Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LILIANA B., F. AS nr. 1454: „Tatăl meu a fost diagnosticat cu eritrodermie”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

Stimată doamnă, eritrodermia este un termen care se referă la o erupție cutanată, acoperind peste 90% din suprafața pielii cu eritem (roșeață) și scuame. Boala îi afectează mai ales pe bărbați și debutează de obicei după vârsta de 40 de ani (tatăl dumneavoastră are 75 de ani). Nu există o predispunere pe rase.

Eritrodermia poate fi acută sau cronică. Forma acută poate fi o urgență medicală. Tatăl dumnea­voas­tră pare să aibă formă cro­nică. Eritrodermia ascunde o altă tulburare primară. Astfel, este important să se afle cauza episodului de eritrodermie îna­inte de a iniția un tratament. Posibilele cauze ale eritroder­miei sunt următoarele (de men­ționat că peste 30% cazuri sunt idiopatice, adică nu au cauză cunoscută): – Administrarea de medica­mente pentru alte afec­țiuni (peste 135 de medica­men­te au fost deja identificate). – Lim­fom și leucemie. – HIV. – Boli cutanate (dermatită sebo­reică, dermatită atopică, derma­tită de contact, psoriazis, unele forme de infecție stafilococică, pitiriazis, ihtioză, pemfigus). – Cancere interne (de rect, de trom­pe, plămâni, colon și prostată).

Manifestări: febră, frisoane, senzație de slăbi­ciune, prurit, eritem cutanat (înroșirea pielii) generalizat, acoperind peste 90% din suprafața pielii, scuame, unghii striate, căderea unghiilor, căderea părului, edemul pleoapelor, depigmen­tarea sau hiperpigmentarea cutanată, precum și adenopatia.

Recomandări:

* Interzicerea fumatului (agravează simpto­mele bolii) și a alcoolului (provoacă deshidratare și eritem cutanat).

* Ceaiul negru și cafeaua trebuie reduse (pen­tru a nu agita organismul).

* Aplicarea de comprese cu apă călduță (ajută la scăderea temperaturii corpului).

* Băi cu făină de ovăz sau bicarbonat de sodiu (calmează    pruritul).

* Hidratare suficientă (pentru a combate pierderea de lichide).

* Preparate cosmetice emoliente (pentru a combate uscăciunea pielii).

* Îmbracăminte lejeră, din materiale naturale.

* Tehnici de relaxare, inclusiv meditație, exerciții ușoare (ajută la calmarea anxietății).

* Remedii din plante medicinale – unt de shea, unt de cacao sau suc de aloe vera (pot ajuta la refacerea cutanată).

* Miere de albine (refacere cutanată).

* Acupunctura – activează anumite meridiane, pentru echilibrare cutanată și energizează întreg organismul.

* Homeopatia – Apis mellifica, Arsenicum album, Belladonna, Sulphur pot fi de folos pentru diferite forme acute ale bolii, dar un tratament homeopat individual, ce ține cont de tulburarea de fond, ar fi ideal pe termen lung.

Vă urez succes!

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

„Sufăr de cancer ganglionar extins în aproape tot corpul” (Răspuns pentru MARIAN – Roma, Italia, F. AS nr. 1515)

Dragă Marian, este foarte bine că urmezi sfatul specialiștilor în privința tratamen­tului de speciali­tate. Un aspect im­portant, pe care văd că și tu l-ai se­sizat, este acela de a ajuta organis­mul să își revină și să rămână vital. Din experiența mea medicală, cu rezultate vizibile și probate pe ana­lize, în cazul tău sunt foarte impor­tante atât alimentația, cât și nutriția suplimentară. Aici mă refer la nutrienți din clasa flavonelor, care au rol antiinflamator și susțin funcția imunitară (care este epuizată de inflamațiile cronice).

O altă categorie de nutrienți foarte importanți sunt carotenii care, într-o formulă patentată și studiată, au demonstrat că pot crește capacitatea de funcționare a celulelor Na­tural Killer (cu 37% în 21 zile), fapt extrem de impor­tant în apărarea imunitară celulară a organis­mului.

Cruciferele sunt și ele foarte importante în susți­nerea și creș­terea apărării intracelulare. Prac­tic, ele cresc un antioxidant pro­priu numit SOD, care are pu­terea de a neutraliza ra­dicalii liberi oncogeni.

Se mai recomandă și alte su­plimente la fel de impor­tante, care includ: acizi grași nesa­turați, probiotice, vitamina C și fitosteroli cu rol benefic în efec­tul anti­cancerigen (inducând a­pop­toza, respectiv moartea ce­lu­lelor defecte).

În ceea ce privește ali­men­tația, este foarte importantă die­ta mediteraneană, bogată în legume proaspete, fructe, plante (precum coriandru, busu­ioc, cimbru, salvie etc.) și ulei de măsline, uti­lizat în loc de gră­si­mea de origine animală. Trebuie scoa­se complet din alimentație laptele și derivatele lui, deoarece încarcă foarte mult organismul și in­flamează limfa.

Pentru aceste programe este nevoie de o schemă personalizată pentru care mă puteti contacta.

Vă doresc multă sănătate!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Băiețelul meu are enurezis nocturn” (Răspuns pentru SONIA – București, F. AS 1512)

Carmen Ponoran

Doamnă Sonia, pentru că enurezisul nocturn a apărut la vârsta de 10 ani și nu ați putut să îl ajutați pe copil prin tratament medica­men­tos sau prin terapie compor­tamentală, consider că un tratament homeopat ar putea duce la vinde­care. Anamneza ho­meo­patică este extrem de laborioa­să, tocmai pen­tru identificarea cauzei, care în­seam­nă în final stabilirea remediu­lui homeopatic și a diluției op­time, individualizată pentru fiecare pacient în parte. Aceasta înseamnă că remediul homeopatic va fi diferit pentru fiecare persoană, chiar dacă afec­țiunea ar fi aceeași. Vă sfătuiesc să programați un consult la un medic homeopat din București (vă putem ajuta în acest sens, dacă ne veți contacta). Până la consult, puteți încerca și abordarea gemo­terapică a enurezisului, prin administrarea de Ex­tract din mlădițe de Afin (2 ml di­mineața), Extract din muguri de Smochin (câte 2 ml, dimineața și seara) și Extract din muguri de Ste­jar (2 ml, seara). Smochinul gemo­terapic îl va ajuta să se reechilibreze psihic, iar cele două extracte ge­moterapice, de Afin și Stejar, ar putea ajuta la controlul sfincterelor. Toate cele bune vă doresc!

Numai bine!

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, nutriție, aparatură electromedicală și biorezonanță, cabinet ”Lacrima naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„Caut un tratament naturist pentru cancer la sân recidivant” (Răspuns pentru E.G. – București, F. AS nr. 1521)

Înainte să vă recomand un tratament naturist, vă atrag atenția asupra emoțiilor cu care vă confrun­tați. Fiecare emoție negativă scade frecvența elec­trică a corpului, și organele noastre se îmbolnăvesc! Încercați ca orice gând să-l transformați în unul pozitiv: „Nu pot? Ba pot!”. Fiecare încercare, într-o provocare. „Sunt mai tare ca boala. O s-o duc la bun sfârșit”. Organismul suferă atunci când suntem foarte îngrijorați sau avem un conflict cu parte­nerul, iar de la acest conflict până la cancer este doar un pas. S-a dovedit prin cercetări recente că celulele tumorale se dezvoltă foarte rapid când suntem supărați și îngrijorați. Acum am să vorbesc despre tratamentul care ajută la distrugerea acestor celule tumorale. Mycelcaps este un preparat finlandez, făcut din mi­ce­liu de ciuperci japoneze, o sub­stan­ță activă, care protejează celulele sănătoase și acționează pentru dis­trugerea celor inflamate, degene­rate, moarte, și le elimină. În cazuri grave, se mărește doza până la 9 pilule pe zi. Împreună cu Mycelcaps, vă recomand și Cito suport, o pulbere care acționează pentru re­generarea celulară. Vă recomand 3 lingurițe pe zi, diluate în apă caldă, și Glandycaps, care reglează glandele endocrine (6 pilule pe zi).

Urmând acest tratament natural, starea dvs. de sănătate se va îmbunătăți de la primele adminis­trări. Evitați glucidele în exces, proteinele animale, supărările și îngrijorările. Consumați lichide și ceaiuri antitumorale. Puneți zilnic comprese pe ambii sâni cu ceai foarte concentrat de Spânz, Rostopască, Mărul-lupului, Năpraznic și Pelin.

Însănătoșire grabnică vă doresc!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am fost diagnosticată cu hernie hiatală” (Răspuns pentru MAGDALENA – Galați, F. AS nr. 1520)

Consumul de medicamente și antibiotice a făcut din români cel mai bolnav popor din lume! Sacoșele pline cu medicamente echivalează cu o doză de cianură!

Orice afecțiune digestivă se vin­de­că folosind 200 g de argilă „ALGO”/zi timp de 2 luni. Pentru hernia hiatală se recomandă și câte o lingură cu pastă de argilă, după ce mâncați sau beți. Hernia hiatală se vindecă încet, în timp, în fiecare lună se închide câțiva milimetri.

Nu ați menționat mărimea herniei și de aceea nu pot să estimez timpul aproximativ de vindecare. Vă garantez însă că în timp relativ scurt, veți avea un confort digestiv care o să vă încurajeze să consu­mați argilă până la vindecarea completă.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian