Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ELENA S. – București, F. AS nr. 1527: „În fiecare noapte îmi amorțesc mâinile”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Consider că „amorțeala mâinilor”, în lipsa unei cauze precise, pe care numai un medic e în măsură să o stabilească, poate fi provocată de o circulație periferică de­ficitară sau de o afecțiune neurologică. „Vâjâielile puternice în cap” ar putea fi consecința unei insuficiențe circulatorii cerebrale. Pentru toate acestea, vă pro­pun următoarele:

1. Tratamentul intern al insuficienței circu­latorii periferice se poate face cu Saschiu, fructe de Castan sălbatic. Ele se pot folosi sub formă de ceaiuri, tinc­turi sau vinuri. (Farmacia Faltis are un mix de tincturi din aceste plante. Preparatul se nu­mește Venotrof.)

Pentru amorțeala înso­țită de durere, rezultate bune se obțin și cu trata­mente aplicate extern, cu substanțe vasodilatatoare sau revulsive, obținute din plante medicinale. Găsiți aceste creme la Farmacia Faltis.

2. În tratamentul insu­ficienței circulatorii cere­bra­le, pot fi întrebuințate preparate farmaceutice din: Saschiu, Ginkgo biloba, Tescovină, Păducel. (Far­macia Faltis prepară un mix de tincturi din aceste plante numit Cerebrotrof.)

Rețete de făcut acasă

* Saschiu – se foloseşte planta întreagă.

Decoct: se beau câte 2 ceşti de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai divers.

Vin: se administrează 30 ml pe zi, după masă.

* Ginkgo biloba – frunzele de ginkgo biloba conțin bioflavonoide, benefice în amețeli, vertij, migrene, cefalee, anxietate sau depresii psihice, suprasolicitare nervoasă.

Infuzie: Se beau 2 căni de ceai pe zi, după masă.

Tinctură: se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi, cu puțină apă sau ceai divers.

Vin: se administrează 2 linguri, de 2 ori pe zi.

* Păducelul – se folosesc fructele, care sunt cele mai bogate în principii active cum ar fi deri­vaţii flavonozidici, derivaţii antocianici şi acizii triter­penici. Preparatele de Păducel se folosesc în cazul insuficienței cerebrale însoțite de dureri de cap.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin terapeutic: Se administrează câte 30 ml (2 linguri), de 2 ori pe zi, după masă.

* Tescovina – se folosesc cojile și semințele de la strugurii roșii, obținute toamna, în vinificația strugurilor. Este bogată în resveratrol și derivați antocianici care neutralizează radicalii liberi re­zultați în procesul de metabolism, relaxează și dilată vasele cerebrale.

Pulbere: Se iau câte 2 lingurițe pe zi, după ma­să, amestecate în iaurt, sana, lapte bătut sau miere.

Capsule: Se iau câte 3 capsule pe zi.

Tinctură: Se administrează câte 30 de picături, de trei ori pe zi, după masă.

* Castanul sălbatic – se folosesc fructele, ușor de recoltat toamna. Printre compuşii cu rol far­maceutic din castane se numără saponinele, în special escina, taninurile, afrodescina şi numeroase principii amare. Efectele pe care preparatele din castane îl au asupra sistemului circulator sunt nu­me­roase: tonifică şi repară venele şi capilarele le­zate, fluidizează fluxul sanguin, îmbunătățesc cir­culația periferică deficitară.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se administrează 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin terapeutic: Se iau câte 2 linguri de preparat, de 2 ori pe zi, după masă.

O parte din plantele medicinale sau preparatele farmaceutice prezentate mai sus pot fi achiziționate prin Fan Courier sau Poșta Română, cu plata ram­burs la primirea coletului, de la Farmacia Faltis. E nevoie de nume, prenume, adresa exactă și nr. de telefon.

ILIE TUDOR – redactor „Formula AS”, specializat în terapii naturiste

„Sufăr de insuficienţă ovariană secundară” (Răspuns pentru L.R., F. AS 1527)

Insuficiența ovariană secundară poate fi produsă de o infecție, le­ziune, tra­tament medicamentos etc. Din cele scrise de dvs., nu reiese cauza, cunoașterea ei putând con­duce la abordarea corectă a acestei tul­burări. De principiu, activitatea ovariană este foarte bine reglată și stimulată de produsele apicole. În magazinele noastre naturiste, găsiți Lăptișor de matcă în miere, cu 30% concentrație, din care se iau 2-4 lingurițe pe zi. De asemenea, capsu­lele cu Brânca ursului sau Brânca montană a ursului stimulează ovu­lația, ajutând la folosirea optimă a rezervei ovariene. Se iau 2-3 capsu­le pe zi. Există și amestecul fito-apicol „FERTILITATE FE­MEI”, produs de „Api­colScience”, care se administrează conform speci­ficațiilor de pe etichetă și care contribuie la îmbu­nătățirea fertilității.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Sufăr de ejaculare precoce” (Răspuns pentru T. S., F. AS nr. 1497)

Carmen Ponoran

Vă recomand să urmați o cură cu extracte gemoterapice, care s-au dovedit a fi eficiente în cazul ejaculării precoce. De administrat: Extract din muguri de Stejar și Extract din amenți de Salcie (dimineața, câte 2 ml din fiecare) și Extract din amenți de Salcie (seara, 2 ml). Ex­tractele se diluează în puțină apă (20-30 ml) și se țin câteva se­cunde în gură, înainte de înghițire, pen­tru a facilita și absorbția la nivel lingual. Cura trebuie urmată timp de 2 -3 luni, pentru un efect de durată. La nevoie, Extractul din amenți de Sal­cie se poate lua de 3 ori pe zi. Gemoterapicul din amenți de Salcie are recomandare specifică în stări de hiperex­citabilitate sexuală, inclusiv cu manifestări de tip ejaculare precoce, reduce și stresul, iar cel din Muguri de Stejar, este un întăritor și revi­talizant al organismului. Numai bine!

„Am dureri mari la ciclu” (Răspuns pentru ELENA M. – Galați, F. AS nr. 1502)

Pentru că aveți și chisturi ovariene, ar trebui să vedeți dacă nu se impune un trata­ment chirurgical. Ca tratament alter­nativ, vă propun să încercați o cură gemoterapică, timp de 3 luni de zile, cu Extract din mlădițe de Zmeur, Extract din mu­guri de Coacăz negru și Extract din muguri de Călin, câte o administrare pe zi din fiecare: Coacăz, dimineața, Zmeur, la prânz, și Călin, seara. Înainte de ciclu, pe perioada deru­lării lui și încă 2-3 zile după, administrați Com­plexul gemoterapic Polygemma 20 – Premenstrual, de 3 ori pe zi (în timpul acesta se continuă și administrarea celorlalte extracte gemoterapice). Numai bine!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Mi se usucă foarte tare gura” (Răspuns pentru VASILE R. – Focșani, F. AS nr. 1517)

Seara, la culcare, după ce v-aţi spălat pe dinţi, puneţi 1/2 linguriţă de Tinctură de Propolis, în 1/2 lingură de Miere de albine, omogenizaţi cele două componente cu o scobitoare sau un băţ de chibrit şi sugeţi acest amestec, ca pe o bomboană. Pe măsură ce se umple gura cu salivă, nu o scuipaţi, ci o înghiţiţi. Peste zi, este indicat să vă clătiţi gura (fără să înghiţiţi), după mesele principale, cu 1/2 pahar de ceai cald de Muşeţel sau Gălbenele, în care aţi dizolvat 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Dacă această metodă nu dă randament, contac­taţi-mă.

„La doar 10 ani, fetiţa mea are discopatie lombară” (Răspuns pentru Iulia T. – Bucureşti, F. AS nr. 1516)

Da, este dificil tratamentul pentru o copilă de numai 10 ani, când suferinţa aceasta este specifică persoanelor de vârsta a treia! În cazul de faţă, foarte im­portante sunt stilul de viaţă şi ali­mentaţia. În primul rând scoateţi-o din faţa calculatorului, tabletei sau tele­fonului şi trimiteţi-o afară la joacă, la sport şi mai ales la înot! Să stea la calculator doar pentru strictul necesar! Apoi alimentaţia trebuie să fie cât mai vegetariană, mai simplă şi mai puţin procesată termic cu putinţă. Car­nea roşie şi în special carnea de porc + deri­vatele, trebuie obligatoriu şi urgent scoase din orice meniu. E admisă carnea albă, de pasăre sau peşte, maximum o dată pe lună. Lactatele trebuie raţio­nalizate şi să aibă un conţinut minim de grăsime. De asemenea, se vor elimina total: băuturile carbo-gazoase îndulcite şi intens colorate, de tip cola, cipsurile, stixurile, dulciurile de cofetărie şi pro­dusele de patiserie preparate industrial şi pream­balate.

Aerul poluat din marile oraşe trebuie și el evitat. Ar fi bine să vă mutaţi într-o zonă rurală sau măcar fetița să-şi petreacă cât mai mult timp acolo. Ca trata­ment, căutaţi prin farmacii pre­parate de uz extern care să conţină Venin de albine ală­turi de următoarele extracte de plante: Boswelia, Gheara-diavolului, Turmeric, Untul-pământului şi Tătăneasă, cu care să o masaţi uşor în zona lombară de două ori pe zi. Dacă nu găsiţi combinaţia mai sus amintită, contactaţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian