Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mirosurile corpului

– Căldurile verii le accentuează, făcând să devină, adesea, insupor­ta­bile. Mai ales mirosul de sudoare ne întoarce stomacul pe dos. El trebuie remediat. Lupta contra lui începe sub duș și continuă toată ziua –

Un produs cosmetic potrivit

Foto: Shutterstock

* Săpunuri sau geluri bacteri­cide – se gă­sesc în comerț și conțin sub­stanțe a căror acțiune de înlăturare a mirosului se prelungește și după duș. Unele dintre ele usucă pielea, caz în ca­re trebuie folosite doar în zonele cu probleme – subsuorile, zona anală și ge­nitală. Vă reco­man­dăm cu căl­dură preparatul englezesc „Harro­gate”, un săpun lichid cu sulf care se găsește și în far­maciile noastre.

Deodorante din cămară

* Ștergeți-vă regu­lat sub­­suorile cu un tam­pon de vată înmu­iat în oțet. Li­mi­tează numărul bac­te­riilor ca­re produc mirosul neplăcut. Nu fo­losiți oțe­tul după ce v-ați epilat pă­rul de la sub­suoară, pentru că miro­sul va dura toată ziua.

* Pudrați zonele unde transpi­rația este abundentă cu bicarbonat de sodiu sau făină de mălai. Absorb umiditatea, iar bicarbonatul dis­truge bacteriile responsabile de mirosurile urâte.

* Epilați-vă sistematic subsuo­rile. Firele de păr accentuează mi­rosul, pentru că rețin bacteriile din sudoare.

* Schimbați maioul și cămașa în fiecare zi, ba chiar de două ori da­că este cazul și afară e foarte cald.

Soluții naturale

Toate produsele ce ur­mea­ză pot fi folosite la sub­suoară, dar nu și în zonele intime.

* Uleiurile esențiale de lavandă, pin și mentă, diluate, sunt eficiente contra bac­te­­riilor. Încercați-le mai întâi pe o por­țiune mică de piele, ca să vedeți dacă nu dau reacții alergice.

* Salvia, o plantă aromatică folo­sită în bu­cătărie, elimină bacteriile și regularizează trans­pirația. Preparați o infuzie concentrată din frunze de sal­vie și păstrați-o într-o sticlă, în frigi­der. Spălați-vă de mai multe ori pe zi locurile unde transpirați.

* Sucul de lămâie aplicat în zo­nele cu pro­bleme are același efect de înlăturare a mirosului.

Alimente-medicament

* Pătrunjelul – este o plantă re­pu­­tată pentru virtuțile ei antio­do­rante. Mâncați-l în stare crudă sau pre­parat ca infuzie (o linguriță de plan­tă la o cană de apă).

* Teiul, administrat sub formă de infuzie, stimulează eliminarea deșeu­rilor toxice din orga­nism. Parfumul lui se imprimă și în piele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian