Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Concerte pe acoperiș

– Muzici de vară, printre hornurile Sibiului –

După interdicțiile impuse de pandemie, furia revenirii la o viață normală explo­dează în muzică: festivaluri la mare, la munte, prin castele medievale, iar acum… pe acoperiș! Primele concerte cocoțate pe țigle, între hornuri de case, se vor des­fășura la Sibiu, din 4 până pe 14 August, Filar­monica din orașul de pe apa Cibinului îi poftește pe amatorii de muzică clasică pe… acoperișul Sălii Thalia, care oferă o panoramă superbă, în special la ora apusului, atunci când seara de vară va răsuna de viori. Programul este bogat și reunește artiști cunoscuți, care vor interpreta atât muzică simfo­nică, cât și modernă. Sunt așteptați: Ada Milea & Friends, Irina Sârbu Band, Alexandra Uşurelu Trio, soprana Veronica Anușca și baritonul Cristian Hodrea, Ansamblul Musica Viva, Graiu Project și Mădălina Pavăl.

ALEXANDRA UȘURELU Trio

Nume tânăr, carieră de apogeu: Alexandra Ușu­relu încântă de câţiva ani buni, prin prezenţa ei scenică, publicul iubitor de muzică bună din Ro­mânia. Are fani de toate vârstele care îi împărtășesc viziunea artistică – „Muzica este o necesitate pentru spirit, iar cei care o creează și cei care o caută vor găsi mereu căi de a se întâlni în orice împrejurări”, mărturisea ea.

Și-a început cariera de artist muzical indepen­dent pe scena Teatrului Odeon din București, în 2011. Sonoritățile aparte ale muzicii ei și aranja­mentele scrise pentru orchestră de coarde au pla­sat-o într-o poziție unică în industria muzicală românească. De la an la an, ea s-a prezentat în fața publicului cu producții de concert tot mai îndrăz­nețe și ample, comparabile cu cele ale muzicienilor consacrați.

În 2014, Alexandra a lansat primul ei album, „La capătul lumii”, care a fost foarte bine primit. A urmat un lung șir de concerte naționale și inter­naționale. În timpul pandemiei, a susținut concerte pe internet sau în săli de concert, cu public redus, păstrându-și un public fidel. Pe 14 Februarie 2021, a lansat, printr-un concert online, cel de-al doilea album din cariera ei muzicală – „Fata care chiar există”, care s-a bucurat și el de succes, fiind apre­ciat atât de critici, cât și de fani.

La Sibiu, Alexandra Ușurelu va cânta într-o for­mulă inedită, alături de un trio antrenat cu „înăl­țimile” muzicale.

(Concertul are loc pe 5 August, de la ora 19, pe acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu.)

ADA MILEA & Friends

Vor oferi două con­cer­te pe acoperișul Filar­monicii din Sibiu. Năs­cu­tă nu prea departe, la Tg. Mureș, a absolvit Uni­versitatea de Artă Tea­trală din Tg. Mureş. A avut nu­meroase con­certe în țară și peste ho­tare, unde a co­laborat cu Cirque du Soleil, exer­sând zbo­rul muzicii la trapez. Per­fecțiunea a atins-o ală­turi de mari regizori: Ale­xan­dru Dabija, Ra­du Afrim, Mihai Mă­niuțiu, Da­vid Esrig, Theodor Cristian Po­pescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru și Felix Alexa, care au construit spectacole pe muzica ei.

A obținut numeroase premii la festivaluri internaționale de teatru, de muzică folk, „Pre­miul Criticii”, la Gala UNITER (2006) și „Pre­miul pentru muzică de teatru” la Gala UNITER (2020).

(Ada Milea cântă la Sibiu pe 10 August, de la orele 18.00 și 21.00.)

IRINA SÂRBU Band

Frumoasă și talentată, are și o voce pe măsură, cu un timbru aparte, ușor de recunoscut. Preferă jazz-ul, pe care îl stăpânește cu brio, așa cum dove­desc melodiile ei, devenite rapid succese: „Route 66”, „C’est și bon”, „One note samba”, „Ciocârlia” și „Za­ra­za”.

Are în palmares două discuri, primul scos în colaborare cu marele țambalist Ma­rius Mihalache (World Symphony) (2007) și „Șapte Scări” (2015), împreună cu Ethno­tonic Project.

Valoarea muzicală i-a fost recunoscută atât în țară, cât și pe plan internațional. A concertat la New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Veneția, Bruxelles, Pra­ga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano, susținând re­citaluri de club sau la festivaluri naționale de jazz. Efervescentă și inventivă, într-o per­ma­nentă căutare de nou, Irina Sârbu și-a găsit parteneri de sce­nă pe măsura ei:    Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel (fiii regretatei și neuitatei cântărețe de jazz, Anca Parghel).

(Irina Sârbu Band cântă la Sibiu pe 13 August, de la ora 21.00. Biletele se găsesc în rețeaua iabilet și costă 40 lei acces general, sau 20 lei – preț redus pentru elevi, studenți și pensionari.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian