Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ADELA – București, F. AS nr. 1512: „Caut un remediu pentru gastrită hipoacidă”

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Carmen Ponoran

Doamnă Adela, prin gemoterapie, rezultate foarte bune – documentate în lite­ratura de specialitate – se obțin cu Extractul din muguri de Smochin, care are acțiune principală la nivel gastric, dovedindu-se că poate regla atât hiperaciditatea, cât și hipoaci­ditatea gastrică (cazul dumnea­voas­tră). De asemenea, Extractul din muguri de Smochin, prin conținutul în mucilagii, protejează mucoasa gastrică și intestinală. Prin asocierea cu Extract din muguri de Nuc (cu efect antiinflamator și antibacterian) acesta va completa acțiunea Smo­chi­nului, pentru a putea rezolva și balonarea de care vă plân­geți. Pentru starea de astenie asociată, poate fi de ajutor tot Extractul din mu­guri de Smochin, a cărui acțiune se extinde și la ni­velul siste­mului nervos, pu­tând rea­duce starea de bine. Vă re­comand să urmați o cură de două luni cu Ex­tract din muguri de Smochin (câte 2 ml, dimineața și sea­ra), Ex­tract din muguri de Nuc (2 ml, la prânz) și Ex­tract din muguri de Tei argintiu (1 sau 2 ml, seara). Puteți apoi să aveți în vedere o cură de întreținere de două ori pe an, primăvara și toam­na, timp de o lună de zile, cu Extractul din mu­guri de Smochin, două administrări pe zi.

Multă sănătate!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

„Din cauza rinitei alergice nu mai am miros de cinci ani” (Răspuns pentru C. S. – București, F. AS nr. 1508)

În vestul Europei, în ultimii 10 ani, preva­lența rinitei alergice a crescut de 3-5 ori, alergia la po­len afectând 15-20% din populație. Cauza cea mai frecventă este expunerea la praful de acarieni și la alergenii de origine animală (câini, pisici, animale de companie). Rinita alergică este o boală imună ereditară cu manifestări specifice la nivelul mucoasei nazale: obstrucție nazală cu senzație de nas înfundat, rinoree se­roasă (nasul curge continuu), strănut în salve, prurit nazal, hipoanosmie (pierderea mirosului), tuse pro­vocată de secrețiile nazale care se scurg în fa­ringe, cefalee, afectarea conjunctivelor cu lăcri­mare abundentă și dureri oculare.

Pe    primul loc în planul terapeutic al rinitei aler­gice se află carența alergenică, aceasta în­semnând evitarea alergenilor din apropierea pacientului: polen, praf din casă, mucegai, pene, fulgi, plante și animale de casă. Vă reco­mand următoarea schiță de tratament:

* Dimineața și seara, după mâncare, se efec­tuează lavajul foselor nazale cu o soluție salină (1 lingură sare gemă la 1 litru apă căl­duță) sau soluții sterile din apă de mare (Rhi­nomer, Nazo­mer, Sterimar).

* 10 zile ședințe de aerosoli cu câte o fiolă de flixotide nebules (0,5 mg) sau Dexametazonă, diluată în 10 ml ser fiziologic.

* Pulverizații cu    Ocnasept (aerosol salin na­tu­ral, cu extract din plante medicinale aroma­tice) în aerul din încăperi, în special deasupra patului unde dormiți, în vederea optimizării microclimatului ambiental și îndepărtării aler­genilor din aerul respirat.

* Tratamentul fondului atopic-alergic și al crizelor de dispnee prin: hiposensibilizare, ad­mi­nistrare de antihistaminice orale, gluco­corticoizi și simpaticomimetice, numai sub stric­ta supraveghere a medicului curant.

* Tratament naturist, cu    extract din Coacăz-negru (2 x 50 picături/zi), ceai de Trei-frați-pătați și ceai de Urzică (câte 2 căni/zi).

* Aerosoloterapie sali­nă, în    stațiunea balneocli­materică Ocna Sibiului.

* Ionizări endonazale, cu sol. de calciu 1%.

Tratamentul complex al rinitei alergice se efec­tuează la cabinetul medical O.R.L. – dr. I. Ghe. Măr­ginean, din Sibiu. Pen­tru pacienții din țară și stră­i­nă­tate se asigură: cazare, ma­să și transport.

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, nutriție, aparatură electromedicală și biorezonanță, cabinet ”Lacrima Naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„Ajutați-mă cu un remediu natural pentru cancer la colon”   (Răspuns pentru DANIEL G. – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1522)

 Înainte de a vă veni în ajutor cu un remediu natural pentru cancerul de colon, doresc să vă atrag atenția asupra unui aspect extrem de im­portant în suferința cu care vă confruntați: im­portanța unui colon curat. Auzim mai mereu în presă, la televizor, radio, că majoritatea bolilor au legătură cu toxinele din organism și, în special, cu cele din colon. Acest lucru este foarte adevărat, și tocmai de aceea medicii recomandă curățarea colonului ca pe o condiție de menți­nerea sănătății pe tot parcursul vieții. Un colon încărcat induce o stare de obo­seală, lipsă de energie, dureri de cap, depresie, creștere în greu­tate și incapacitate de a elimina kilo­gramele în plus, irascibilitate și, nu în ultimul rând, cancerul de colon. Mulți oameni nu știu că foarte multe boli sunt cauzate de un colon murdar și plin de toxine. Dacă încerci să cureți în primul rând ficatul, sân­gele sau sistemul limfatic, fără să cureți mai întâi colonul, atunci toxinele excretate vor fi reciclate înapoi, în orga­nism. Beneficiile curățării colo­nului sunt numeroase: crește ni­ve­lul de energie, digestia este îmbu­nătățită, pie­lea arată mai curată, circulația este îmbunătățită, activitatea mentală crește, greu­tatea corporală este normală.

În cazul aparițiilor problemelor digestive și de tranzit, începem cu o detoxifiere care constă în spă­la­rea colonului (colonhidroterapia). Sun­­tem atenți la alimentele con­sumate (să fie naturale și bogate în fibre)    și la un consum de 2 litri de li­chid/zi (apă, ceaiuri, compoturi din fructe). Iar în cazul când s-a instalat deja cancerul de colon, atunci, pe lângă aceste sfaturi, interve­nim și cu un tratament naturist. Pe lista medicamentelor finlandeze pe care le folosesc și-au dovedit o bună eficiență: Optim Cell Oxigenation (15 pi­cături/zi), Mycelcaps (9 gelule/zi, care distruge celulele deteriorate, ajutând la eliminarea lor și lăsând ca cele sănătoase să se înmulțească) și Cito Health Support, o pulbere din plante și ciu­perci terapeutice antitumorale.

Schimbarea stilului de viață, gândurile po­zitive, optimismul, plantele cu virtuți anti-can­cerigene dovedite și o alimentație bazată majo­ritar pe fructe și legume accelerează procesul de vindecare!

Multă sănătate și optimism!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am fost diagnosticată cu spasmofilie” (Răspuns pentru MIHAELA S. – Galați, F. AS nr. 1523)

Menționați că suferiți și de anxietate, distonie neurovegetativă, psiho-sindrom somatic; revista „Formula AS” a publicat în urma cu doi ani un articol despre CBD – ozonat. Acesta este un pro­dus românesc de mare excepție, re­zol­vă aproape toate tulburările psiho-emoționale, fără efectele secundare pe care le dau medicamentele de sinteză. Spas­mo­filia se rezolvă ușor. Calciul se asi­milează corect doar dacă avem 2.000 u.i. Vitamina D3/zi în organism. În plus, s-a anunțat că stratul de ozon s-a refăcut aproape în totalitate și se recomandă să se facă plajă (la ore potrivite). În zilele când nu vă expuneți la soare, este reco­mandată o doză de 2.000 u.i. Vitamina D3, uleioasă, naturală. Dacă este pastilă sintetică nu se asimilează, la fel se întâmplă cu toate cele­lal­te vitamine și suplimente alimentare sintetice.

Argila „ALGO” conține calciu natural, ușor asimilabil. Vă recomand 3 linguri cu argilă/zi, care vă asigură aproape tot necesarul de mine­rale. Aceasta elimină toxinele și metalele grele, vindecă tubul digestiv, ficatul, rinichii, reglează întregul metabolism.                                                                                                                                                                                         

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian