Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu IN

Foto: Shutterstock

Mai ales doamnele cu ten sensibil ar trebui să folo­seas­că prioritar rețetele de frumusețe cu in. Sunt naturale, se pot folosi fără nicio restricție.

Mască pentru față cu seminţe de in şi măr

O lingură de pul­bere din seminţe de in râşnite se amestecă cu 3 linguri de lapte fierbin­te, o lingură de ulei de in, o lingură de amidon ali­men­tar şi un măr verde dat prin răză­toarea mică. Se aplică pe faţă şi pe gât, se spală după 30 de minute cu apă caldă.

Mască pentru tenul îmbătrâ­nit

Se dă prin răzătoarea cu orificii mici un măr verde curăţat de coajă. Terciul se amestecă cu o lingură de ulei de in, o linguriţă ulei din sâmburi de struguri, o lin­gu­ră de brânză de vaci proas­pătă şi o lingură de făină de ovăz. Se a­plică pentru 20 de mi­nute şi se spală cu apă caldă, apoi cu apă rece.

Mască pentru păr, din pâine neagră şi ulei de in

Câteva felii de pâine de secară se usucă la soare sau pe ca­lorifer. Peste 200 g de pâine usca­tă se toarnă 175 ml de apă cloco­tită, se amestecă până se obţine o compoziție unifor­mă. Se adaugă 3 lingurițe ulei de in. Se ob­ține o pastă care se aplică pe păr, se aco­peră cu o pungă de plastic, dea­supra se înveleşte cu un prosop flau­șat şi se ţine 30-45 de minute. Se spa­lă cu șampon şi se clătește cu o can­titate mare de apă caldă.

Important!

* Preparatele cu ulei sau seminţe de in se pregătesc ime­diat înainte de fo­lo­sire, altfel își pierd efectul, se descompun unele vitamine sau se înă­creşte muci­la­giul.

* Pentru ca in­gredientele să pă­trundă mai uşor în piele, înainte de aplicarea măştilor, se face o baie de aburi sau se ţine pe față un prosop flaușat îmbibat cu apă fierbinte.

* Inul este o plantă „calmă” şi nu ac­ceptă nervozitate ridicată, at­mosfe­ră stresantă. De aceea, îna­inte de pro­cedură, tre­buie să vă relaxaţi sau să vă culcaţi cel puţin 30 de minute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian