Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru MARIA S., F. AS nr. 1529: „Am o hipersecreție a glandelor salivare”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Hipersecreția glandelor salivare, care se nu­mește în termeni medicali sialoree, poate fi provocată de diverse boli: ulcerații, stomatite, micoze, lucrări dentare, alergii, boli endocrine, afec­țiuni metabolice sau tulburări neuro­logice. Pentru a inhiba secreția glan­delor salivare, ca terapii com­plemen­tare la tratamentul medi­cal instituit, vă recomand preparate farmaceutice obținute din următoarele plante medicinale: Salvie, Coada-șoricelului, Gălbenele, Echinacea, Trei-frați-pătați, Crețișoara, Nuc, Stejar. Ele se folosesc atât intern, sub formă de ceai (infuzie sau de­coct), tinctură sau vin tera­peutic, cât și extern, sub formă de spălături și gar­gare. De asemenea, se pot folosi singure sau în ames­tec, când rezultatele sunt mult mai bune.

Tratamente interne

* Salvie – se folosesc frunzele.

Infuzie: se administrea­ză câte 3 căni de ceai pe zi, în­dulcite după gust cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de Trei-frați-pătați.                                                                                                                                                         

Vin: se administrează 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Gălbenele – se folo­sesc florile.

Infuzie: se administrează câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite după gust, cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de Trei-frați-pătați.

Vin: se administrează 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Echinacea – se folosesc florile.

Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de Trei-frați-pătați.

Vin: se administrează 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Trei-frați-pătați – se folosește planta în­treagă.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte    30 de picături, de 2 ori pe zi, în ceai de Salvie.

Vin: se administrează o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Crețișoara – se folosesc părțile aeriene.

Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcit cu zahăr sau miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de Trei-frați-pătați.

Vin: se administrează 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

Tratamente externe

* Coada-șoricelului – se folosesc părțile aeriene, cu inflorescențe.

Dimineața și seara, se clătește gura cu ceai de Coada-șoricelului.

* Nuc – se folosesc frunzele.

Se face gargară, după fiecare masă, cu un ceai obținut din frunze de Nuc.

* Salvie – se folosesc frunzele.

După fiecare masă, se face gargară cu o in­fuzie din frunze de Salvie.

* Stejar – se folosește coaja.

Se folosește decoctul din coajă de Stejar, sub formă de gargară.

Spuneți că aveți și „niște mâncărimi în zona inghinală”.

Mâncărimea este un simptom al unor alergii sau al unor boli de piele de natură micotică. Apa­riția micozelor în zona inghinală    poate fi favo­rizată de o hipersecreție a glandelor sudoripare, fenomen numit hiperhidroză sau, popular, trans­pirație excesivă. Tulburarea de hipersecreție sudo­ripară poate să fie însoțită și de hipersecreția glandelor salivare, care vă provoacă disconfortul menționat de dvs. în întrebarea adresată „For­mulei AS”. Dacă este așa, atunci această disfunc­ție secretorie (salivară și sudoripară) poate fi de natură neurologică.

Nota farmacistului: Trei-frați-pătați și Salvia, care sunt indicate în hipersecreția salivară, pot să reducă și hipersecreția su­do­ripară (transpirația). Ast­fel, alergia poate fi tra­tată cu pro­duse din Trei-frați-pătați.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se administrează câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

(Farmacia Faltis pre­pară Picături antialergice, ce con­țin, pe lângă tinctură de Trei-frați-pătați, și tinc­tură din bo­boci florali de Salcâm japo­nez, de Pă­pă­die și de Roz­marin.)

Dacă aveți o transpirație excesivă, ce favo­rizează apa­riția micozelor, ea poate fi diminuată cu preparate farmaceutice obținute din Salvie.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, în ceai de Trei-frați-pătați.

Vin: se administrează câte o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

Rezultate bune pentru tratamentul micozelor inghinale se pot obține și folosind alături de tratamentul naturist prezentat mai sus, îmbinat cu loțiuni și creme antimicotice, preparate de far­macia Faltis. Dacă sunteți interesată de ele, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier cu plata ramburs, la primirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Fiul meu are o stomatită de ani de zile” (Răspuns pentru SANDA – Craiova, F. AS nr. 1517)

Doamnă Sanda, asemenea afecţiuni buco-gingivale au o cauză 90 % alimentară! Duş­manii cei mai cumpliţi şi mai perverşi ai omului contem­po­ran sunt grăsimile şi protei­nele de origine animală, bău­turile carbogazoase îndulcite, alcoolul, nicotina şi dulciurile de cofetărie. Aceşti „vrăjmaşi tăcuţi” sunt cumpliţi prin efectele de­vastatoare pe care le au asupra sănătăţii şi, până la urmă, asupra fericirii noastre, căci nu putem fi fericiţi nefiind sănătoşi. Şi sunt „vrăj­maşi perverşi” deoarece sunt foarte, foarte plă­cuţi la gust, ceea ce duce la o reală plăcere când mâncăm sau bem aceste produse alimentare care, prin efectele lor deosebit de nocive asupra sănă­tăţii, ne bagă, practic, în nefericire, în spital şi în mor­mânt, cu mult înainte de vreme. Fiul dvs. trebuie să se ferească „ca de dracul” de aceste „gunoaie gustoase” precum: alcoolul, nicotina, carnea de porc şi derivatele sale, Coca Cola, Pepsi Cola şi altele asemănătoare, unt, smân­tână, prăjituri de cofetărie şi/sau patiserie. De la fructe şi legume proaspete, de la lobodă, ştevie şi spanac, şi de la apă plată şi ceai de plante, n-a făcut şi nu va face nimeni, niciodată, stomatită ulceroasă sau af­toasă! Începeți tratamentul cu această parte im­portantă, iar la final, vă voi tri­mite un tratament conceput şi preparat de mine.

„Caut un leac pentru răguşeală” (Răspuns pentru ANA-MARIA – Sibiu, F. AS nr. 1520)

Pentru acest diagnostic sunt interzise total tutunul, alcoolul, alimentele sau băuturile reci (mai ales pe căldura verii). Alimentele sau lichi­dele să fie la temperatura ambientală sau puţin încălzite, inclusiv apa plată. Nu suprasolicitaţi corzile vocale, vorbind sau cântând cu voce tare. Folosiți 1/2 linguriţă de tinctură de Propolis ce se amestecă cu 1/2 lingură de miere, și se omo­genizează, amestecându-se cu o linguriță de lemn sau cu o scobitoare. Se suge amestecul ca pe o bomboană, de 2-3 ori pe zi, la o oră după masa de dimineaţă şi prânz, plus o doză înainte de culcare, după periajul dinţilor. Dacă metoda nu dă rezultatele dorite, contactaţi-mă.

„Am vasculită periferică” (Răspuns pentru D.G. – Câmpulung Muscel, F. AS nr. 1517)

Vă sugerez să instituiţi un regim de viaţă şi alimentar care să vă protejeze ficatul! Adică: total interzise alcoolul, nicotina, băuturile de tip cola, carnea de porc şi derivatele, untul şi smântâna. Apoi somn 7-8 ore pe zi, mers în pas vioi 1-2 ore pe zi (dacă se poate jogging, şi mai bine) şi nu în ultimul rând postul de la mâncare: se alter­nează postul bisericesc (abstinenţă 100% de la tot ce înseamnă hrană cu produse de origină animală timp de 2-3 zile), după care urmează o zi de post de 24 de ore, adică: se mănâncă consistent de exemplu mâine dimineaţă, iar următoarea masă este poimâine dimineaţă! Între cele 2 mese trec 24 de ore, interval de timp în care nu se mănâncă nimic, se bea doar apă sau ceai neîndulcit, după voie. Pentru un tra­tament mai specific, contac­taţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian