Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Căldură mare, mon cher!”

– Rețete pentru împros­pă­tarea feței –

Loțiune hidratantă cu castravete și Mușețel

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 1 castravete mij­lo­ciu, 1 lingură de Mușețel uscat, 2 lin­guri de glicerină, 600 ml de apă.

Mod de preparare și folosire: Cu­­rățați de coajă castravetele și tăiați-l în două, apoi în bu­cățele mici. Presați bu­că­țile prin­tr-o sită, cu aju­to­rul unei linguri de lemn, pentru a obține su­cul. Dacă aveți o centrifugă, utili­za­ți-o. Puneți mușețelul într-o cană și turnați peste el apa clocotită. Lăsați-l să se infuzeze 20 de mi­nute, apoi strecurați lichidul și lă­sați-l să se răcească până de­vi­ne călduț (dar nu rece). Turnați ames­tecând gli­ce­rina în infuzia de Mușe­țel, apoi adăugați și sucul de castra­vete. Cu aju­to­rul unei pâlnii, treceți lichi­dul într-o sti­clă, astupați-o și păs­trați-o la fri­gider. Ca toate produsele cosme­tice prepa­rate din ingrediente proas­­pete, loțiu­nea trebuie ținută per­ma­nent la rece. Du­rata ei: ma­ximum 10 zile. Se apli­că cu un tampon pe față, decolteu și gât, după ce pielea a fost curățată în prealabil. Înmoaie, îm­­pros­­pă­tea­ză și catife­lează orice tip de ten.

Apă de față din semințe de mere

Ingrediente: 2 lingurițe de se­min­țe de mere, 1/2 cană de apă plată.

Mod de preparare și folosire: Zdro­biți ușor semințele de me­re într-un mo­jar, adăugați apa, apoi lăsați-le la macerat de sea­ra până di­mi­neața. Fo­lo­siți lichidul ob­ți­nut pentru a vă șter­ge pe față cât mai des. Catife­lează și îm­pros­­pătează te­nul.

Apă de dafin

Ingrediente: 2 frunze de dafin, 170 ml apă.

Mod de prepara­re și folosire: Frun­­zele de da­fin se sfărâmă și se infu­zează în apă fierbinte. Vasul se acoperă cu o far­furie, până la răcire. Se strecoară infuzia și se şter­ge fața cu ea, dimi­nea­ţa şi sea­ra, timp de o lună.

Loțiune de cas­traveți și albuș de ou

Ingrediente: 2-3 cas­traveți bine copți, 2 al­bu­­șuri, 1 pahar cu apă dis­tilată, 1 pahar cu alcool de 90 de grade.

Mod de preparare și folosire: Cas­­tra­veții se curăță, se rad și se pun într-un bor­can. Se adaugă albu­șurile bătute spu­mă, apa dis­tilată și al­coolul. Se lasă la ma­cerat trei zile. Se fil­trează și se păstrează în sticle mici, închise la culoare.

Apă de față cu bere și fulgi de ovăz

Ingrediente: 2 linguri de fulgi de ovăz, 125 ml de apă, 1 pahar de bere.

Mod de preparare și folosire: Se clocotește apa și se toarnă pes­te ful­gii de ovăz. Se infu­zează 20 de mi­nute, se stre­coa­ră și se a­mes­tecă cu berea. Se șterge fața.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian