Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Începem luna Septembrie cu un excelent tonus mental, de care sunt responsabili Mercur cel deștept, Marte cel asertiv și Jupiter cel tolerant. Aceste atuuri ar trebui folosite până pe 10, pentru a rezolva amiabil chestiuni legale, ori pentru a aduce echilibru în parteneriat – fie în cuplu, fie într-o relație de asociere. Din 11, când Mercur intră în retrogradație, comunicarea începe să se degradeze ori apar lucruri lăsate încâlcite. Energia investită în viața pro­fesională ne poate aduce realizări atât practice, cât și pe plan social. Între 6 și 29 Septembrie, Venus trece prin Fecioară, favorizând crea­tivitatea și coeziunea echipei de la serviciu. Din 24 încolo, însă, trebuie să fim atenți la detalii legate de comunicarea cu colaboratorii. Luna plină în Pești, din 10, ne intensifică sentimentele, putem fi năpădiți de un adevărat tsunami de emoții. De evitat este să ne lăsăm pradă sentimentelor de victimizare. Luna nouă din Balanță, din noaptea dintre 25 și 26, ne face să ne evaluăm relațiile, dar trebuie să ne ferim să îi judecăm aspru pe cei din jur. Către finele lunii, suntem confruntați cu necesitatea de-a face schimbări în viața noastră, ceea ce nu ne place, dar nici nu ne mai putem preface că lucrurile funcționează după cum ne dorim –

BERBEC

Focus profesional

V-ar plăcea să aveți un pro­gra­m cât mai încărcat, să vă vedeți cu cât mai mulți prieteni, să faceți excursii sau să ieșiți la diver­se evenimente. Acestea pot fi deo­sebit de reușite până pe 10, când discuțiile se dovedesc animate, pli­ne de învățături și de umor. Către fi­nele lunii, s-ar putea să rezolvați niș­te probleme privitoa­re la priete­nie și/sau bani, care nu mai suportă amânare, mai ales dacă sunt impli­cate persoane mai în vârstă.

BANI: În cazul în care dvs. sunteți datori unor prieteni, faceți tot posi­bilul să vă achitați de obligații, îna­inte de finele lunii, sau să explicați exact cum stau lucrurile.

CARIERĂ: În septembrie cade mult accentul asupra vieții profe­sio­­nale, mai ales a relațiilor de mun­­că. Cu sprijinul micului bene­fic Venus, pe care o aveți alături în­tre 6 și 20, vă puteți motiva, iar șefii vă pot răsplăti, cel mai probabil pe 19 sau 27.

DRAGOSTE: Pe cât de produc­tive sunt discuțiile cu perechea pâ­nă pe 10, pe atât de deranjante pot de­­­veni ulterior, din te miri ce fleacuri, până pe 23, din pricina lui Mercur retrograd.

SĂNĂTATE: Până pe 5, ar fi cazul să vă feriți de eforturi, mai ales dacă sunteți cardiaci. Și persoanele care suferă de afecțiuni ale coloanei ar trebui să se menajeze în acest interval.

TAUR

Schimbări și bani

Proverbiala dvs. răbdare va fi pu­să din nou la încercare, către finele lunii. E drept că nu vă plac schim­bările, dar anumite lucruri care v-au fost impuse de-o vreme încoace vă fac să vă doriți tot mai mult să vă descotorosiți de limitări, pe care le considerați (și probabil sunt) abuzive și nejustificate. Gândiți-vă dacă aceste frustrări nu rezidă cumva chiar în psi­hicul dvs., de exemplu dacă ele au în­ceput să se facă simțite într-o perioadă în care ați dat dovadă de slăbiciune sau, dimpotrivă, aroganță.

BANI: Ideile care vă vin până pe 10 au mari șanse să fie lucrative. Puneți pro­blema corect și vă valorificați apti­tu­dinile. Dar mai apoi, mai precis pâ­nă pe 23, va fi cazul să faceți niște ajustări.

CARIERĂ: Aici e cel mai probabil să vă izbiți de senzația că „nu se mai poa­te așa!”. E posibil să stea așa lucrurile, dar una este să înfăptuiți schimbarea planificat, cu calm, alte e să vă trântiți impulsiv demisia pe masă.

DRAGOSTE: Poate nu vă dați sea­ma, dar partenerul dvs. se poate să se fi săturat de faptul că, din 2019 în­coa­ce, ați început să faceți cam ce vă taie capul, fără să țineți seama și de do­rințele sale. Aici ar trebui să vă obser­vați și, de preferință, să vă corectați.

SĂNĂTATE: Încercați să rezistați tentațiilor sub formă de mâncare și băutură, mai ales la început de lună, altfel ficatul dvs. se va resimți.

GEMENI

Afirmare puternică

Energicul Marte în semnul dvs., însoțit de aspecte fru­moase din partea comunicativului Mercur și a marelui benefic Jupiter, vă fac să ieșiți în evidență. Sunteți percepuți ca întreprinzători, plini de perspicacitate și de umor. Cel mai puternic impact îl aveți până pe 10, mai apoi s-ar pu­tea să aveți de corectat pe ici- pe colo niște vorbe care v-au scăpat. Nu ratați întâl­nirile de familie, între 6 și 29. Cele care au loc pe 19 ori 27 vă pot pro­duce o conexiune afectivă mai pro­fundă cu cei din neam. În plus, ele vă conectează într-o mai mare mă­sură cu puterea dvs. interioară.

BANI: Tot cineva din familie vă poate sfătui în legătură cu felul în care puteți valorifica o moștenire ori un talent nativ, de așa manieră încât să vă aducă un venit substanțial.

CARIERĂ: În cazul în care Luna plină din Pești, de pe 10, coincide cu finalizarea unui proiect și aveți o șefă, aceasta poate fi impresionată de calitatea lucrării dvs., ceea ce vă aduce aprecieri.

DRAGOSTE: Se prea poate ca niște intrigi, de care habar nu aveți, să contribuie la ten­siunile care s-au adunat în relația de dragoste și care pot exploda pe final de lună.

SĂNĂTATE: Dacă vreți să scăpați de insomnii, care se pot în­teți către sfârșitul lunii, consumați energia fizică, făcând mișcare cu mo­derație. Suferinzii de reumatism pot trece tot atunci în fază acută.

RAC

Ritm alert și plăcut

Viața dvs. cotidiană se des­fășoară într-un ritm alert, dar la modul cel mai plăcut, în in­tervalul 6-29. Întâlnirile din 19 și 27 cu rudele, amicii sau vecinii pot să genereze adevărate re­ve­la­ții. La rândul dvs., îi pu­teți aju­ta pe alții să aibă reve­lații des­pre ei înșiși sau despre vre­un context pe care nu reu­șesc să-l desci­fre­ze. Luna pli­nă din Pești, din da­ta de 10, vă poate da o stare de reverie, dar asta doar dacă schimbați mediul, mer­­geți la un spectacol in­teresant sau vă îm­prieteniți cu o per­soană fas­­cinantă din străinătate sau din cu totul alt mediu decât al dvs.

BANI: Însăși Venus, în vechime po­reclită „patroana banilor”, vă poate aduce niște venituri în plus, până pe 5. La finele lunii, nu e cazul să ce­dați insistențelor vreunui prieten și să vă atingeți de economii.

CARIERĂ: Niște proiecte la care ați lucrat în mai-iulie și care n-au ieșit așa cum v-ați dorit pot să revi­nă în actualitate și să se dezvolte, mai ales dacă asta se întâmplă până pe 10.

DRAGOSTE: Cu cât ieșiți mai mult în lume cu parte­ne­rul, cu atât mai bine pentru re­lația de cuplu. Intervalul 6-23 se pretează cel mai bine la in­teracțiuni sociale, iar 19 și 27 pot fi zile de-a dreptul memorabile.

SĂNĂTATE: Rinichii sunt sen­si­bili. Mai ales în preajma Lunii pline din Pești, din 10, puteți re­ține lichide în organism, ceea ce îi vulnerabilizează.

LEU

Bani în pungă

Mulți dintre dvs. doresc să-și schimbe imaginea, stilul ves­timentar sau tunsoarea. Alegerile cele mai bune în acest sens le luați sub influența elegantei Venus, între 6 și 29. Unii dintre cei din anturajul dvs. s-ar putea să vă critice, după 23 mai ales, dar nu trebuie să-i luați în serios, s-ar putea să o facă doar pentru că s-au obișnuit cu altă versiune a dvs. Pe cât de plăcute și de eficiente sunt întâlnirile cu amicii și deplasările zilnice până pe 10, pe atât de încurcate pot să devină între 11 și 23, când Mercur retrograd în Balanță vă expune unor riscuri, și în comunicare, și la drum.

BANI: Aceeași Venus în Fecioară vă facilitează rontunjirea veniturilor di­rec­te. Poate vă ajută să vă valorificați o calitate încă neexploatată ori să ob­țineți niște colaborări lucrative.

CARIERĂ: Nu e exclus ca în preaj­ma lui 19 și a lui 27, să reușiți să faceți ca echipa dvs. să obțină un succes financiar semnificativ, ceea ce înseamnă că sunteți priviți cu mai multă considerație.

DRAGOSTE: Greu să vă re­ziste cineva până pe 5, cât timp o aveți pe Venus în semnul dvs. Se prea poate să doriți să vă reco­nectați cu cineva din trecut, ceea ce este înlesnit de aspectul ei favorabil cu marele benefic, Jupiter.

SĂNĂTATE: În aceast răstimp, puteți obține, cu un minimum de efor, un ma­­ximum de efect. La mijlocul lunii, sunteți în formă.

FECIOARĂ

Vise de afirmare

E multă activitate în zodia dvs. Soarele vă face să doriți să vă afirmați individualitatea, Venus vă în­dulcește eventualele asperități cri­tice, între 6 și 29. Are de lucru mai ales după 23, când Mercur retro­grad, tot în semnul dvs., vă dă ten­dința să priviți înapoi, culpabilizându-vă pen­tru greșeli comise în tre­cut. Ori pu­teți să-i judecați pe alții cu asprime nejustificată, pentru că fac greșeli similare cu cele comise de dvs. la un moment dat. Vă vine ușor să vă folo­siți forța interioară, mai ales în jurul datei de 19 și după 25.

BANI: Luna începe cu oportunități remarcabile. Unele situații, pe care le-ați crezut fără rezul­tat, pot redeveni ac­tua­le. Fiți chibzuiți și preciși, căci altfel du­pă 10 puteți să in­trați în încurcături.

CARIERĂ: Marte în Gemeni vă tre­zește ambiția. Luați inițiative rapide, corecte, și sunteți distributivi. Lu­crați mai bine singuri decât în echipă.

DRAGOSTE: Fie începeți o nouă și profundă relație de iubire, cel mai degrabă în a doua jumătate a lunii, fie reluați o poveste mai veche, pe care nu ai reușit s-o depășiți. A doua variantă e mai probabilă.

SĂNĂTATE: La început de lună e bine să vă dedicați îngrijirii corpo­rale. Finele lunii este marcat de mul­tă energie, dar comportă riscuri la nivelul gambelor.

BALANȚĂ

Cu soarele în zodie

Doar până pe 5 vă tentează să ieșiți în lume și să socializați. Apoi vă simțiți mai con­fortabil văzându-vă doar cu prietenii apropiați,    cu ca­lități empatice, cărora vă puteți confesa. Este de asemenea posibil să vă implicați în muncă de ca­ritate. Din 24 s-ar putea să fiți dezamăgiți, aflând că anumite persoane, probabil tinere, vă bârfesc, dar nu puneți asta la inimă. Planeta comunicării, Mercur, în semnul dvs., vă subliniază eleganța și precizia în ex­primare până pe 10, dar apoi intră în mișcare re­trogradă și e preferabil să fiți rezervați în afirmații, până pe 23. Soarele intră în Balanță pe 23, um­plându-vă bateriile pentru următorul an, deci a sosit momentul să vă spunem „La mulți ani!”.

BANI: Fiți în continuare conservatori în ges­tio­na­rea banilor. Cel mai bine este să aruncați o privire la felul în care au mers lucrurile până în august.

CARIERĂ: Luna plină din Pești din data de 10 vă ajută să omogenizați echipa dvs. de colaboratori. Idei și inițiative noi pot fi puse în practică după Lu­na nouă din semnul dvs., pe 25.

DRAGOSTE: Luna nouă vă permite să faceți ajustări, pentru ca în cuplu și în familie lucrurile să se desfășoare mai bine. Poveștile de amor pot sfârși abrupt pe final de lună.

SĂNĂTATE: Fiți atenți cu privire la consumul de alcool, calmante etc., căci Luna plină din Pești din 10 vă face organismul mult mai sensibil la toxine.

SCORPION

În grația șefilor

Oricât de tentant ar fi să vă alăturați unor can­canuri, până pe 10, abțineți-vă. Asta, de­oarece retrogradația lui Mercur în Balanță (între 11 și 23) poate avea repercusiuni dacă se află că i-ați bârfit pe unii și pe alții. Important e însă să lu­ați amin­te la ceea ce spun alții și să vă exersați dis­cernământul, încercând să aflați care dintre aceste zvonuri sunt reale. Interacțiunile cu prietenii devin tot mai plăcute, din 6, sub influența lui Venus, mai ales dacă abordați subiecte culturale sau mergeți în grup la vreun eveniment artistic.

BANI: Se poate ca un partener de afa­ceri să devină întreprinzător luna as­ta, venind cu inițiative noi. Dar oca­zional vă poate enerva comportamentul său autoritar.

CARIERĂ: Profitați din plin de in­fluența micului benefic Venus asupra șefilor, care până pe 5, inclusiv, au o atitudine prietenoasă și încurajatoare față de dvs.

DRAGOSTE: Încercați să-i țineți pe vârstnicii familiei departe de partenerul de cuplu, altfel se pot naște situații atât de tensionate, încât ambele tipuri de relații să devină insuportabile pe final de lună. Luna plină din 10 poate aduce o nouă iubire.

SĂNĂTATE: În continuare vă confruntați cu o tendință de îngrășare. Pe 11, e nevoie să vă mena­jați brațele.

SĂGETĂTOR

Culcușiți în familie

Luna plină din semnul Peștilor, care se petrece pe data de 10, vă face să vă simțiți mai legați de nu­cleul familiei dvs. ca oricând. E bine să depă­nați amintiri, să le spuneți povești copiilor sau nepoților dvs. și să rememorați momente cu o puternică încărcătură emoțională din copilăria mică. Feriți-vă însă să lunecați pe panta victi­mizării sau să beți un păhărel în plus. Mai ales în ultimele zile ale lunii, ar trebui să conduceți cu multă precauție. Tot atunci pot să apară pe ne­așteptate probleme majore cu persoanele mai în vârstă din anturajul dvs.

BANI: Îndeosebi în preajma datelor de 19 și de 26, lucrurile se leagă într-o manieră aproape ma­gică.

CARIERĂ: Veniturile dvs. directe pot crește și ca urmare a unui salt făcut în carieră. Șefii vă re­marcă atât puterea de muncă, cât și capacitatea de sinteză, mai ales pe 19. Creativitatea vă poate fi răsplătită în preajma lui 26.

DRAGOSTE: În cuplurile consacrate, Marte provoacă tensiuni, care pot să devină dificil de suportat pe la mijlocul lunii, când perechea dvs. pare hotărâtă să ia de una singură toate deciziile.

SĂNĂTATE: Tensiunile au început să iasă din sistemul muscular, sunteți mai elastici, vă mișcați mai ușor, dar puteți avea de furcă cu insomniile. Ar fi bine să evitați băuturile reci sau expunerea la curent deoarece și gâtul poate să vă dea de furcă.

CAPRICORN

Ieșiți în față!

Pregătiți-vă să vă arătați forța interioară. La început de lună, în special pe 1 și 2, puteți in­­­­terveni cu calm în situații în care alții își pierd ca­pul. E însă nevoie să vă țineți sub control propriile porniri și să nu vă lăsați influențați de ceea ce simt cei prinși în si­tuațiile respective. Decizii deosebit de inspirate mai puteți lua la mijlocul lunii. Pe 22-23, e ideal să vă faceți cunoscute părerile: nu ezitați să ieșiți în fa­ță. O perioadă bună pentru concedii sau excursii e 5-26, dar în preajma lui 21 e bine să stați pe loc. În septembrie simțiți nevoia de a vă afirma, iar în lo­cul timidității uneori paralizante, vă simțiți dornici să vă împărtășiți experiența de viață și poate chiar crâmpeie din viața personală.   

BANI: În niciun caz nu trebuie să vă apropiați me­sele de joc. Nici nu e cazul să investiți într-un pre­supus talent al copilului, căci tot ce se între­ză­rește e o pierdere de bani.

CARIERĂ: Comunicarea cu șefii decurge bine până pe 10 inclusiv, dar Mercur retrograd între 11 și 23 în Balanță poate să aducă la lumină niște neajunsuri.

DRAGOSTE: Banii pot să fie un subiect de ceartă cu persoana iubită, care poate deveni de-a dreptul aprigă pe final de lună.

SĂNĂTATE: Marte în Gemeni vă poate indica o predispoziție către accidente, vizând capul și înche­ie­turile brațelor, deci sunt de evitat solicitări fizice mari.

VĂRSĂTOR

Disensiuni cu cei apropiați

Saturn în semnul dvs. nu se înțelege deloc cu guvernatorul modern al zodiei dvs., Ura­nus, aflat momentan în Taur. Când cele două pla­nete care guvernează semnul dvs. se ceartă, n-aveți cum să vă simțiți bine în pielea dvs. Mulți dintre dvs. simt că cei din familie aruncă prea multe res­pon­­sa­bilități asupra dvs. Resentimentele dvs. cresc, pe măsură ce sarcinile nedorite se acumu­lea­ză și se poate ajunge la disensiuni grave în sânul fa­mi­liei, mai ales la sfârșitul lunii. Până pe 10, vă prind bine călătoriile, participarea la evenimente cul­turale, lecturile pe teme filozofice. Din 11 în­colo însă, Mercur retrograd vă strică și aceste evadări.

BANI: Luna plină din Pești de pe 10, se poate solda cu un câștig mai substanțial decât v-ați fi așteptat la începutul proiectului. În preajma datei de 19, ar fi bine să evitați să vă faceți calcule, căci nu veți putea depista eventuale greșeli.

CARIERĂ: Atât în preajma lui 19 cât și a lui 26, câ­te un personaj binevoitor vă susține cu discreție, din umbră, interesele.   

DRAGOSTE: Numai de asta nu vă arde, dacă sunteți într-un cuplu consacrat. În schimb, burlacii zodiei se pot trezi pradă unei pasiuni intense, sub influența lui Marte în Gemeni.

SĂNĂTATE: Profitați de prezența micului be­ne­fic Venus în Fecioară, deoarece ea tinde să armo­ni­­zeze funcțiile organismului, mai ales între 6 și 29.

PEȘTI

Meșterul casei

Viața de familie devine mai intensă, sub influența lui Marte în Gemeni. Bărbații familiei pot veni cu tot felul de inițiative, legate de gospodărie sau de diverse schimbări necesare prin casă. Dacă este vorba despre reamenajări sau reparații care presupun lucratul la foc deschis sau mânuirea de metale, e bine să nu vă ocupați de aceste activități în jurul datei de 17, deoarece există posibilitatea de a vă răni. Dacă aveți de su­dat, de exemplu, nu uitați să vă puneți ochelari de protecție. Deplasările întreprinse pe final de lună pot de asemenea fi însoțite de probleme neaștep­tate, care pot să aibă de-a face cu partea electrică a vehiculului dvs. Nu vă apucați să reparați sin­guri eventualele defecțiuni.

BANI: Anumite probleme bănești restante pot fi rezolvate cu ajutorul unui bărbat tânăr și energic din familie, ideal în primele zile ale lunii.

CARIERĂ: E posibil ca o persoană mai în vârstă, eventual un fost șef, care nu vă prea simpatiza, să încerce să vă creeze neplăceri, răspândind zvonuri false despre dvs.   

DRAGOSTE: Luna plină din semnul dvs., din 10, vă intensifică emoțiile și vă poate face ins­tabili. De aceea nu este bine să luați decizii impor­tante acum.

SĂNĂTATE: Oasele, pielea și dinții vă pot ne­căji, mai ales către finele lunii, când afecțiunile cro­nice pot să treacă în fază acută.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian