Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII AUGUST

Foto: Shutterstock

– Lunii lui Cuptor (Iulie) îi urmează, astrologic vorbind, una la fel de fierbinte. Pe 1 și 2 August, situațiile care s-au încins pe final de Iulie pot exploda. Societatea civilă este cuprinsă de turbulențe, nemaifiind dispusă să înghită limitări abuzive, iar fitilul este micul malefic Marte. Combinația energetică Marte-Uranus în Taur se petrece exact peste Nodul Nord (semn că ceea ce urmează să se petreacă are un caracter predestinat). Pe plan personal, se pot acumula tensiuni care ating apogeul în grupurile sociale, mai ales dacă în calitate de membri ai acestora am fost supuși unor constrângeri ori am fost desconsiderați. Se poate ajunge inclusiv la violențe, dar asta doar în cazul în care nu reușim să exprimăm verbal ceea ce ne nemulțumește. Mânia reprimată poate fi, de asemenea, cauza unor accidente neașteptate, deci ar trebui să ne ferim să lucrăm cu instrumente metalice ascuțite ori să meșterim la instalații electrice. Aceste măsuri de precauție ar trebui respectate măcar până pe data de 6. Alte tensiuni apar la mijlocul lunii, când Soarele în Leu se opune lui Saturn în Vărsător. Deoarece ambele planete reflectă autoritatea: Soarele, sub forma „Regelui” autocrat, dar creativ, și Saturn, sub forma structurilor de putere rigide. Această opoziție presupune multă luciditate în cupluri și asocieri, pentru a nu duce la destrămare –

BERBEC

Drum neted spre dragoste

Începând din Iulie, mulți dintre dvs. au întreprins schimbări radicale, atât în privința imaginii, cât și a scării de valori. S-ar putea ca acestea să se dovedească utile pe termen lung, dar, mai ales la în­ceput de August, ele îi pot șoca pe cei care vă cunosc în versiunea pre­cedentă. E mai bine să vă domoliți ne­răbdarea și să faceți treptat schim­bările dorite. Marele benefic Jupi­ter, retrograd în semnul dvs., se ar­monizează cu micul benefic Venus în Leu, ajutându-vă să reveniți asu­pra unor proiecte creative, ajustân­du-le. Puteți interveni eficient în educația copiilor, mai ales a celor talentați.   

BANI: Cel mai bine e să stați pe tușă, cel puțin până pe 6, dar ideal, până pe 12. Evitați pornirile im­pul­sive în preajma datei de 24, când circumstanțe neașteptate vă pot da oricum planurile peste cap.

CARIERĂ: Schimbări profesio­nale la vârf, care inițial v-au afectat negativ, pot lua o turnură favorabilă la mijlocul lunii, ziua optimă fiind cea de 15.   

DRAGOSTE: Luna este cu ade­vărat caldă din punct de vedere emo­țional. Berbecii care doresc o re­lație nouă o pot face cu succes, sub bagheta magicei Venus, înce­pând din 12. Și în cuplurile stabile, temperaturile cresc.

SĂNĂTATE: Mai ales în jurul lui 21, e cazul să vă menajați încheie­turile brațelor și labele picioarelor. Între 5 și 26, intestinele sunt sensi­bile.   

TAUR

O lună razna

August se poate dovedi din pă­cate pentru mulți dintre dvs. cea mai nefastă lună a acestui an. O lu­­nă în care temperamentul dvs., de regulă atât de echilibrat, o poate lua razna. În special pe 1 și 2, vedeți roșu îna­­intea ochilor, iar tendința este să ac­ționați înainte să cugetați. Marte, înso­țit de Uranus peste Nodul Nord (sensul vieții, aflat în semnul dvs.), vă ani­hilează obișnuita răbdare. Chiar dacă aveți răbdare să reacționați îm­po­triva unor situații devenite insupor­tabile, felul în care o faceți poate fi dis­­proporționat.    Afecțiunea celor din fa­milie, de care aveți parte cu pri­so­sință din 12, vă ajută să rămâneți centrați.   

BANI: Până pe 11 inclusiv, există po­sibilitatea să obțineți colaborări prin intermediul amicilor dvs. Din 20, vă puneți însă serios pe treabă, ideal în privința unui proiect nou.   

CARIERĂ: Între dvs. și șefi se men­ține atmosfera tensionată. Cele mai pe­ri­culoase zile sunt 8, 15 și 25. Încer­cați să nu luați personal eventualele reguli stricte, nejustificate din punctul dvs. de vedere.   

DRAGOSTE: Partenerului de cuplu îi vine foarte greu să vă suporte, iar dvs. nu prea vă dați seama de agre­si­vitatea pe care o emanați. Veți avea în­să câteva ocazii în care vă veți des­tinde flirtând, în intervalul 5-26.

SĂNĂTATE: Ficatul este mai leneș și mai sensibil ca de obicei. Atenție la alimentație, mai ales la finele lunii.

GEMENI

Atenție la capcanele dușmanilor

Aveți nevoie de întreaga dvs. inteligență și diplomație pen­tru a nu călca în capcanele puse de dușmanii dvs. ascunși. Acestea pot fi deosebit de elaborate și puse la cale de o bună bucată de vreme. Pot fi oameni pe care i-ați anta­go­­nizat cândva și care trec la con­traofensivă. 1 și 2 sunt zi­lele de risc maxim. Nu reac­ționați față de persoanele care vin cu acuze sau insulte, deoarece ele sunt cel mai pro­­­babil manipulate de cei care mi­zează pe o reacție necu­getată din par­tea dvs. Păstrați-vă calmul și pu­neți întrebări, pentru a afla cine se ascunde în spatele ofenselor.

BANI: Patroana banilor, Venus, vă ajută să obțineți un câștig în plus cu relativă ușurință sau din activități creative. Nu este însă vorba de sume mari. În preajma lui 9, e cazul să re­zistați ispitei de-a intra în economii.

CARIERĂ: La acest capitol, sunteți cei mai vulnerabili la atacurile ina­micilor dvs. nevăzuți. Feriți-vă să par­ticipați la bârfe, mai ales la adre­sa prietenilor dvs., căci sigur vor ajunge la urechile acestora.

DRAGOSTE: Investiți pu­țin în garderobă la început de lună, și veți avea șansa să atrageți atenția măcar până pe 11. Pe 9, se poate declanșa o pasiune.

SĂNĂTATE: Sub nicio formă nu e ca­zul să vă apucați de bricolat, cel pu­țin în prima parte a lunii. Și șo­fatul presupune riscuri, pe 1 și 2 mai ales.

RAC

Venituri în plus

Micul benefic Venus în sem­nul dvs. până pe 11, inclu­siv, vă protejează întrucâtva de as­peritățile provocate de conjuncția între Marte, Uranus și Nodul Nord. Ca să le evitați cu totul, ar fi indicat ca până pe 6, să in­teracționați cât mai puțin cu cei din cercul dvs. de prie­teni sau din grupurile sociale din care faceți parte. Riscul de certuri se amplifică odată cu Luna plină din Vărsător, din 12, când situații minore vă pot declanșa reacții majore, venite din răni vechi, poate din fragedă copilărie. Este însă totodată o ocazie de-a înțelege de unde vi se trag anumite sensibilități și eventual să le și depășiți.

BANI: Eforturile pe care le depuneți încă de la începutul lunii pot duce la încheierea unor contracte avanta­joase până pe 4, sub influența unui Mercur prietenos. Din 12 încolo, Ve­nus cea prosperă sporește fluxul de venituri. Doar pe 19 e cazul să vă ab­țineți de la activități financiare.

CARIERĂ: Lucrurile merg mai încet decât v-ați fi dorit, iar din 21 puteți avea de-a face cu con­cu­rență neloială.

DRAGOSTE: Venus, în semnul dvs. până pe 11 inclusiv, vă face iubăreți. Aveți însă grijă, pe 9, ca emoțiile să nu devină prea intense.

SĂNĂTATE: Migrenele și sensi­bi­litatea încheieturilor brațelor se ma­nifestă după 20.

LEU

Expansivitate la maximum

Soarele e în zodia dvs. până pe 23 și vă vine mai ușor de­cât în orice altă perioadă a anului să vă manifestați individualitatea. Co­mu­nicarea verbală decurge les­ne până pe 5, grație lui Mercur, care străbate la rândul său zodia dvs. Pe 12 vine Ve­nus să vă înso­țească. O va face până la fi­ne­le lunii, ajutând cu pre­cădere Leii talentați. Totuși, în preaj­ma lui 19, ex­pansivitatea exagerată vă poate atrage anumite admonestări. Via­ța socială se accelerează din 21, sub influența lui Marte în Gemeni. Nu intrați în dispute cu bărbați tineri și temperamentali din cercul dvs. social.

BANI: Mercur vă ajută să purtați ne­gocieri fructuoase în intervalul 5-26, când puteți și semna fără grijă docu­mentele aferente. În preajma datei de 21 însă, e bine să cereți opinia unui specialist, căci vă puteți lăsa păcăliți.

CARIERĂ: Traversați un fel de câmp minat. Dacă aveți posibili­ta­tea să nu mergeți la serviciu, mai ales pe 1 și 2, ideal până pe 12, ar fi recomandabil. Fiți prudenți și pe 24, când niște prevederi profesionale se pot schimba brusc.

DRAGOSTE: De dvs. de­pinde menținerea echilibrului în cuplu, mai ales în preajma lui 19, cu toate că perechea dvs. este personajul urâcios.

SĂNĂTATE: Odihniți-vă și îngrijiți-vă pe îndelete până pe 11, cu excepția zilei de 9, când tratamentele cor­po­­rale se pot solda cu infecții.

FECIOARĂ

Luna cu prieteni buni

E bine să cultivați prieteniile, mai ales pe cele cu femei, până pe 11 inclusiv. Prietenele dvs. vă pot ajuta în mai multe feluri: de la sfa­turi privitoare la amor sau bani, și până la forme concrete. Dacă sunteți Fecior, fiți atenți să nu creați situații ambigue în jurul datei de 9. Există bărbați care vă invidiază și în­cearcă să vă submineze, dar din 12, înce­pând, intrigile țesute de aceș­tia pot fi contracarate de prietenii dvs. Aveți câștig de cauză din 23, când prie­tenii dvs. îi înving pe intriganți fără a se lăuda măcar cu asta.

BANI: Vă sfătuim să vă apucați de tratative odată cu intrarea șefului dvs., Mercur, în sem­nul Balanței, și anume din 26.

CARIERĂ: Supra­ve­gheați-vă compor­ta­mentul față de colabo­ra­tori, mai ales în preajma datei de 19, când unii dintre aceștia se pot coa­liza împotriva dvs., dacă ați fost prea exigenți în ultima vreme.

DRAGOSTE: Cea de-a doua ju­mă­tate a lunii vă poate fi de folos în privința relațiilor. Dacă ați lăsat în urmă povești neduse până la capăt, e indicat să vorbiți cu respectivele persoane. Acest lucru v-ar putea fi de folos amândurora. Cei care și-au făcut curat pot începe o nouă relație după Luna nouă din 27.

SĂNĂTATE: Feriți-vă de eforturi, în special dacă aveți probleme cu inima sau cu sistemul osos. Data de 19 e critică.

BALANȚĂ

Evitați proiectele legate de bani

În august, oscilați între nevoia de societate și nevoia de singurătate. E normal ca o Balanță să oscileze, dar e și util să afle când îi folosește mai mult să stea retrasă și când îi merge mai bine dacă se vede cu prietenii. Activitățile sociale sunt cate­go­ric de preferat până pe data de 4 inclusiv, după care simțiți nevoia să vă retrageți, și anume până pe 11. Ulterior, eleganta Venus vine cu o ofertă de ne­refuzat la capitolul eve­nimentelor sociale. Aveți însă grijă să nu intrați la mijloc, dacă vă băgați să mediați un conflict în preajma lui 19.

BANI: Nu vă băgați sub nicio formă în afaceri. Mai ales pe 1 și pe 2, acestea sunt supuse unor riscuri imen­­se de a eșua. Prudență mare vă recomandăm cel puțin până pe 8, iar apoi din nou, pe 25, când con­dițiile inițiale ale unor înțelegeri se pot schimba brusc.

CARIERĂ: Ciuliți urechile la bârfele din culise, între 5 și 26, dar fără a participa activ la ele. Infor­mațiile pe care le puteți afla, mai ales după 18 vă pot fi de un real folos.

DRAGOSTE: În cuplurile stabile, partenerul dvs. e mai puțin expansiv ca înainte, dar e în continuare deschis și fermecător. La capitolul iubiri noi, tre­buie să aveți grijă cum navigați pe 19, când preten­țiile celuilalt vă pot exaspera.

SĂNĂTATE: Respectați cu minuțiozitate regulile de igienă corporală, începând din 5. Riscul ca ne­glijența să producă infecții urinare e mare, în preaj­ma lui 23.

SCORPION

Risc de certuri cu vârstnicii

Aveți grijă cum gestionați relațiile cu cei din familie, mai ales cu vârstnicii. Acestea pot deveni de-a dreptul insuportabile, în preajma datei de 19, când se poate ajunge la o veritabilă ruptură. Nu mizați pe faptul că seniorii familiei vor trece pes­te motivele disputei, tot dvs. vă revine sarcina de a aplana situația. Sau puteți ruga o femeie din fa­­milie să vă servească drept mediator. În cazul acesta, lucrurile se remediază către sfârșitul lunii.

BANI: O idee de afaceri vă pune la treabă înce­pând din 21. Poate fi o idee a dvs., pentru care căutați investitori, sau o propunere care vine din partea altora. E de luat în calcul.

CARIERĂ: Pe măsură ce luna înain­tează, se acumulează și tensiunile în­tre dvs. și șefi. Ascundeți-vă iritarea, căci Venus vă oferă o porție de răb­dare în plus, din 12. Asta nu exclude însă o con­frun­tare pe 19, când e cazul să vă amintiți că cel mai deștept cedează.

DRAGOSTE: Perechile consacrate sunt primej­duite la început de lună de energia combinată a tem­peramentalului Marte și a lui Uranus, supra­numit și planeta divorțurilor. Zilele cruciale sunt 1 și 2. Agresivitatea dvs. va scădea după data de 20.

SĂNĂTATE: Fizic, nu aveți de ce să vă faceți griji, dacă vă menajați ficatul și pancreasul.

SĂGETĂTOR

Aventuri incitante

Cei plecați în concedii, către destinații mai exo­tice, pot trăi aventuri incitante, mai ales la în­ceput de lună, însă cu condiția de-a nu se expune unor riscuri inutile. Unele dintre revelațiile dvs. pot fi atât de interesante, încât vor intra în patri­moniul familiei, sub formă de povești de transmis nepoților. Din 12, Venus în Leu vă mai tempe­rează pornirile de exploratori. Veți dori să vă faceți remarcați mai degrabă prin vreun talent sau prin cultură. Și veți reuși. Doar în preajma datei de 19 e bine să stați deoparte, căci dacă spuneți ceva greșit, veți fi drastic puși la punct.

BANI: Începutul de lună e promițător, poate apărea o creștere salarială. Fiți însă circumspecți pe 9. Atenție cum gestionați veniturile în raport cu economiile sau datoriile.

CARIERĂ: Dvs. aveți gura slobodă, iar gafele vă pot costa, mai ales cele comise pe 1 și 2. Spu­neți ce vă nemulțumește, dar nu judecați pe ni­meni, căci vă puteți înșela.

DRAGOSTE: Relațiile de amor devin mai rea­liste, în sensul bun al cuvântului, la începutul lunii. În perechile stabile, partenerul poate deveni cam dominator, începând din 21.

SĂNĂTATE: Evitați meșteritul și țineți-vă, în general, departe de obiecte metalice ascuțite și de instalații electrice, mai ales pe 1 și 2. Durerile de cap și insomniile pot fi alte belele, ce pot apărea și în jurul lui 19 și 24.

CAPRICORN

Timp ideal de vacanță

Pregătiți-vă să vă arătați forța interioară. La început de lună, în special pe 1 și 2, puteți in­­terveni cu calm în situații în care alții își pierd ca­pul, acționând haotic. E însă nevoie să vă țineți sub control propriile porniri. Este deci important să nu vă lăsați contagiați de ceea ce simt cei prinși în situațiile respective. Decizii deosebit de inspirate mai puteți lua la mijlocul lunii. Pe 22-23, e ideal să vă faceți cunoscute părerile: nu ezitați să ieșiți în fa­ță. O perioadă bună pentru concedii sau excursii e 5-26, dar în preajma lui 21 e bine să stați pe loc.

BANI: Deși sunteți chibzuiți, în August puteți în­tâlni situații care vă dau ghes să acționați impulsiv, fără prudență. Abțineți-vă să întreprindeți orice, pâ­nă cel puțin pe 6 și apoi în preajma lui 19. Apoi lucrurile se clarifică.

CARIERĂ: Discuțiile purtate în familie, la început de lună, posibil cu o rudă prin alianță, sunt rodnice. După 20, vă puneți pe treabă cu energie marțiană. Nu le cereți însă celorlalți să aibă aceeași energie.

DRAGOSTE: Perechea dvs. e tandră, până pe 11, iar pe 9 pasiunea e maximă. Relațiile de amor ne­ma­­trimonial se pot rupe brusc, la începutul lunii, riscul maxim fiind pe 1 și 2.

SĂNĂTATE: Energia crește brusc după 20, sub influența lui Marte. Evitați eforturile care vă solicită excesiv încheieturile brațelor.

VĂRSĂTOR

Iritări în familie

E greu să vezi toate greșelile comise de cei din familie și să nu intervii, mai ales știind care sunt soluțiile, dar, din păcate, exact cu aseme­nea situații vă confruntați la început de lună. Pe 1 și 2, mai ales dacă aveți printre rude bărbați tineri, voluntari și temperamentali, e bine să vă abțineți de a-i critica. Vă puteți oferi părerea într-o manieră obiectivă, fără a insista. E greu de abordat o ase­me­nea atitudine, mai ales dacă deciziile rudelor vă afectează negativ proiectele personale, dar al­ternativa e și mai rea. La mijlocul lunii puteți reuși să găsiți o soluție constructivă, care să împace pe toată lumea.

BANI: În perioada 5-26 puteți pune la punct amă­nunte contractuale importante avantajoase, privi­toare la afacerile ori capitalul dvs. Mai puțin însă în preajma lui 19, când Neptun vă poate tul­bura luciditatea deciziilor.

CARIERĂ: Puteți veni de hac celor care vor să vă lucreze din umbră la mijlocul lunii (zile optime 14 și 15)    și apoi în preajma lui 23, când îi puteți de­ter­mina să se dea singuri de gol.

DRAGOSTE: Deși dvs. înșivă sunteți mai mo­rocănoși, îndeosebi la mijlocul lunii și pe 19, pe­rechea vă oferă dovezi de afecțiune. Marte vine cu noi pasiuni, după 20.

SĂNĂTATE: Cineva din familie vă poate face rost de leacuri eficiente pentru problemele dvs. infecțioase, la mijlocul lunii.

PEȘTI

Gospodărie și bani

Treburile casnice încep să se aglomereze, începând din 20. E posibil ca cineva tânăr și energic să vă pună la treabă și la început să nu prea aveți chef să vă înhămați la toate treburile acelea, care probabil că presupun un efort fizic destul de susținut. Dar vă intrați în ritm, văzând re­zultatele, iar către finele lunii activitățile gospo­dărești pot ajunge să vă facă plăcere. Fiți foarte atenți la volan, inclusiv la colegii de trafic, atât la începutul lunii (risc maxim prezintă 1 și 2), cât și în jurul datei de 25, când ar fi cel mai bine să nu vă urcați la volan, pentru că puteți fi implicați într-o conjunctură de necontrolat. Nici cu amicii nu-i bine să ieșiți în aceste perioade.

BANI: La începutul și la sfârșitul lunii e bine să vă ocupați activ de chestiuni bănești. La început, ca să vă administrați mai eficient veniturile direc­te, la sfârșitul lunii, ca să negociați cu privire la afa­ceri.

CARIERĂ: După 11, creșteți în popularitate, în rândul colegilor, dar în preajma lui 19, unii, poate chiar dintre șefi, încep să invidieze această popularitate.

DRAGOSTE: Partenerul vă spune cu subiect și pre­dicat ce gândește și dorește, între 5 și 29. Luați în serios spusele sale, poate mai puțin pe 21 .

SĂNĂTATE: Menajați-vă coloana, la mijlocul lunii, mai ales, când și cardiacii zodiei ar trebui să evite eforturile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian