1. Utilizați un produs de proastă calitate sau perimat

Produsele extrem de ieftine conțin adesea ingrediente agresive (cum e alcoolul sau cum sunt unii conservanți), care în timp deteriorează bariera naturală a pielii. La fel de riscante devin și cremele care nu au un dispozitiv de aplicare igienic. Chiar dacă sunt încă în termen, dacă nu aveți grijă să introduceți de fiecare dată în borcan mâinile curate și să le păstrați la răcoare și întuneric, compoziția lor se deteriorează.
2. Schimbați prea des rutina de îngrijire
Nu există produs miraculos care să-și arate rezultatele peste noapte. Este esențial să dați timp de funcționare unei noi creme, ca să-și poată arăta eficacitatea. Dacă o cremă pe bază de acid hialuronic își va arăta imediat calitățile, datorită puterii ei de hidratare, nu la fel stau lucrurile cu cremele pe bază de retinol, cu cele cu ingrediente de îndepărtare a petelor sau alte tratamente specifice, care au nevoie de opt săptămâni, pentru a putea trage o concluzie.
3. Greșiți ordinea de aplicare
Aplicarea corectă a serurilor și cremelor face ca substanțele active din fiecare să fie asimilate în mod corespunzător de către piele. Asigurați-vă că citiți pe fiecare produs care e rutina corectă. Ca o regulă generală însă, serurile și soluțiile lichide vin înaintea cremei hidratante, iar cremele cu factor de protecție se aplică ultimele.
4. Nu înlăturați seara machiajul

În cazul în care încă mai există persoane care nu au înțeles importanța demachierii, le amintim că doar pe timpul nopții celulele feței se regenerează. Curățarea profundă împiedică blocarea porilor cu mizeria de peste zi, cu reziduurile machiajului și cremei de dimineață. Oricât de bună ar fi o cremă de noapte, aplicată pe un ten incorect curățat, va produce mai mult dezechilibre.
5. Vă exfoliați prea des
Gomajele și exfolierile sunt metode extrem de eficiente de a vă debarasa pielea de celulele moarte. Făcute seara, înainte aplicării cremei hidratante, vor ajuta intens la regenerare pe timpul nopții. Aplicate prea des însă, ele devin contraproductive, fragilizează pielea și stimulează și mai mult producția de sebum. Ideal ar fi să înlocuiți gomajele cu soluții granuloase cu exfolieri enzimatice, care sunt mai blânde.
6. Aplicați crema cu mâinile murdare
Noroc cu epidemia de Covid, care a dezvățat multă lume de atingerea prea frecventă a feței cu mâna. Mâinile sunt printre cele mai mari purtătoare de bacterii. În contact cu ele, cremele și machiajul de pe față pot favoriza blocarea porilor. Dacă vreți să păstrați tenul curat și eliberat de puncte negre, nu vă atingeți fața în timpul zilei, nu încercați să vă extrageți punctele negre decât cu mâinile dezinfectate pe pielea absolut curată și nu aplicați crema decât după ce v-ați curățat degetele temeinic.
7. Nu aplicați uniform crema solară

Crema solară nu e o cremă hidratantă. Rolul ei e de a crea un filtru, o barieră împotriva efectelor agresive ale soarelui. Tocmai de aceea, aplicarea ei trebuie făcută uniform, cu mare atenție, ca niciun centimetru al feței să nu rămână descoperit. Dacă după expunerea la soare v-ați trezit pătată, fiți sigură că nu ați întins bine crema cu spf.