de iaurt astfel preparat sau consumaţi de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, câte o cană de iaurt cu căpșuni.
Iaurtul cu căpșuni se consumă doar proaspăt preparat, fără zahăr, miere sau alte adaosuri, timp de cel puţin 2 săptămâni. Slăbiţi un kilogram pe săptămână.